Olomouc čtyřmi góly v závěrečné části otočila zápas s Brnem

Olomouc čtyřmi góly v závěrečné části otočila zápas s Brnem

Olomouc – Ve vyrovnaném duchu se zpočátku nesl duel mezi Olomoucí a Brnem. Po dvou čtvrtinách platil nerozhodný stav 2:2. Do posledního dějství vstupovali Jihomoravané s těsným náskokem jedné branky, ten však udržet nedokázali. Olomoučané čtyřmi trefami překlopili skóre na svou stranu a na domácí půdě zvítězili 6:3.

Olomouc předvedla v domácí premiéře bleskový nástup. Už po pěti sekundách sice putoval na trestnou lavici Vích, paradoxně v oslabení ale Hanáci otevřeli skóre. Čuřík předal puk do jízdy Tomáši Sršňovi, který předčil všechny soupeřovy hráče a střelou do dolní části branky překonal Vybírala. Brno odpovědělo o tři minuty později. Rosendorfova akce vypadala vcelku nenápadně, přesto se hostující bek dostal z boku až před branku. Tam oslovil svého spoluhráče z útoku, Jan Dufka, jenž přesnou střelou odmazal nulu v brněnské kolonce skóre.

Minutu nato mohl hostující celek výsledek přetočit na svou stranu. Puk se doklouzal na levý bod pro vhazování k Romanu Skácelovi. Proti jeho střele neměl Vágner nárok, puk ale naštěstí pro Olomouc lízl spojnici břevna a levé tyče. Další brněnskou slibnou příležitost zahodil pro změnu Lukáš Skácel, ten nezvedl kotouč do volné části branky. Na druhé straně se Olomoučtí prezentovali slibným brejkem. Handl přenechal touš Sršňovi, který div že neuspěl se střelou mezi Vybíralovy betony.

Na začátku druhého dějství se až do šance proháčkoval Vápeník, poslední překážku ale překonat nedokázal. Vybíral puk vytěsnil mimo. Krásný rozštěp předvedl v 15. minutě Vágner, který takto reagoval na ránu z osy hřiště. Puk mu zůstal pod betonem, odkud už ho nevydoloval ani dojíždějící Kachlík. V 19. minutě nechal brankáře Brna vyniknout Roupec, Vybíral si připsal efektivní zákrok betonem. O chvíli později se ale již David Roupec mohl radovat. Jeho přízemní rána z pravé strany po přihrávce Čuřík zapadla ke vzdálenější tyčce.

Brno nějakou dobu nemohlo najít kloudnou odpověď. Na začátku 23. minuty ji ale přeci jen nalezlo. Obdržálek si napravo vytvořil palebnou pozici. Místo střely ale ještě našel před bránou stojícího Romana Skácela, jenž zakončoval do míst, kam zkoprněle stojící Vágner nemohl dosáhnout. Důležité momenty přinesla 27. minuta. Nejprve Roupec po průniku po pravém křídle hledal najíždějícího Korhoně. Olomoucký forvard s číslem 36 ale ze slotu vůbec nezakončil. Nahrávku minul, a ještě si poté nabil o zadní mantinel. Udeřilo tak mužstvo z metropole Jihomoravského kraje. Dufek oslovil Davida Sedláčka, za jehož střelou padal Vágner marně.

Olomoučtí si velkou možnost na vyrovnání vypracovali v 33. minutě. Za odraženým pukem sprintovali dva hráči. Rychlejší byl domácí bek David Roupec, jenž tak z úhlu najížděl sám na Vybírala. Poté, co se dostal přímo před něj, zkusil uspět s blafákem do bekhendu. Brněnský muž s maskou ale místo mezi svými betony utěsnil včas a puk kousek před čárou zastavil. O pár momentů později si vybral slabší chvilku. Na teč Čuříka reagoval opožděně ne příliš efektním pádem, puk ale naštěstí pro něj i celý tým Brna skončil vedle.

Vedení 3:2 ale hosté v poslední čtvrtině neudrželi. V 38. minutě předal puk Handl Jaroslavu Adolfovi, ten si povyjel od pravého mantinelu a zacílil do „vikýře“. Ve 42. a 43. minutě přidala Olomouc další dva přesné zásahy. Své druhé branky se dočkal Tomáš Sršeň, který nadvakrát přelstil Vybírala. Navázat se na něj povedlo Lubomíru Korhoňovi, jenž po přihrávce Čuříka předvedl povedenou ránu do vzdálenějšího horního růžku. V dalších tutovkách domácího celku se ocitli Vápeník a Roupec, první mířil mimo, rána druhého lízla horní tyčku. Poslední gól zápasu měl na svědomí Tomáš Sršeň. Dorážkou do odkryté brány upravil na konečných 6:3 pro Olomouc. Brno tak na olomoucké půdě utrpělo porážku.

Ohlasy po utkání:

Stanislav Cik (IHC Eagles Olomouc): Bylo to naše první utkání. Vzhledem k tomu, že jsme neměli možnost moc trénovat, bylo těžké. Máme v týmu nové kluky, kteří se dobře chytili. Takže jsme spokojení. Vyhráli jsme nad soupeřem, proti němuž se nám moc nedaří.

Ondřej Jirkův (Mission Roller Brno): Byl to vyrovnaný zápas. Dlouho jsme se drželi na soupeřově půli. Mohli jsme udělat i nějaké body, ale rozhodla poslední dvanáctiminutovka. Olomouc v ní ukázala své kvality a zaslouženě vyhrála.