Roller Storm si poradil s Eagles a zůstává neporažen

Roller Storm si poradil s Eagles a zůstává neporažen

Praha - Ve sváteční úterní odpoledne se v Praze 11 utkaly celky domácího Roller Stormu a hostujících Eagles. Toto utkání bylo velmi dramatické, oba týmy se předháněly ve střílení gólů a častokrát se dostávali i do velmi těsného rozdílu. Nakonec však domácí Roller Storm nezaváhal a svého hanáckého soupeře přehrál 8:5

Do zápasu daleko aktivněji vstoupili domácí hokejisté, kteří se již v druhé minutě ujali vedení po rychlém brejku Dominika Bílka. Ve své vysoké aktivitě pražský celek pokračoval i delší dobu, což využil  další dvě gólové trefy. Zdeněk Petráš si v páté minutě počkal, až gólman hostí spadne na zem a pak ho bez obtíží obhodil. O minutu později se gólově prosadil Natan Vráblík, který vymetl úplně volný prostor brankoviště. Za stavu 3:0 se hra víceméně uklidnila. Některé šance si připsal i hostující Olomouc. Přinesla i jednu poněkud kuriózní akci, kdy sudí Jílek nechtěně srazil domácího Vráblíka.

Do druhé periody vstoupil opět aktivněji Roller Storm. První gól této čtvrtiny však padl od hráčů Olomouce. Velmi rychle se před brankoviště dostal Michal Šímo, který z jeho hranice propálil puk za brankovou čáru. Na což ale Pražané rychle dokázali zareagovat. Ihned z vhazování vyjel proti brance Hanáků Dominik Bílek, který si připsal svou druhou trefu. Přestřelka mezi oběma celky pokračovala využitou přesilovkou Hanáků v podání Pavla Handla. Na obou stranách následně došlo k několika střeleckým pokusům, z nichž pouze jeden byl úspěšný. Téměř nehlídán se Pavel Handl dostal do mezikruží, odkud přesně propálil pražského gólmana. Do šaten pak odcházel pražský tým pouze s jednobrankovým náskokem za stavu 4:3.

Třetí čtvrtina začala znovu větší aktivitou pražského týmu. Tentokrát však neměla celkem dlouhého trvání, neboť Olomouc dokázala převzít herní otěže. Částečně se oba celky střídaly v útočných situacích, ty vážnější ale přicházely ze strany hostujícího týmu. Naproti tomu první gólová šance třetí čtvrtiny přišla od Roller Stormu. O ní se postaral Jiří Dostál, který obdržel celkem povedenou přihrávku do mezikruží. Do konce čtvrtiny měly oba týmy vyvážené množství šancí, které ale povětšinou narážely na oba pozorné gólmany.

Poslední čtvrtina začala dvěma rychlými góly Roller Stormu. Z rychlého protiútoku umístil puk do soupeřovy branky Martin Matějček. Následně dokončil Vráblíkovu akci dorážkou odraženého kotouče Filip Novák. Pražský celek ve své aktivitě ale neustával, ovšem obrana Olomouce si již dávala větší pozor na jakékoliv průniky ze soupeřovy strany. V závěru se Hanákům opět povedlo zdramatizovat utkání dvěma rychlými góly, díky kterým se dostali opět na rozdíl jediného gólu. V Hauserově brance našel volnou skulinu Tomáš Sršeň, načež osamocen zakončoval Lubomír Korhoň. Olomoucký celek se následně tlačil daleko více směrem k brance, na kterou však vyzrát nedokázal. V samém závěru také odvolal gólmana. To se ale Hanákům krutě vymstilo. Přestože Zdeňka Petráše stíhal protihráč, uklidil útočník Roller Stormu bez jakýchkoliv obtíží puk do osamocené branky. Tím pojistil vítězství svého týmu na konečných 8:5.


Ohlasy po utkání: 

Pavel Würtherle (Roller Storm Praha): My jsme do toho utkání šli celkem připraveni. Věděli jsme, co chceme hrát. Od začátku jsme zase měli štěstí, že jsme jako v těch předchozích zápasech dali vždycky rychlé góly na začátku. Tak jsme šli do vedení, které jsme si hlídali. Pak jsme svými chybami zbytečně utkání zdramatizovali, nabídli jsme soupeři šance, aby snížil a ten zápas trochu zdramatizoval. Nicméně si myslím, že jsme měli zápas pod kontrolou a odehráli jsme ho celkem slušně.

Stanislav Cik (Eagles Olomouc): Měli jsme za sebou dlouhou cestu, takže ten začátek podle toho vypadal. Nechali jsme si ho utéct. Pak jsme to celý zápas honili. Měli jsme ale dost šancí, nevyužili jsme je, potom to dopadlo tak, jak to dopadlo. V powerplay jsme dostali gól, i když jsme to chtěli stáhnout.



08.05.2018 12:00| 3.kolo| Praha 11| 56 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
IHC Eagles Olomouc
8:5
IHC Eagles Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, Jan Jílek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:08IHC Roller Storm Praha-1:0Dominik BílekFilip Bílek
04:22IHC Roller Storm Praha-2:0Zdeněk PetrášMartin Matějček
05:38IHC Roller Storm Praha-3:0Jan ŠvejdaVáclav Klindera
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:23IHC Eagles Olomouc-3:1Michal ŠimoPavel Handl
14:09IHC Roller Storm Praha-4:1Dominik BílekJiří Dostál
16:38IHC Eagles OlomoucPPG4:2Pavel HandlMichal Šimo, Lubomír Korhoň
22:44IHC Eagles Olomouc-4:3Pavel HandlTomáš Sršeň, Dalibor Sedlář
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
30:39IHC Roller Storm Praha-5:3Jiří DostálJan Švejda, Filip Novák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:06IHC Roller Storm Praha-6:3Martin MatějčekZdeněk Petráš
38:06IHC Roller Storm Praha-7:3Filip NovákJan Švejda
40:52IHC Eagles Olomouc-7:4Tomáš SršeňLubomír Korhoň
42:26IHC Eagles Olomouc-7:5Lubomír Korhoň
46:28IHC Roller Storm Praha-8:5Zdeněk PetrášMartin Matějček