Roller Storm po prodloužení udolal domácí Devils

Roller Storm po prodloužení udolal domácí Devils

Zlín - Fanoušci inline hokeje ve Zlíně viděli hned na úvod Stilmat extraligy parádní přestřelku. Domácí Devils se dokázali z třígólové ztráty dostat až do vedení, Storm ale opět vyrovnal a nakonec si po prodloužení připsal dva body.

Začátek zápasu byl z obou stran velmi opatrný, šlo poznat, že jde o první ostrý zápas v sezoně. Důkazem toho je, že první gól padnul až v polovině první třetiny. Vráblík vybruslil s pukem a položil si Stojara. Jakubu Frodlovi stačilo jen dorazit puk do poloodkryté branky.

Následně přišla silná minuta Zdeňka Petráše. Petráš nejprve procedil kotouč mezi betony Stojara. Z následného vhazování se ujal puku, prokličkoval zlínskou obranou a blafákem podruhé překonal Stojara. Devils tak prohrávali už o tři góly. Krátce před koncem první čtvrtiny Zlín snížil. Valášek přihrál Jiřímu Karafiátovi, který příklepem překonal Frodla.

I druhou čtvrtinu začali lépe hosté. V patnácté minutě našel Vráblík přesnou přihrávkou na osu hřiště Dominika Bílka, který zavěsil kotouč pod horní tyč. Krátce na to ale přišla odpověď Devils. Jan Vyoral se vydal do útoku po levé straně a mezi rukou a tělem propálil Frodla.

Pražané následně dostali příležitost přesilové hry a tu dokázali využít. Zdeněk Petráš střelou překonal Stojara a zkompletoval tak svůj hattrick. Na druhé straně přišla rychlá reakce v podání Michaela Hlaváče, který dostal přesnou přihrávku od Janeby. I Devils dostali příležitost hrát přesilovku a stejně jako jejich soupeř byli úspěšní. Na konci bleskové kombinace stál Lukáš Valášek, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Frodla. Na závěr druhé čtvrtiny měl Pavel Klhůfek šanci vyrovnat z trestného střílení. Kličkou si položil Frodla, následně ale přestřelil branku.

Do druhé půlky zápasu Zlín vyměnil brankáře. Lukáše Stojara nahradil Daniel Huf. A právě Huf neměl příliš šťastný vstup do utkání. Pavel Würtherle vystřelil na Hufa, od kterého se odrazil kotouč do vzduchu a následně spadnul přesně na hokejku pražského forvarda, který puk jen dorazil do branky. Tři minuty před koncem třetí čtvrtiny se Zlín zásluhou Richarda Kobylíka opět dotáhnul na rozdíl jednoho gólu.

Pak ale opět udeřili hosté. Dominik Frodl po celý zápas držel svými zákroky Storm, přispěl ale i asistencí. A to konkrétně na gól Pavla Wüchterleho. Osmý gól Stormu a celkově svůj čtvrtý zásah následně přidal Zdeněk Petráš. Krátce před koncem třetí čtvrtiny ještě snížil šestým gólem Devils Jiří Karafiát.

V poslední čtvrtině se ještě domácí pokusili utkání zdramatizovat. Po konci přesilové hry zůstali domácí v tlaku, ze kterého plynul kontaktní gól. Na konci rychlé kombinace stál David Hrazdira, kterému stačilo jen zasunout kotouč do odkryté klece. Devils se snažili v závěru srovnat skóre zápasu, odvolali Hufa a hráli v šesti. A pouhých sedm vteřin do konce se jim to povedlo! Jaroslav Janeba si ze vzduchu zpracoval puk přesnou střelou překonal Frodla a poslal zápas do prodloužení.

V prodloužení dostali hosté velkou výhodu přesilové hry. A tu dokázali využít. V čase 51:21 rozhodl zápas svým gólem Martin Matějček. Storm si tak odvezl ze Zlína o bod více.


Ohlasy po utkání:

Aleš Bachánek (IHC Devils Zlín): „Špatně jsme začali, dostali jsme tři góly a těžko jsme se z toho zpamatovávali. Párkrát nám ujeli, měli jsme problémy s brejkovými situacemi. Po půlce jsme se už herně srovnali a byli jsme lepším týmem.“

Pavel Würtherle (IHC Roller Storm Praha: „Zápas jsme si zkomplikovali sami. Ke konci jsme zbytečně nevyhodili puk a dali jim šanci srovnat. Jsme rádi za dva body.“



05.05.2018 12:00| 1.kolo| Zlín| 32 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Roller Storm Praha
8:9 P
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:2 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Adam Kika, Petr Sedlák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:00IHC Roller Storm Praha-0:1Jakub FrodlJan Švejda
07:36IHC Roller Storm Praha-0:2Zdeněk Petráš
07:40IHC Roller Storm Praha-0:3Zdeněk Petráš
10:57IHC Devils Zlín-1:3Jiří KarafiátLukáš Valášek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:50IHC Roller Storm Praha-1:4Dominik BílekJan Švejda
16:34IHC Devils Zlín-2:4Jan VyoralJaroslav Janeba
20:18IHC Roller Storm PrahaPPG2:5Zdeněk PetrášDominik Bílek
20:52IHC Devils Zlín-3:5Michael HlaváčJaroslav Janeba
23:04IHC Devils ZlínPPG4:5Lukáš ValášekJuraj Jurík, Jiří Karafiát
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:53IHC Roller Storm Praha-4:6Pavel WürtherleJan Švejda
32:41IHC Devils Zlín-5:6Richard KobylíkJuraj Jurík
34:23IHC Roller Storm Praha-5:7Pavel WürtherleDominik Frodl
34:46IHC Roller Storm Praha-5:8Zdeněk PetrášFilip Bílek
35:19IHC Devils Zlín-6:8Jiří KarafiátJuraj Jurík, Lukáš Valášek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:39IHC Devils Zlín-7:8David HrazdiraJuraj Jurík, Richard Kobylík
47:53IHC Devils Zlín-8:8Jaroslav Janeba
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
51:21IHC Roller Storm PrahaPPG8:9Martin MatějčekZdeněk Petráš