Uherský Brod si otevřel v Boskovicích střelnici a bere tři body

Uherský Brod si otevřel v Boskovicích střelnici a bere tři body

Boskovice – Do Boskovic přijel odpoledne Uherský Brod, první čtvrtina se hrála v pomalém tempu a nepřinesla větší šanci. Od druhé čtvrtiny hosté zvýšili svou aktivitu a dostali se do vedení, které v průběhu utkání zvyšovali. Boskovice nedokázaly zachytit soupeřovo tempo a vyrovnat se jeho hře.

Do první akce se dostali hosté, ránu Mrázika mezi ruku a tělo brankář vyrazil. Na konci čtvrté minuty se ozvaly Boskovice, Ošlejšek ujel se spoluhráčem dva na jednoho, vzal to na sebe, ale brankáře nepřekonal. První čtvrtina se nehrála ve vysokém tempu, oba celky již měly jedno utkání za sebou a na hrací ploše to tak vypadalo, ani jeden tým nezaměstnal pořádně brankáře. Daniel Gazda se minutu před koncem dostal do slibné střelecké pozice na levém kruhu, střela na vyrážečku skončila těsně nad.

Nejblíže k využití přesilové hry na začátku druhé čtvrtiny měl za hosty Heča, který však nejdříve trefil boční síť a následně jej vychytal brankář. Tempo hry se zvýšilo a hned to bylo znát, první branka přišla na konci čtrnácté minuty, za hosty prosadil Radim Budil, jenž se trefil po pěkné individuální akci. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat, opět se prosadili hosté, tentokrát to byl Daniel Gazda, jenž se velice jednoduše dostal na vrchol kruhu a trefil mezeru mezi betony. V devatenácté minutě se poprvé trefili domácí, když Matyáš Vondrák procpal puk dobrány. Hosté se znovu trefili o minutu později, Daniel Gazda měl jednoduchou pozici po přihrávce Mikulce. Na konci jednadvacáté minuty hráli domácí přesilovou hru, jenže gól vstřelili hosté, jmenovitě opět Daniel Gazda. Boskovice svou přesilovou hru dokázaly využít po minutě, když se trefil Marek Antal.

Ve třetí části se na branku čekalo pouze minutu, trefil se Jan Mikulec, který v úniku dva na jednoho zakončoval do prázdné brány. O minutu později přišel další gól Uherského Brodu, tentokrát si gól připsal Jan Heča. To již nevydržel Jan Schejbal a své místo v brankovišti přepustil Janu Külzerovi. Ani ten neudržel čisté konto, hned po minutě ho překonal Daniel Gazda. Po této brance přišla krátká odmlka před posledním gólem třetí části, o nějž se postaral Michael Janota po přihrávce Ladislava Šoukala. Minutu před koncem třetí čtvrtiny vypálil Pavlůsek příklepem z vrcholu kruhu a puk minul branku jen o pár centimetrů.

V závěrečné části viděli diváci šest branek. Jako první se trefili opět hosté, kteří již vedli o sedm branek, když se gólově prosadil Michael Janota. Desátou branku přidal po dvou minutách Michal Venclík, který si obešel dva hráče a zakončil. Pak přišla chvíle domácích, ve čtyřech minutách se Boskovicím povedlo vsítit tři branky. Nejdříve Lukáš Ošlejšek našel mezeru mezi betony brankáře, poté Lukáš Šmíd pálil z levého kruhu a puk skončil až v síti. Poslední domácí branku vstřelil Lukáš Ošlejšek, úplnou tečku přidal minutu před koncem ve vlastním oslabení David Pavlůsek.

Ohlasy po zápase:

David Šebek (Boskovice): Z naší strany to nebylo povedené utkání. Krok se soupeřem jsme drželi pouze první část, pak už jme dělali zbytečné chyby, které soupeř potrestal a dostal se na koně.

Zbyněk Kůdela (Uherský Brod): Utkání se mi po výhře hodnotí lehce. Byli jsme určitě lepším týmem. Hrálo se ve vlažném tempu, čemuž odpovídá jedenáct vstřelených branek. Zaslouženě jsme vyhráli.



26.05.2018 16:00| 7.kolo| Boskovice| 15 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
IHC Uherský Brod
5:11
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:2
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
bez branek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:51IHC Uherský Brod -0:1Radim BudilErik Hložánek
16:12IHC Uherský Brod -0:2Daniel GazdaMichael Janota, Marek Haloda
18:17HC Boskovice-1:2Matyáš VondrákTomáš Kakáč, Marek Antal
19:53IHC Uherský Brod -1:3Daniel GazdaJan Mikulec
21:47IHC Uherský Brod SHG1:4Daniel Gazda
21:55HC BoskovicePPG2:4Marek AntalMarek Pilát, Tomáš Kakáč
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:34IHC Uherský Brod -2:5Jan MikulecMarek Haloda
26:24IHC Uherský Brod -2:6Jan HečaDavid Pavlůsek
28:20IHC Uherský Brod -2:7Daniel GazdaJan Mikulec
31:56IHC Uherský Brod -2:8Michael JanotaMarek Haloda
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:22IHC Uherský Brod -2:9Michael JanotaDaniel Gazda, Jan Mikulec
38:05IHC Uherský Brod -2:10Michal Venclík
42:36HC Boskovice-3:10Lukáš OšlejšekJiří Šmahel, Matyáš Vondrák
45:28HC Boskovice-4:10Lukáš ŠmídNiklas Külzer
46:44HC Boskovice-5:10Lukáš OšlejšekTadeáš Král
47:14IHC Uherský Brod SHG5:11David PavlůsekDaniel Gazda