Prague Rats potvrdili roli favorita proti Přerovu

Prague Rats potvrdili roli favorita proti Přerovu

Night Birds měli v nohách jeden odehraný zápas a duel proti Prague Rats nezačali dobře, když domácí po šesti minutách vedli o dvě branky. Svůj náskok postupně navyšovali a ziskem dalších bodů si upevnili pozici na čele tabulky.

Prague Rats měli dobrý začátek, když na začátku čtvrté minuty otevřeli skóre utkání. Hosté se z rychlého protiútoku neprosadili, naopak domácí se mohli radovat, když se z levé strany po nahrávce od Rubeše prosadil Petr Kafka – 1:0. Za necelé tři minuty už to bylo o dvě branky, Tomáš Rubeš dostal přihrávku ze středu na levou stranu od Bernada a zakončoval do odkryté klece – 2:0. Petr Kafka se v první čtvrtině prosadil dvakrát, na konci čtvrtiny si na pravé straně potáhl puk blíže k brance a střelou zápěstím těsně nad povrchem nedal gólmanovi šanci – 3:0.

Domácí pokračovali v dobrém výkonu i na začátku druhé části, po nahrávce od Tvrzníka se z předbrankového prostoru prosadil Radek Pavlata – 4:0. Domácí nevyužili početní výhodu a na další gól se čekalo až do druhé poloviny utkání, na začátku třetí čtvrtiny Přerov snížil na rozdíl tří branek, když Mikuláš Zbořil překonal v brankovišti roztaženého gólmana Michajlova – 4:1. Prague Rats ale na inkasovanou branku rychle odpověděli, po přihrávce od Popely pálil přesně mezi tři tyče Jakub Bernad – 5:1. O další snížení se mohl postarat Zbořil, jenže při rychlé stahovačce před brankou nedostal kotouč za brankovou čáru. Naopak další přesnou trefu přidali domácí, Lechner nahrál na střed hřiště Bernadovi, jenž střelou ze střední vzdálenosti přesně k levé tyči překonal brankáře Kocáka – 6:1. O navýšení skóre na rozdíl šesti branek se zakončením souhry postaral Martin Tvrzník – 7:1.

Na začátku poslední části utkání předvedli Night Birds rychlou akci, při které Husák nahrál na Aleše Jergla, jenž prostřelil Michajlova – 7:2. Domácí si svůj náskok vzali zpět, když Petr Kafka zkompletoval hattrick – 8:2. Na další brance domácích si připsal asistenci gólman Michajlov, který rozehrál na Bernada, jenž se s pukem dostal až před brankáře, se kterým si parádně poradil a následně zasunul puk do odkryté branky – 9:2. Ve stejné minutě se prosadil ještě i Přerov, na levé straně nabral rychlost Aleš Jergl a skóroval střelou zápěstím – 9:3. Gólový účet zápasu uzavřel v poslední minutě ve vlastním oslabení zakončením z pravé strany Martin Galetka – 9:4.

Martin Macera (trenér Prague Rats): „Přerov měl v nohách těžký zápas, ale musím říct, že se to na nich úplně neprojevilo. Hráli velice dobře, ale nám se povedl suprově vstup do zápasu, odskočili jsme. Když kluci potřebovali, tak hráli dopředu nebo naopak drželi puk, poté jsme dávali góly z brejkových situací. Umístili jsme se v první čtyřce, o to nám šlo, a teď hrajeme všechny zápasy doma, takže velká spokojenost.“

Martin Gremlica (IHC Night Birds Přerov): „Zaspaný začátek, což je naše klasika. Pak jsme zlepšili obranu, myslím si, že jsme byli vyrovnaný soupeř až do konce. Poslední čtvrtinu jsme si zkusili jinou taktiku a rozestavení, z toho pramenili poslední góly, ale zase jsme nějaké dali, takže jsme odehráli vyrovnanou čtvrtinu. Od začátku bylo vidět, že Prague Rats mají kvalitu a byli lepší, odcházíme ze zápasu se zdviženou hlavou, jsme možná jediní, co jsme nedostali deset gólů. Jediná kaňka je, že kapitán Mikuláš Zbořil tady přišel o zuby.“


26.05.2018 18:00| 7.kolo| Praha 11| 37 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Night Birds Přerov
9:4
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:01IHC Prague Rats-1:0Petr KafkaTomáš Rubeš
05:47IHC Prague Rats-2:0Tomáš RubešDavid Bernad
10:26IHC Prague Rats-3:0Petr KafkaTomáš Rubeš, Martin Tvrzník
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:18IHC Prague Rats-4:0Radek PavlataMartin Tvrzník, Tomáš Rubeš
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:16IHC Night Birds Přerov-4:1Mikuláš ZbořilEduard Requena
26:31IHC Prague Rats-5:1Jakub BernadLukáš Popela, David Bernad
32:44IHC Prague Rats-6:1David BernadOndřej Lechner
33:44IHC Prague Rats-7:1Martin TvrzníkPetr Kafka, Tomáš Rubeš
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:42IHC Night Birds Přerov-7:2Aleš JerglStanislav Husák
40:49IHC Prague Rats-8:2Petr KafkaRadek Pavlata
45:10IHC Prague Rats-9:2David BernadMartin Michajlov
45:41IHC Night Birds Přerov-9:3Aleš Jergl
47:05IHC Night Birds PřerovSHG9:4Martin GaletkaTomáš Zdráhal