Vyrovnanou bitvu rozhodl Hradec v závěru utkání

Vyrovnanou bitvu rozhodl Hradec v závěru utkání

V sobotním utkání zavítali do kladenské haly hráči Hradce Králové, kteří si po zásluze odvezli cenné body. Hosté šli velmi rychle do vedení, které jim vydrželo až do čtyřiačtyřicáté minuty, kdy srovnal stav utkání kladenský David Stieler. Dramatický závěr nakonec rozhodl o minutu později přesnou trefou Filip Kutlák, jehož branku následně rovněž po minutě potvrdil pojišťovací trefou Daniel Voženílek.

Hned v první minutě měli hosté důvod k radosti. díky tlaku otevřel stav utkání Aleš Půlpán. Krátce nato si Hradečtí zahráli přesilovou hru, kterou úspěšně využili po pohotové dorážce Marka Voženílka. V sedmé minutě mohli hráči Hradce vést už o tři branky, ale kotouč orazítkoval pouze brankovou konstrukci kladenské branky. V poslední minutě první čtvrtiny měli konečné slovo domácí Čerti, za které v oslabení vstřelil po přesné kombinaci kontaktní branku Adam Kubík.

Druhé dějství branku sice nepřineslo, ale o šance nouze nebyla. V patnácté minutě se před brankou Kladna objevil osamocený Filip Kuťák, který málem dokázal tečovat střílenou přihrávku za záda mladého brankáře Martina Altrichtera. Na konci jednadvacáté minuty dostal přesnou nahrávku zpoza branky Petr Hašek, jenž před levou tyčí pálil z první pouze do padajícího Michala Mahdala. Ten předvedl další skvělý zákrok i pár vteřin před koncem čtvrtiny, když vystihl bekhendovou kličku Jakuba Strnada k pravé tyči.

Po krátké přestávce bleskurychle zasáhli opět Hradečtí, Filip Kuťák byl na hranici brankoviště aktivnější a úspěšně překonal brankáře Kladna. Na rozdíl tří branek odskočil Hradec Králové zásluhou Aleše Půlpána, který zůstal zcela nehlídaný u pravé tyče Kladna. Na inkasovanou branku Čerti okamžitě zareagovali a druhou branku si připsal po perfektním zakončení pod horní tyč Adam Kubík. Kontaktní branku měl na své holi Tomáš Libovický, jehož ale v pádu anuloval Michal Mahdal. V poslední minutě skóroval kladenský Aleš Petrus, otevřela se mu levá strana hrací plochy a po rychlém přejetí vyslal kotouč do levé spojnice.

I závěrečnou čtvrtinu zvládli lépe hosté. Po řadě přihrávek se prosadil produktivní Filip Hronek, který ke svým čtyřem asistencím přidal i první branku. Hned na to Kladenští ale opět snížili, když Štěpán Turek přesnou přihrávkou našel na hranici brankoviště postaveného Jiřího Kallu. Drama přišlo ve čtyřiačtyřicáté minutě, v níž srovnal stav utkání přesnou střelou David Stieler. Rozhodnutí o osudu duelu učinil o minutu později svižnou trefou do spojnice Filip Kuťák, krátce nato uklidnil hostující střídačku pojišťovací trefou Daniel Voženílek

Ohlasy po utkání: 

Vladimír Kameš (IHC Čerti Kladno): „Z obou stran se jednalo o vyrovnaný inline hokej s dramatickým koncem. Hradec měl zkušenější hráče, a proto také dnes vyhrál. My jsme nastoupili s mladým týmem, kterému nemám co vytknout. Mladší hráči by měli dostávat více prostoru, aby u nás inline hokej nevymřel.“


26.05.2018 15:00| 7.kolo| Kladno| 30 diváků
IHC Čerti Kladno
IHC Čerti Kladno
ILHK Hradec Králové
5:7
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 1:0
Rozhodčí: David Thuma, Jakub Maňák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:52ILHK Hradec Králové-0:1Aleš PůlpánFilip Hronek
03:21ILHK Hradec KrálovéPPG0:2Marek VoženílekFilip Hronek
11:02IHC Čerti KladnoSHG1:2Adam KubíkJakub Strnad, Vladimír Kameš
2. perioda
bez branek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:14ILHK Hradec Králové-1:3Filip KuťákFilip Hronek
24:14ILHK Hradec Králové-1:4Aleš PůlpánFilip Hronek, Filip Kuťák
29:23IHC Čerti Kladno-2:4Adam KubíkDavid Stieler
35:10IHC Čerti Kladno-3:4Aleš Petrus
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:26ILHK Hradec Králové-3:5Filip HronekAleš Půlpán, Daniel Voženílek
38:38IHC Čerti Kladno-4:5Jiří KallaŠtěpán Turek
43:38IHC Čerti Kladno-5:5David StielerAdam Kubík, Jakub Strnad
44:29ILHK Hradec Králové-5:6Filip KuťákLukáš Bezděk , Aleš Půlpán
45:27ILHK Hradec Králové-5:7Daniel VoženílekMarek Voženílek, Milan Machač