Černošice mocně dotahovaly, na Hradec ale nestačily.

Černošice mocně dotahovaly, na Hradec ale nestačily.

Hradec Králové – Úvodní kolo extraligy načali lépe domácí, kteří šli do vedení už v 5. minutě a ještě před první přestávkou už vedli 2:0. V následujících částech padaly branky na obou stranách a Černošice se mocně hnaly za vyrovnáním, víc než na rozdíl jedné branky se ale ani přes hattrick Pavla Mrni dotáhnout nedokázali. O osudu klání definitivně rozhodla poslední část, v níž přidali Východočeši branku v přesilovce a v oslabení a uhlídali výhru 6:3.

Hned od samého začátku musela být píšťalka rozhodčích v pohotovosti. Během úvodních třech minut totiž na trestnou lavici putovali hned dva hráči a nemalé množství dalších je do konce utkání následovalo. Ale zpět do první čtvrtiny. Východočeši se oklepali z úvodního nástupu Černošic velmi rychle a v 5. minutě otevřel skóre Robin Netušil – 1:0.

Následnou početní výhodu sice domácí hokejisté neproměnili, ještě před první sirénou se ale přesto radovali podruhé. Ondřej Poul nejprve nedokázal prostrčit nahrávku od Nicolase Bureše do poloprázdné brány, o pár vteřin později své zaváhání ale napravil. Východočeský hráč se trefil od levé tyčky – 2:0.

Ve druhé části pokračovali Hradečtí v tempu, které nastolili. Škardu nejprve zachránil zvuk brankové konstrukce, na další akci domácích už ale ani to nestačilo. David Voženílek totiž vystihl riskantní nahrávku a ujel v přečíslení dva na nikoho s Alešem Půlpánem. Ten měl na zakončení dostatek prostoru a zblízka trefil prostor mezi betony – 3:0.

Černošickým však stačilo pouhých 55 vteřin k tomu, aby se dotáhli na rozdíl jedné branky. Nejprve totiž potrestali hradeckou chybu a v přečíslení se k pravé tyči trefil Pavel Mrňa, ten samý hráč se navíc vytáhl i v další akci. Tentokrát se trefil z blízkosti brankáře z rychlého protiútoku – 3:2. Na hostech byla vidět snaha vyrovnat, nicméně byli to domácí, kdo se ještě před přestávkou dokázal prosadit. Nicolas Bureš si v přečíslení dva na jednoho přiťukl s Davidem Malíkem a následně mu stačilo už jen nasměrovat kotouč do úplně odkryté klece – 4:2.

Třetí čtvrtina přinesla po několika odehraných minutách černošickou přesilovku. Ta trvala pouhých 13 vteřin, jelikož hosté s početní výhodou naložili vskutku bravurně. Pavel Mrňa zakončil kombinaci z pravé strany a po doteku puku brankové sítě se mohl radovat z hattricku – 4:3. Přestože šance ke skórování byly k vidění i nadále a pomohly k tomu také přesilové hry na obou stranách, díky gólmanům už předposlední dějství branku nenabídlo.

Zato poslední čtvrtina byla více než zajímavá. Nejprve vychytal osamoceného Jana Veselého Dominik Škarda, na druhé straně musel Michal Mahdal řešit trestné střílení. David Malík totiž hasil obrovskou hostující šanci podražením a v důsledku toho se k samostatnému nájezdu postavil Pavel Mrňa. Ten se směrem k bráně rozjel pozvolna a zvolil střelu na delší tyč, puk ale zazvonil jen na brankovou konstrukci.

Vyrovnání měl na holi rovněž David Skočovský, ten však pro změnu místo odkrytého místa u pravé tyče trefil jen gólmanovu na poslední chvíli nataženou lapačku. Nedáš, dostaneš. Černošický hráč se vzápětí ocitl na trestné lavici a Hradečtí s početní výhodou naložili výtečně. Aleš Půlpán vyslal střílenou nahrávku na Daniela Voženílka, jenž na hraně brankoviště přizvedl kotouč pod horní tyč – 5:3.

V utkání velmi aktivní Pavel Mrňa vytáhl na brankáře dvě osamocené střely, Michal Mahdal však v obou případech skvěle zasáhl a nedovolil Černošicím znovu snížit skóre. Závěr plný trestných minut zvládli o něco lépe Hradečtí, kteří k dosavadním pěti gólům přidali ještě trefu z oslabení. Jan Veselý předložil puk Aleši Půlpánovi, který s ním zamíchal a definitivně rozhodl o vítězi zápasu. Tím se stal po výhře 6:3 Hradec Králové.


Ohlasy po utkání:

Jiří Novák (trenér ILHK Hradec Králové): Včera jsme měli jeden trénink na sehrání, takže sestava se tvořila za běhu. S vývojem utkání jsem spokojený, protože nějaké šance jsme proměnili a vyhráli jsme. Musím pochválit gólmana i všechny ostatní kluky, že k zápasu přistoupili zodpovědně. Budeme se snažit zítra takhle pokračovat.

Luděk Záhorský (trenér SK Černošice): Do utkání jsme nastoupili dobře, góly dal ale soupeř a prohrávali jsme 0:3. Podařilo se nám stáhnout na 2:3, Hradec ale znovu odskočil, a i když jsme šance měli, dotáhnout se nám bohužel nepodařilo. Rozhodující byla asi první čtvrtina, kdy jsme si je nechali odskočit a už to pro nás pak bylo těžké.



05.05.2018 12:00| 1.kolo| Hradec Králové| 32 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
SK Černošice
6:3
SK Černošice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Jan Pechánek, Tomáš Veselý

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:32ILHK Hradec Králové-1:0Robin NetušilNicolas Bureš
11:14ILHK Hradec Králové-2:0Ondřej PoulRobin Netušil, David Malík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:41ILHK Hradec Králové-3:0Aleš PůlpánDaniel Voženílek
17:31SK Černošice-3:1Pavel MrňaDavid Skočovský
18:26SK Černošice-3:2Pavel MrňaPatrik Pánek
21:39ILHK Hradec Králové-4:2Nicolas BurešDavid Malík
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:46SK ČernošicePPG4:3Pavel MrňaRobin Malý, David Sem
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
41:59ILHK Hradec KrálovéPPG5:3Daniel VoženílekAleš Půlpán
47:03ILHK Hradec KrálovéSHG6:3Aleš PůlpánJan Veselý