Hradec využil domácí prostředí, s Přerovem si poradil 5:1

Hradec využil domácí prostředí, s Přerovem si poradil 5:1

Hradec Králové - Od samého začátku bylo patrné, kdo bude hře diktovat tempo. Hradečtí vlétli do zápasu po hlavě a soupeře ke kotouči prakticky nepustili. Výsledkem bylo vedení 3:0 už po dvanácti minutách. Ve třetí čtvrtce se sice Přerovští směrem do útoku osmělili, výbornými zákroky ale domácí podržel Mahdal. Vítězství pak Východočeši potvrdili dvěma góly v poslední části.

Rychlý hradecký nástup ještě podtrhla přesilovka hned z první minuty, v té však domácí recept na přerovského brankáře nenašli. Jenže netrvalo dlouho a síť za Kocákem se přeci jen vlnila. Hronek našel od zadního mantinelu Marka Voženílka, a ten se s prudkou střelou z první rozhodně nepáral – 1:0. Druhou branku vykouzlili aktivní domácí vzápětí, když další přesnou Hronkovu nahrávku poslal u levé tyče do sítě Matěj Poul – 2:0.

Východočeské mužstvo si poradilo i s oslabením a vteřinu před vypršením času určeného pro první čtvrtku zvýšilo už na 3:0. Autorem přesně mířené střely z mezikruží se stal Marek Voženílek, jemuž se povedlo překonat přerovského gólmana v zápase už podruhé.

V následující dvanáctiminutovce navázal Hradec tam, kde skončil. Mahdal sice musel likvidovat přerovský samostatný únik, ve vyrovnaném počtu hráčů na hřišti to ale byli domácí, kdo měl kotouč ve své moci. Jenže místo další vstřelené branky přišla ve 24. minutě studená sprcha. Martin Gremlica totiž projel celým hřištěm úplně bez povšimnutí a nerušeným zakončením do horní části brány snížil na 3:1.

Hokej třetí čtvrtiny musel diváky bavit. Přerov totiž ukázal své útočné choutky a hrálo se nahoru – dolů, šance střídala šanci. Výborné zákroky předváděli oba brankáři, kteří nejednou udrželi svůj tým nad vodou a uchovali naději na zisk bodů. Právě oni sehráli hlavní roli, jelikož i přes obrovské množství pohledných střel i kombinací do takřka prázdné brány v této části duelu nepadl žádný gól.

To už ale neplatilo o poslední čtvrtině. Už po uplynutí čtyř minut totiž ukázal důraz před bránou Lukáš Bezděk, jenž sérii dorážek ukončil propasírováním kotouče za brankovou lajnu – 4:1. Osud zápasu zpečetil ve 44. minutě Aleš Půlpán, který střelu Matěje Poula dorazil bekhendem a navíc zády k bráně až do sítě – 5:1. Šestou branku mohli přidat domácí ještě v závěrečné přesilovce, místo toho ale málem sami inkasovali. Michal Mahdal však potvrdil skvělou formu a nedovolil, aby se na hradecké výhře 5:1 už cokoliv měnilo.


Ohlasy po utkání:

Jiří Novák (trenér ILHK Hradec Králové): „Jsme samozřejmě rádi za tři body. Skóre vypadá jednoznačně, ale druhou a třetí čtvrtinu jsme nesehráli moc dobře. Chceme vyhrát poslední zápas, abychom se bodově posunuli a v play-off mohli hrát doma. Mužstvo se postupně doplňuje a sehrává, takže budeme doufat, že si sedne, že budeme mít tu sílu a konečně se třeba jednou budeme moct dostat na Final Four.“

Pavel Hanák (kapitán IHC Night Birds Přerov): „Chtěli jsme hrát s obrannou taktikou, protože nás bylo málo a někteří hráči chyběli. To se nám docela dařilo. Bohužel jsme dostali nějaké góly, ale pořád to bylo hratelné, 3:0 není žádný výsledek. Myslím, že jsme shořeli na tom, že jsme nedávali góly. Já osobně jsem měl asi deset šancí a jejich gólman chytal výborně, musíme ho pochválit. Zápas byl docela vyrovnaný, ale kluci z Hradce byli prostě efektivnější ve střelbě a o něco lepší.“


02.06.2018 12:00| 9.kolo| Hradec Králové| 24 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Night Birds Přerov
5:1
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Michal Pahulák, Jan Petr

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:58ILHK Hradec Králové-1:0Marek VoženílekFilip Hronek, Daniel Voženílek
06:45ILHK Hradec Králové-2:0Matěj PoulFilip Hronek, Aleš Půlpán
11:59ILHK Hradec Králové-3:0Marek VoženílekDaniel Voženílek, Filip Kuťák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
23:01IHC Night Birds Přerov-3:1Martin Gremlica
3. perioda
bez branek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
40:05ILHK Hradec Králové-4:1Lukáš Bezděk Filip Kuťák
43:54ILHK Hradec Králové-5:1Aleš PůlpánMatěj Poul, Daniel Voženílek