Prague Rats uspěli v Uherském Brodě, který porazili 9:6

Prague Rats uspěli v Uherském Brodě, který porazili 9:6

Uherský Brod - Pražský tým Rats uspěl na úvod nového ročníku na jedničku. V Uherském Brodě v atraktivním utkání přestřlílel domácí celek v poměru 9:6 a připsal si důležité tři body.

Domácí celek měl hodně nepovedený start do zápasu. V první čtvrtině dostali čtyři branky. Hosté se prosadili po patnácti vteřinách zápasu, kdy první branku zápasu dal Tomáš Rubeš. Neuběhly ani dvě minuty zápasu a o druhou branku se postaral Petr Kafka. Třetí minuta zápasu přinesla i třetí branku v síti Uherského Brodu a tentokrát se prosadil Petr Šinágl. Následné se domácí začali dostávat přece jen do hry, nicméně v sedmé minutě opět inkasovali z hokejky Petra Kafky. Uherský Brod se následně musel bránit, neboť za podražení byl vyloučen Popelka, ale hosté přesilovku nevyužili.

Hra domácích se zvedla až začátkem druhé čtvrtiny, kterou Uherský Brod ovládl poměrem 4:1 a v polovině zápasu prohrával již jen o jednu branku. Uherský Brod dal svou první branku ihned na začátku druhé čtvrtiny, kdy se prosadil Michal Venclík. Brod rázem ožil a hrnul se před Michajlova a po závaru před jeho brankou dostrkal puk do branky Radim Budil. Hosté zjistili, že soupeř se dostává do hry a v šestnácté minutě se opět prosadili zásluhou Petra Kafky. Před koncem druhé čtvrtiny se domácím ještě podařilo dát dvě branky. Nejdříve skóroval Michal Popelka a následně z pravé strany napřáhl Marek Haloda.

Třetí čtvrtina byla nejvyrovnanější a domácí se snažili o srovnání stavu zápasu. Ve dvacáté deváté minutě se ocitl hráč domácích sám před Michajlovem, ale neuspěl. Následně se domácí opět provinili proti pravidlům a na trestnou lavici usedl Mikulec. Hosté tentokrát přesilovku využili, kdy se opět prosadil Petr Kafka. Neuběhla ani minuta zápasu a domácím se podařilo korigovat výsledek zásluhou Marka Halody.

V závěrečné periodě se hosté rozpomenuli na první čtvrtinu a nasázeli Brodu dohromady tři branky a rozhodli o svém prvním vítězství nového ročníku. Nejdříve se prosadil Tomáš Rubeš, zahanbit se nenechal ani Petr Šinágl a nakonec svou pátoiu trefu v zápase dává Petr Kafka. Domácí již jen následně korigovali výsledek na konečných 6:8 z jejich pohledu, kdy se čtyři sekundy před koncem zápasu trefil Daniel Gazda.

Platným hráčem Prague Rats byl bezesporu Petr Kafka, který dal rovnou pět branek svého celku. Hodně byl vidět i Petr Šinágl, který dal dvě branky a u pěti branek si připsal asistenci.

Za domácí nejvíce bodoval Marek Haloda, který se dvakrát střelecky prosadil a jednou asistoval. 


Ohlasy po utkání:

Jan Heča (trenér Uherského Brodu): „Hráli jsme s mistry uplynulého ročníku a prohru bereme. Od nás byl špatný vstup do zápasu, kdy jsme prohrávali o čtyři branky, které nám logicky chyběly v závěru zápasu. Dále nás sráželi nepřesnosti, hlavně ve střelbě a také v neproměňování šancí.“

rtin Mecera (trenér Prague Rats):  „Byl to náš první zápas. První čtvrtina byla od nás velmi dobrá a už jsme si mysleli, že bude hotovo. Avšak Brod začal dávat branky, některé hezké. Jinak se kluci víceméně hledali, hlavně druhá lajna, kde se sehrávají noví hráči. Zápas nám rozhodně vyhrála první lajna.“




05.05.2018 12:00| 1.kolo| U. Brod| 15 diváků
IHC Uherský Brod
IHC Uherský Brod
IHC Prague Rats
6:9
IHC Prague Rats
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Marek Šiška, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:15IHC Prague Rats-0:1Tomáš RubešPetr Šinágl
01:56IHC Prague Rats-0:2Petr KafkaTomáš Rubeš
02:50IHC Prague Rats-0:3Petr ŠináglPetr Kafka, Martin Tvrzník
07:16IHC Prague Rats-0:4Petr KafkaJiří Brandejský
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:30IHC Uherský Brod -1:4Michal VenclíkDušan Surý
14:01IHC Uherský Brod -2:4Radim BudilJan Mikulec
16:04IHC Prague Rats-2:5Petr KafkaTomáš Rubeš, Petr Šinágl
19:15IHC Uherský Brod -3:5Michal PopelkaErik Hložánek
21:25IHC Uherský Brod -4:5Marek HalodaErik Hložánek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
33:06IHC Prague RatsSHG4:6Petr KafkaPetr Šinágl, Tomáš Rubeš
33:52IHC Uherský Brod -5:6Marek HalodaMichal Popelka
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:40IHC Prague Rats-5:7Tomáš RubešPetr Šinágl
39:57IHC Prague Rats-5:8Petr ŠináglPetr Kafka
44:57IHC Prague Rats-5:9Petr KafkaPetr Šinágl
47:56IHC Uherský Brod -6:9Daniel GazdaMarek Haloda