Hradec Králové dokázal otočit utkání v Olomouci

Hradec Králové dokázal otočit utkání v Olomouci

Olomouc – Na olomouckém zimním stadionu se střetly týmy Olomouce a Hradce Králové. Již od prvních minut byl zápas vyrovnaný, Olomouc čtyřikrát vedla, ale hosté vždy dokázali vyrovnat a v závěru utkání překlopit na svou stranu.

V úvodu první čtvrtiny byli domácí aktivnější, blízko první brance byl Handl, ale nastřelil pouze břevno. Několik dalších šancí dokázal zlikvidovat Mahdal. Před Vágnerem se v dobré pozici ocitl Kuťák, ale nebyl úspěšný. V závěru první části se již Olomouc mohla radovat, neboť skóroval Jaroslav Adolf.

V druhé čtvrtině přidali hosté na tempu, avšak dlouho se jim nedařilo překonat Vágnera v domácí brance. Až ve 21. minutě se prosadil Filip Kuťák, když prošel po pravé straně a poslal kotouč do levého horního růžku. Vyrovnaný stav nevydržel dlouho – o minutu a půl později Jakub Čuřík svou dělovkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě a před polovinou utkání poslal domácí znovu do vedení.

Již v úvodu třetí čtvrtiny Hradec znovu vyrovnal. Aleš Půlpán na sebe natáhl hráče a poslal přesnou přihrávku Filipu Kuťákovi, který si připsal druhou branku v utkání. Ve třicáté minutě prokličkoval před Mahdala Pavel Handl a bekhendem poslal kotouč do sítě. O necelou minutu později však bylo znovu vyrovnáno, poskakující kotouč za Vágnera poslal Tomáš Půlpán. V závěru třetí čtvrtiny hráli hosté přesilovou hru, když se domácí provinili příliš mnoho hráči na ploše. Hradci se početní výhodu zužitkovat nepodařilo.

V poslední čtvrtině to byli znovu domácí, kdo se dostal do vedení. Ve hře tři na tři se dokázal prosadit David Roupec. Hradci se povedlo srovnat v přesilové hře, kterou dostal po vyloučení Sršně za držení protihráče. Početní výhodu zužitkoval Ondřej Pour, když dostal přesnou přihrávku od Daniela Voženílka. Ve 45. minutě dokázali hosté otočit vývoj utkání, když se prosadil Nicolas Bureš. V závěru se Olomouc pokoušela vyrovnat při hře bez gólmana. Během power play se však kotouče zmocnili hosté a Filip Kuťák střelou do prázdné branky zkompletoval hattrick.

Ohlasy po utkání:

Stanislav Cik (IHC Eagles Olomouc): "Byl to vyrovnaný zápas, měli jsme spoustu šancí, kdybychom jich alespoň polovinu proměnili, zápas by vypadal jinak. Poslední dobou se nám nedaří proměňovat šance a rovněž se také málo vracíme."

Karlík Zdeněk (ILHK Hradec Králové): "Utkání se vyvíjelo zajímavým způsobem na obou stranách. Dotahovali jsme, před koncem jsme pravděpodobně trošku překvapili fyzickou kondicí a i díky tomu jsme vyhráli. Branka stvrzující naší výhru padla až při power play soupeře, zápas byl velmi vyrovnaný.."