Osmifinále extraligy nabídlo napínavé bitvy i jednoznačná vítězství

Osmifinále extraligy nabídlo napínavé bitvy i jednoznačná vítězství

Během víkendu se na čtyřech místech hrálo o místo mezi osmi nejlepšími týmy. Z postupu se v sobotu radovali hráči Olomouce, Kladna a Hradce Králové, ke kterým se v neděli přidal po nejvyrovnanějším sérii pražský Storm. Nejvíce se dařilo Olomouckým, kteří neměli s Uherským Brodem slitování a s klidem si zajistili čtvrtfinále.

IHC Tempish Olomouc – IHC Uherský Brod

Olomouc od prvních minut potvrzovala roli favorita, a přestože po první čtvrtině vedla jen o jeden gól, následně naplno ukázala svoji sílu. Během šesti minut druhé části nasázeli Olomoučtí dalších pět branek, a s předstihem rozhodli o svém vítězství. Nakonec se trefili do sítě soupeře celkem sedmnáctkrát a ujali se vedení v sérii.

Druhé utkání nenabídlo takový gólový rozdíl mezi oběma týmy. I přes to však Olomouc šla za postupem a s klidem si vypracovala tříbrankový náskok. Uherský Brod sice ještě vybojoval menší naději, když ve třetím dějství zkorigoval výsledek dvěma trefami, závěr už si ale Olomoučtí pohlídali, a s klidem tak postoupili do dalšího kola. Díky vysokému vítězství v prvním utkání mají Olomoučtí i nejproduktivnějšího hráče play-off, Ladislav Korhoň totiž stihl posbírat už jedenáct bodů.

03.06.201710:00OsmifináleIHC Tempish OlomoucIHC Uherský Brod17:1
03.06.201712:00OsmifináleIHC Tempish OlomoucIHC Uherský Brod6:2

IHC Čerti Kladno – HC Boskovice

Podle tabulkového postavení ze základní části bylo v tomto osmifinále favoritem Kladno. Podle předpokladů se vyvíjel i první zápas, kdy Čerti během úvodních dvaceti minut získali náskok, který sice trochu snížil hostující Kaluža, další trefy už ovšem Boskovice nepřidaly, a tak si Kladenští dokráčeli pro výhru.

Mnohem více se Boskovicím podařil druhý duel, ve kterém stáhly dvougólové vedení Kladna a po brance Šmída dokonce chvíli vedly. Kladno ovšem nechtělo jít do nevyzpytatelného prodloužení, a tak v poslední čtvrtině dokázalo skóre zvrátit na svou stranu. Postup zajistili během necelých pěti minut svými góly Kvapil, Strnad a Petrák.

03.06.201714:00OsmifináleIHC Čerti KladnoHC Boskovice8:1
03.06.201717:00OsmifináleIHC Čerti KladnoHC Boskovice5:3

IHC Roller Storm Praha – Mission Roller Brno

Jedinou sérii, která se hrála až v neděli, byla ta mezi týmy z dvou největších měst v republice. První souboj byl hodně vyrovnaný a teprve až v poslední dvanáctiminutovce se Pražanům podařilo získat dostatečný náskok, kterým si zajistili první bod.

Brno vstoupilo do druhého utkání mnohem lépe a už v první části získalo dvougólový náskok. Díky pevné obraně se hostům dařilo držet vedení, které ještě několika brankami navýšili. Po jasném vítězství tak dorovnali vývoj osmifinále, pokračovalo se tedy v prodloužení. Deset minut kvalitní podívané branku nenabídlo, rozhodovalo se až v samostatných nájezdech. Do čtvrtfinále poslali Storm úspěšnými nájezdy Petráš a Klindera.

04.06.201712:00OsmifináleIHC Roller Storm PrahaMission Roller Brno8:2
04.06.201715:00OsmifináleIHC Roller Storm PrahaMission Roller Brno1:6

IHC Devils Zlín – ILHK Hradec Králové

Souboj dvou sousedních celků, kteří v základní části posbíraly stejný počet bodů, byl nesmírně vyrovnaný, přestože to podle výsledků nevypadá. První duel totiž byl po šestatřiceti minutách nerozhodný a teprve až v poslední části dokázal Hradec Králové strhnout skóre na svou stranu.

Podobný průběh nabídl i druhý zápas, kdy Zlín dokonce po třetí čtvrtině měl těsný jednobrankový náskok, přesto nakonec slavili Východočeši, kterým stačily na obrat necelé dvě minuty. Královéhradečtí se nejvíce spoléhají na bratry Novákovi, kteří oba posbírali shodně osm kanadských bodů.

03.06.201714:00OsmifináleIHC Devils ZlínILHK Hradec Králové3:8
03.06.201717:00OsmifináleIHC Devils ZlínILHK Hradec Králové4:7