Vyrovnané utkání rozhodli Čerti v prodloužení

Vyrovnané utkání rozhodli Čerti v prodloužení

KLADNO - Nedělní poledne nám na kladenském ČEZ stadionu nabídlo pořádnou podívanou. Pátý Zlín se neustále dotahoval na těsné vedení desátého Kladna, které vždy velmi rychle dokázalo odpovědět na srovnávací branky Devils. Hosté svou bojovností dokázali v závěrečné čtvrtině otočit vývoj zápasu na svou stranu, ale těsné vedení se jim uhájit nepodařilo. Kladno srovnalo a následně rozhodlo v následujícím prodloužení.

Hned ve druhé minutě se provinil zlínský Michal Gago, jehož trest potrestal v brankovišti bojující Martin Slabý. Na začátku deváté minuty šli Čerti do dvoubrankového vedení, když útočnou akci podpořil Tomáš Libovický. Ten se snažil adresovat přihrávku na protější stranu, načež si obrana Zlína nešťastně srazila kotouč do branky.

Druhé dějství nabídlo velkou šanci Jakuba Strnada, který v samostatném úniku brankáře Devils nepřekonal. Pár vteřin na to se ale radovali hosté. Z protiakce Vladimír Váňa nekompromisně prostřelil kladenského brankáře. Zlínu se podařilo vzápětí využít i přesilovou hru. Stav utkání srovnal po nevydařeném útoku Kladna Michal Gago trefou do bližšího růžku. Stav 2:2 vydržel ale pouhých čtrnáct vteřin. Jakub Strnad vzal vše do svých rukou a individuálním zakončením vrátil vedení zpět Čertům. Brankové hody pokračovali v polovině jednadvacáté minuty. V té se po dobré kombinaci prosadil Lukáš Valášek. Reakce Kladna přišla ale opět velmi rychle, když Tomáš Běhula přesnou trefou překonal brankáře soupeře. Po necelé minutě došlo opět k srovnání, o které se z úniku postaral Michal Gago. Poslední slovo měli ale domácí Čerti, jenž si zásluhou Jakuba Strnada vzali jednobrankové vedení zpět na svou stranu.

Celek Zlína se ale nevzdával a začátkem třicáté minuty dokázal opět vyrovnat. Panické vyhození od domácí branky zachytil totiž na modré čáře Petr Šenkeřík, který svou střelou využil zmatků na brankovišti.  O dvě minuty později udeřilo opět Kladno, tentokrát ve vlastním oslabení. Pronikající Jakub Strnad přesnou přihrávkou našel Davida Stielera, který bez váhání sklepl kotouč za brankovou čáru.

Zápletka pro kladenské hráče přišla v poslední čtvrtině. V té dokázali hosté zásluhou Petra Šenkeříka opět srovnat, načež ve čtyřiačtyřicáté minutě poslal Petr Šenkeřík zkompletovaným hattrickem IHC Devils Zlín do vedení. Vedení si hosté podrželi pouze necelé tři minuty. V dramatickém závěru poslal utkání do prodloužení Vladimír Kameš, který si po přihrávce na Davida Stielera vylepšil pozici před levou tyčí.

Šťastnějším týmem byli nakonec domácí Čerti. Ve čtvrté minutě prodloužení vyzval Tomáš Libovický ke střele Jiřího Kallu, který přízemní střelou z vrcholku levého kruhu rozhodl o vítězi tohoto utkání.



27.05.2018 12:00| 8.kolo| Kladno| 35 diváků
IHC Čerti Kladno
IHC Čerti Kladno
IHC Devils Zlín
8:7 P
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:09IHC Čerti KladnoPPG1:0Martin SlabýAleš Petrus, Jan Kvapil
08:15IHC Čerti Kladno-2:0Tomáš LibovickýJiří Tuček
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:48IHC Devils Zlín-2:1Vladimír VáňaPetr Šenkeřík, Lukáš Valášek
15:25IHC Devils ZlínPPG2:2Michal GagoVladimír Váňa, Petr Šenkeřík
15:39IHC Čerti Kladno-3:2Jakub StrnadVladimír Kameš
19:26IHC Devils Zlín-3:3Lukáš ValášekJiří Karafiát
19:49IHC Čerti Kladno-4:3Tomáš BěhulaVladimír Kameš, David Stieler
21:20IHC Devils Zlín-4:4Michal GagoPetr Šenkeřík
23:05IHC Čerti Kladno-5:4Jakub StrnadPatrik Balcar
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
29:07IHC Devils Zlín-5:5Petr ŠenkeříkDominik Luža
31:42IHC Čerti KladnoSHG6:5David StielerJakub Strnad
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
40:57IHC Devils Zlín-6:6Petr Šenkeřík
43:09IHC Devils Zlín-6:7Petr ŠenkeříkJiří Karafiát
45:49IHC Čerti Kladno-7:7Vladimír KamešDavid Stieler, Jakub Strnad
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
51:46IHC Čerti Kladno-8:7Jiří KallaTomáš Libovický