Nový ročník extraligy startuje! Do bojů se zapojí všichni jeho aktéři

Nový ročník extraligy startuje! Do bojů se zapojí všichni jeho aktéři

Každý, kdo fandí hokeji na kolečkových bruslích, netrpělivě vyhlíží nadcházející víkend. Právě v sobotu 5. května odstartuje další ročník Stillmat extraligy, která slibuje množství vynikajících soubojů, branek a spousty zábavy. Kdo všechno se o víkendu představí v Uherském Brodě, Zlíně nebo třeba v Přerově? Pojďme se podívat.

Sobota

Rovná desítka duelů se vměstnala do prvního hracího dne. Celou letošní sezonu odstartují na domácí půdě účastníci loňského osmifinále – zlínští Devils, jimž se do cesty postaví hráči Roller Stormu Praha. V době oběda se bude bojovat i v dalších čtyřech koutech naší republiky. V Uherském Brodě vyzvou domácí hokejisté nástupce berounského celku - Prague Rats. V Přerově budou chtít na výsledky minulé sezony navázat hráči Night Birds, které čeká protivník v podobě Boskovic. Do akce půjdou též celky Olomouce a Hradce Králové, jímž budou soupeři týmy Brna, potažmo Černošic, které budou chtít zopakovat své loňské druhé místo.

Druhá série zápasů odstartuje v 16 hodin a v akci budou znovu hráči Rats Praha, kteří se budou muset po zápase v Uherském Brodě přesunout do nedalekého Zlína. Uherskobrodští naopak počkají v zázemí své domovské arény na dalšího soupeře z Prahy – Roller Storm. Také Přerov bude mít výhodu dvou domácích duelů. Po zápase s Boskovicemi na něj bude čekat Mission Roller Brno.

Předposlední sobotní duel obstará dvojice Olomouc – Boskovice a celý sobotní program uzavřou svým jediným zápasem dne kladenští Čerti, kteří se představí na palubovce Nového Jičína, pro nějž bude tento duel rovněž prvním měřením sil v letošní sezoně.

Sobotní program

Neděle

Druhý víkendový den nabídne o dva zápasy méně, startovat se bude ve třech časech, tudíž toho správný fanda stihne více. Celá akce vypukne opět v čase oběda a odstartují ji znovu hráči celku IHC Devils Zlín, na něž budou čekat hráči Černošic, kteří se v loňské sezoně mohli tolik spolehnout na Marka Loskota. Ve stejný čas odstartuje utkání mezi Hradcem Králové a Prague Rats a také mezi Novým Jičínem a Boskovicemi.

Inline hokejem se bude žít v neděli znovu i v Přerově, kam přijede Kladno. Druhé zápasy v Hradci Králové, kde se představí pražský Roller Storm, a v Jičíně, kam dorazí hráči Rolleru Brno, započnou v 15:00.

Předposlední duel dne obstarají hráči Uherského Brodu, jímž se postaví do cesty Černošice a celý program uzavře, stejně jako v sobotu, tým Čertů Kladno, kteří se představí na palubovce Olomouce. 

Nedělní program