Vyrovnaný duel nakonec vyústil ve šťastný konec pro domácí Hradec Králové

Vyrovnaný duel nakonec vyústil ve šťastný konec pro domácí Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Zatímco úvodní semifinále mezi Prague Rats a Olomoucí mělo jasného vítěze, duel mezi domácím Hradcem Králové a Zlínem nabídl obrovskou bitvu. Ze začátku byli na koni domácí, avšak Zlín dokázal smazat dvoubrankové manko a dostat se do vedení, na které ale Královéhradečtí našli odpověď. Domácí se vzápětí dostali do vedení, které do závěrečné sirény nepustili.

Oproti prvnímu semifinále začal úvodní duel druhé semifinálové série vcelku rychlým gólem. Hradečtí mohli mít výhodu jednoho muže v poli, tu však nakonec nepotřebovali, neboť se v ponechané výhodě trefil Daniel Voženílek, jenž dokázal zlínského brankáře v pádu překonat. Devils se následně mohli radovat dočkat vyrovnání ve vlastní početní výhodě, avšak byl to znovu Hradec, který udeřil. Filip Kuťák společně s Filipem Hronkem ujeli při vlastním oslabení dva na jednoho, druhý jmenovaný si dokázal kotouč zpracovat a poslat svůj tým do dvoubrankového vedení. O pár sekund později tu však byl kontaktní gól zlínských Devils. Jan Vyoral se tvrdou střelou nemýlil a vstřelil kontaktní gól Zlína. Hradec se v domácím prostředí hnal za další brankou, avšak Daniel Huf byl v bráně jistý.

Ze druhé čtvrtiny stihla časomíra ukrojit pouze dvacet sekund a již byl v Hradci Králové vyrovnaný stav. David Hrazdíra dostal namazáno od domácí obrany a tváří tvář brankáři se nemýlil. Ďáblové byli vyrovnáním namlsaní a hnali se za třetím gólem. Domácí se však nehodlali tak snadno vzdát. Po vyrovnaném stavu byla k vidění bitva o každý centimetr hrací plochy a diváci na stadionu se tak rozhodně nemohli nudit. Devils v první pětiminutovce druhé čtvrtiny ještě stihli navýšit své vedení. Přesilovou hru využil rychlým švihem zápěstím Jaroslav Janeba. Domácí však znovu dotáhli skóre zásluhou střely do růžku, kterou vyslal Lukáš Novák. Díky jeho gólu byl stav v polovině utkání vyrovnaný 3:3.

Třetí část úvodní série mezi domácím Hradcem Králové a Zlínem začala opatrnějším vstupem obou mužstev, netrvalo to však příliš dlouho. Za dvě a půl minuty se totiž Zlínští znovu dostali do vedení, tentokrát zásluhou Petra Šenkeříka, který našel slabé místo v postoji brankáře Michala Mahdala. Hradec si však znovu věděl rady a rychle odpověděl. Filip Hronek věděl přesně, kam chce kotouč poslat a vymetl růžek zlínské branky. Následně se potvrdilo rčení „nedáš – dostaneš“. Hradec Králové spálil dvě vyložené šance a z následné situace inkasoval. Na konci Zlínské akce byl opět Petr Šenkeřík. Domácí ale znovu vzkřísili své naděje. Mezi kruhy zůstal osamocený Ondřej Poul, který se nerozpakoval a napřáhl ke střele. Nutno dodat, že asistenci si připsal Filip Hronek, který získal již svůj pátý bod.

Do poslední čtvrtiny vstupovali domácí v početní výhody, kterou nevyužili. To je však mrzet nemuselo, neboť díky Filipu Kuťákovi šli Hradečtí do vytouženého vedení. Hra se následně přelévala ze strany na stranu, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, která v této fázi zápasu mohla mít fatální následky. Zlín se snažil dotáhnout jednobrankové manko, střela z hole kapitána Janeby ale mířila vysoko nad. Ke konci šesté minuty se skóre změnilo znovu. Dělovou ránu vyslal Lukáš Novák a Dan Huf nemohl dělat nic jiného, než si sebrat ručník, který mu po střele Nováka odletěl z branky. O pár minut později šel Hradec již do tříbrankového náskoku. Dan Voženílek našel u tyče zcela volného Marka Voženílka, který měl jednoduchou úlohu. Devils ještě zvládl korigovat skóre zásluhou Lukáše Valáška. Závěr duelu byl vyhrocený a rozhodčí rozdali několik trestů. Hosté riskli ještě hru bez brankáře, na konečné prohře 6:9 ale již nic nezměnili. 

Ohlasy po zápase:

Jiří Novák (trenér ILHK Hradec Králové): „Byl to naprosto vyrovnaný zápas. Oba týmy mají hodně kvalitní hráče a zkušené, i přestože jsou mladí. Myslím, že i druhý zápas bude vyrovnaný a že se bude na co koukat. Vedeme 1:0 a jeden zápas nám chybí, pořád je všechno otevřené.“

Aleš Bachánek (trenér IHC Devils Zlín): „Myslím, že jsme hráli svoji hru, hráli jsme dobře. Když jsme vedli 5:4, soupeř vyrovnal po faulu na nás, potom gól na 6:5 padl opět po faulu, sekeře. Ty dva góly nás bohužel zlomily a ke konci nás rozhodčí vůbec nepustil do hry. Velmi mě zklamal, normálně to řeknu.“


23.06.2018 15:00| 1.kolo| Hradec Králové| 98 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Devils Zlín
9:6
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:4 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:56ILHK Hradec Králové-1:0Daniel VoženílekFilip Hronek
03:38ILHK Hradec KrálovéSHG2:0Filip HronekFilip Kuťák, Lukáš Novák
04:03IHC Devils ZlínPPG2:1Jan VyoralDavid Hrazdira, Petr Šenkeřík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:19IHC Devils ZlínPPG2:2David Hrazdira
16:51IHC Devils ZlínPPG2:3Jaroslav JanebaMichael Hlaváč, Lukáš Valášek
19:39ILHK Hradec Králové-3:3Lukáš NovákFilip Hronek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:32IHC Devils Zlín-3:4Petr ŠenkeříkJiří Karafiát, Vladimír Váňa
29:26ILHK Hradec Králové-4:4Filip HronekFilip Kuťák, Ondřej Poul
32:14IHC Devils Zlín-4:5Petr ŠenkeříkRichard Kobylík, Vladimír Váňa
34:52ILHK Hradec Králové-5:5Ondřej PoulFilip Hronek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:11ILHK Hradec Králové-6:5Filip KuťákAleš Půlpán
41:56ILHK Hradec Králové-7:5Lukáš NovákMichal Mahdal
43:11ILHK Hradec Králové-8:5Marek VoženílekDaniel Voženílek, Tomáš Půlpán
46:25IHC Devils ZlínPPG8:6Lukáš ValášekJan Vyoral, Richard Kobylík
47:34ILHK Hradec Králové-9:6Filip HronekLukáš Novák, Filip Kuťák