Přerov ubránil postup do finále extraligy juniorů

Přerov ubránil postup do finále extraligy juniorů

PŘEROV - První semifinálové utkání MČR Ambicy extraligy juniorů bylo po celý zápas vyrovnané. Více štěstí se přiklonilo na hokejky domácího pořádajícího týmu, který své soupeře porazil těsně 6:5

Utkání začalo faulem, kterého se hned po buly dopustil kapitán Přerova Zdráhal. Uherský Brod byl sice po většinu času v útoku, ale vážnější šanci si vypracovat nedokázal. Přerov si poté vybudoval mírnou převahu, která vypramenila ve faul Omelky, který se provinil hákováním.

Byli to ovšem hosté, kdo se jako první mohl dostat do vedení, obrana Přerova však dokázala odrazit přečíslení dva na jednoho a následně z protiútoku Night Birds udeřili. Indrák poslal do dobré pozice Tomáše Zdráhalu, který zachoval kladnou hlavu a poslal kotouč v čase 04:41 za Odložilíka. Nechybělo mnoho a Přerov ihned mohl zvýšit svůj náskok, ale brankář soupeře se roztáhl na brankové čáře a vychytal Abazaje. Přerov hrál ve velké pohodě a i nadále byl nebezpečnějším týmem.

Brodu se postupem času dařilo srovnat hru, ale byli to opět domácí, kdo udeřil. Do samostatného úniku se prodral Jakub Navrátil a střelou k tyči nedal brankáři sebemenší šanci na úspěšný zákrok. V probíhající jedenácté minutě to tak bylo již o dvě branky. Ne však na dlouho, Brod dokázal využít zlepšené hry a do minuty zásluhou Vojtěcha Kadlice snížil střelou do šibenice na rozdíl jediného gólu.

Pytel s góly se ale roztrhl pořádně. Přerov si totiž opět do minuty vzal své dvougólové vedení zpět. Jakub Abazaj již byl tentokrát úspěšný poté, co se nejlépe zorientoval ve skrumáži před bránou a dokázal zasunout puk za Odložilíka. Šanci na snížení tak opět získal Brod poté, co byl za podražení na konci sedmnácté minuty vyloučen Hotěk. A hosté toho využili. Daniel Dlabaja si sjel před bránu a střelou pod břevno snížil. Jelikož se skóre již neměnilo, byli po prvním poločase spokojenější hráči Přerova, kteří vedli 3:2.

Nevydrželo jim to ovšem dlouho. Brod se ihned po buly dostal do útoku a v signalizované výhodě přidal Vojtěch Kadlic svůj druhý gól. Na ten ale do pár sekund odpověděl Tomáš Zdráhal a po sedmnácti sekundách hry byla na světě další branka. Přerov zlepšil hru a odměnou mu za to byla další branka. Navrátil v situaci dva na jednoho zvolil přihrávku na Jana Matušku, který odkrytou bránou nepohrdl.

Radim Budil se ale jako správný kapitán nechtěl vzdát a střelou od modrou propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře soupeře. V 25. minutě to tak opět bylo o jediný gól. Odpověď domácích na sebe ovšem nenechala dlouho čekat. Přerov dostal soupeře pod tlak, jehož po dvou minutách využil Daniel Indrák a střelou z úhlu trefil mezírku nad výstrojí brankáře.

V 32. minutě se opět trochu vzbudily emoce a na hřišti se strhla i potyčka, vyloučen byl však pouze Kenša (Uherský Brod) za hrubost. Brod si vzal oddechový čas a chystal se na oslabení, které mohlo rozdat karty do zbytku zápasu. Hostům se však povedlo ubránit a měli tak šest minut na to, aby ještě s utkáním něco udělali.

Uherský Brod nakonec potřeboval pouze dvě na to, aby se dostal na rozdíl jediného gólu. Špatná rozehrávka domácích byla potrestána poté, co puk před bránou dostal Jan Mikulec a procpal jej až za brankáře. Brod ucítil šanci a byl velmi nepříjemný. Jeho pokusy se už ale neujaly a Přerov tak slavil výhru 6:5.

Ohlasy po utkání:

Jan Heča (Uherský Brod): Byl to velmi vyrovnaný zápas, který vyhrál šťastnější tým.

Patrik Škandera (Přerov): Zápas o postup do finále byl velmi vyrovnaný, vlastně jako po celou sezónu. Rozdíl byl opět minimální. Oba týmy hrají ze zabezpečené obrany a na rychlé protiútoky, dobře zachytali také oba gólmani.