Prague Rats si i přes trápení v koncovce poradili s Novým Jičínem

Prague Rats si i přes trápení v koncovce poradili s Novým Jičínem

Prague Rats potvrdili v utkání s Novým Jičínem svou dominanci v soutěži, byli aktivnějším týmem, ale příliš se jim nedařilo v zakončení. Celek hostí, pro něhož to byl druhý zápas dne, pouze dotahoval ztrátu, ale lídr tabulky si zápas pohlídal.

Prague Rats začali od začátku aktivnější, blízko ke vstřelení úvodní branky byl v páté minutě Pavlata, jeho rána ze středu hřiště se zastavila o brankovou konstrukci. První změna skóre nastala po devíti minutách, když se k poskakujícímu kotouči mezi kruhy dostal Martin Tvrzník a poslal ho přesně do horního rohu brány – 1:0. Skóre mohl navýšit po přihrávce od Pavlaty Rubeš, jenž předvedl parádní stahovačku, po které však trefil jen gólmana.

Domácí vstoupili do druhé čtvrtiny bleskovým gólem po patnácti vteřinách hry. Pavlata posunul puk na střed, kde se do něj čtyři metry před brankou tvrdě opřel Petr Kafka a nedal brankáři šanci zakročit – 2:0. Nový Jičín se za dvě minuty opět dotáhl na rozdíl jedné branky, když se k puku před brankou dostal Ondřej Sluštík a individuálně se prosadil – 2:1. Vyrovnání měl o minuty později na hokejce Chvostek, jenže netrefil puk po přihrávce z levé strany.

Na další branku se čekalo až do 35. minuty, domácí sice byli aktivnějším týmem a vytvářeli si šance, jenže se jim nedařilo v zakončení. To prolomil Jakub Bernad, když nejprve netrefil poloodkrytou brankou Rubeš, a Bernad následně nadvakrát překonal ležícího gólmana – 3:1.

Domácí pokračovali i v závěrečné periodě ve větší aktivitě, ve 40. minutě se prosadil Martin Fiala, jehož střelu zápěstím ze středu hřiště hokejkou mírně tečoval protihráč Gebauer a puk skončil přesně u levé tyče – 4:1. Další gól přidali Prague Rats o dvacet tři vteřin později po rychlé souhře na jeden dotek, Petr Kafka si vyměnil kotouč s Rubešem a zakončoval do odkryté části branky – 5:1. Nový Jičín ještě zdramatizoval závěr zápasu, rychlou akci po nahrávce od Zahradníčka přesně zakončil čtyři minuty před koncem David Janiczek – 5:2. O dvacet šest vteřin déle už to bylo jen o dvě branky, Sluštík rozjel rychlou akci středem hřiště a předložil kotouč na pravou stranu Michaelu Chvostkovi, který mířil přesně z první – 5:3. Domácí mužstvo uklidnil dvě minuty před koncem využitím rychlého brejku zakončením mezi betony gólmana Martin Fiala – 6:3. V samotném závěru ještě korigoval skóre svém druhým gólem v utkání Ondřej Sluštík.


27.05.2018 15:00| 8.kolo| Praha 11| 76 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Nový Jičín
6:4
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Pechánek, Tomáš Veselý

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
08:30IHC Prague Rats-1:0Martin TvrzníkPetr Kafka
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:15IHC Prague Rats-2:0Petr KafkaRadek Pavlata, Tomáš Rubeš
14:34IHC Nový Jičín-2:1Ondřej Sluštík
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
35:20IHC Prague Rats-3:1Jakub BernadTomáš Rubeš, Petr Kafka
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:40IHC Prague Rats-4:1Martin Fiala
40:03IHC Prague Rats-5:1Petr KafkaTomáš Rubeš
43:24IHC Nový Jičín-5:2David JaniczekJan Zahradníček
43:50IHC Nový Jičín-5:3Michael ChvostekOndřej Sluštík, Jakub Heralt
45:58IHC Prague Rats-6:3Martin FialaJakub Bernad
47:40IHC Nový Jičín-6:4Ondřej Sluštík