Předvedli jsme týmový výkon, těšilo zlínského Málka. Přerovský Svozil litoval inkasovaných gólů

Předvedli jsme týmový výkon, těšilo zlínského Málka. Přerovský Svozil litoval inkasovaných gólů

Přerov – Na jedné straně zklamání, na druhé radost. Z finále mladších žáků na mistrovství republiky mohl vyjít vítězně jen jeden tým. Čtyři branky v síti přerovského Brady rozhodly o tom, že se jím stal Zlín. Ke zlatu Devils výbornými zákroky pomohl i brankář Tomáš Málek. Po zápase neskrýval své nadšení, naopak na Davidu Svozilovi z týmu Night Birds z východní Hané bylo znát pochopitelné rozčarování.

Nejmladší z hokejového klanu Svozilů těžko hledal slova. „Na zápas jsme se chystali všichni společně v kabině i každý sám ve své vlastní hlavě. Trochu nás rozhodil první inkasovaný gól,“ vrátil se David k trefě Miroslava Janovského z šesté minuty. Přerov poté podle jeho slov zapnul na nejvyšší možné obrátky, rozlet Night Birds ale uťaly další tři gólové údery soupeře. „Po nich už jsme nemohli, takže jsme prohráli,“ posteskl si. 

Finálové utkání mladších žáků provázela poměrně bouřlivá divácká kulisa. Rodiče hráčů obou týmů svými hlasivkami vytvořili tu pravou sportovní atmosféru. „Vnímal jsem to, bylo to moc pěkné. Snažil jsem se hrát co nejlépe, plnit pokyny trenérů,“ komentoval David Svozil. Hanáci získali na turnaji stříbrnou medaili, touha po té nejcennější byla ale veliká. I proto jejich hráč s číslem 99 zklamaně prohlásil: „Každý rok vyhráváme, nebo prostě máme nějakou medaili. Je škoda, že nám to letos nevyšlo se zlatem.“

Přerovští často ztroskotávali na zlínském brankáři Tomáši Málkovi. Ten si na finále nachystal parádní formu a ze svého repertoáru vytáhl několik výtečných zákroků. Po zápase chválil týmový výkon Devils. „Hráli jsme velmi dobře. Šlapali jsme jako jedna výborná parta, dobře jsme kombinovali s pukem a také jsme si poctivě plnili úkoly v obraně. To bylo hodně důležité,“ podotkl. 

Své umění asi nejvíce předvedl ve druhém poločase, kdy vleže na zemi dvakrát zabránil prakticky jistým brankám Přerova. „Hodně mi přálo štěstí,“ zůstal Málek skromný a nepřeceňoval svůj výkon. „Snažil jsem se jednoduše soustředit pouze na puk, abych ho dokázal chytit,“ doplnil po chvíli. Titul mistrů republiky v kategorii mladších žáků se na Valašsku bude zřejmě oslavovat. „Je to krásný pocit, asi si s kluky půjdeme někam sednout,“ prozradil jeden z hrdinů Devils Tomáš Málek.