Uherský Brod na domácím hřišti přetlačil Olomouc

Uherský Brod na domácím hřišti přetlačil Olomouc

Inline hokejisté Uherského Brodu v 5. kole STILMAT extraligy přetlačili na domácí půdě Olomouc 4:2 a vybojovali tak všechny tři body. Velmi vyrovnané utkání rozhodl tři a půl minuty před koncem Daniel Gazda, který posléze pečetil vítězství trefou do prázdné branky.

Úvod zápasu patřil domácímu Brodu, v prvních šancích se ocitl Marek Haloda či Gazda, ani jeden ale v samostatném úniku gólmana Sedláře nepřekonali. Poprvé se stav měnil v deváté minutě, to hosté chybovali na středu hřiště, čehož dokonale využil Jan Mikulec, který si vzal volný kotouč a poslal jej pod horní tyč.

Navýšit vedení mohli domácí při následné přesilovce, opak byl ale pravdou. Jakub Čuřík se i v oslabení objevil za obranou Uherskobrodských a srovnal.

Druhá čtvrtina moc pohledného hokeje nenabídla, výjimkou snad byla tutovka domácího Hložánka, který ale při střele do prázdné branky trefil to jediné, co mu stálo v cestě, a to hokejku natahujícího se Sedláře. Skóre se pohnulo až těsně před sirénou, hostující Orli poslal do vedení Vratislav Vápeník.

Ve třetí čtvrtině domácí srovnali, kdy oplatili soupeři stejnou mincí gól v oslabení. Brejk ve třech zakončil Michal Haloda.

Na startu poslední dvanáctiminutovky se museli domácí bránit přesile soupeře, tu ale zvládli. Následně čekání na vítězný gól prolomil tři a půl minuty před koncem Daniel Gazda, jenž výhru pečetil ještě trefou do prázdné branky.


Uherský Brod – Olomouc 4:2 (1:1, 0:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Mikulec, 29. M. Haloda (Budil, Janota), 45. Gazda (Budil, Janota), 48. Gazda (M. Haloda) – 11. Čuřík, 22. Vápeník (Zítka). Vyloučení: 2:1, navíc Kubiš (Brod) 10 min a DKU. Využití: Bez. V oslabení:1:1.

Uherský Brod: O. Haloda (Chovanec) – Vaněk, Venclík, Heča, Mikulec, Budil, Pavlůsek, Gazda, Janota, Šurý, Kubiš, M. Haloda.

Olomouc: Sedlář (Dvořák) – Adolf, Sršeň, Vápeník, Handl, Čuřík, Zítka, Černocký, Roupec, Paška, Ovčačík.


Daniel Gazda (útočník IHC Uherský Brod):„Bylo to velmi vyrovnané utkání, přičemž soupeř byl velmi silný na puku. Bylo to o tom, kdo dá třetí branku, a tu jsme naštěstí dali my. Je to velmi vydřené vítězství.

Pavel Handl (kapitán IHC Eagles Olomouc): „Je to velká škoda, že jsme tady nezvládli bodovat. Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodla jediná branka.“



19.05.2018 12:00| 5.kolo| Uherský Brod| 27 diváků
IHC Uherský Brod
IHC Uherský Brod
IHC Eagles Olomouc
4:2
IHC Eagles Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 1:1
Rozhodčí: Pavel Obadal, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
08:51IHC Uherský Brod -1:0Jan Mikulec
10:21IHC Eagles OlomoucSHG1:1Jakub Čuřík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
21:28IHC Eagles Olomouc-1:2Vratislav VápeníkJindřich Zítka
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
28:17IHC Uherský Brod SHG2:2Marek HalodaRadim Budil, Michael Janota
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
44:35IHC Uherský Brod -3:2Daniel GazdaRadim Budil, Michael Janota
47:27IHC Uherský Brod -4:2Daniel GazdaMarek Haloda