Kladno zvládlo úskalí osmifinále a postoupilo do dalších bojů

Kladno zvládlo úskalí osmifinále a postoupilo do dalších bojů

KLADNO - Kladenští hokejisté využili výhodu domácího prostředí a postoupili do čtvrtfinále. I když po jednoznačném prvním utkání se v tom druhém na vítězství nadřeli. Před posledním dějstvím v tomto zápase prohrávali, ale nakonec zabojovali a převrátili vývoj střetnutí ve svůj prospěch.

První utkání patřilo od úvodu domácímu mužstvu. Při vyloučení Bílého byl dobře postavený před brankou Tomáš Jarý, který tečoval přesně – 1:0. Další obrovskou možnost měl pak ještě Kubík, ale ten nastřelil jen spojnici tyčí. Až ve druhé části domácí své vedení navýšili, když přesně k tyči zakončil Jakub Strnad – 2:0. Po chvíli navíc vystřelil na podobné místo Adam Kubík a Čerti vedli o tři branky – 3:0. Hosté se ale přece jen dočkali snížení, když si Marek Kaluža seběhl k brance a vypálil na vzdálenější tyčku – 3:1. V závěru druhé čtvrtiny se ještě prosadil Jan Kvapil – 4:1.

Na úvod třetího dějství se prezentoval dobrou možností znovu Kaluža, nastřelil však jen tyč. Na druhé straně byl naopak dobře postavený Petr Patyk, který dorazil Kubíkovu střelu do sítě – 5:1. Zakrátko ještě předvedl neuvěřitelně přesnou střelu Lukáš Hulcr, jenž vybruslil do mezikruží a mezi rukou a tělem Hrachoviny procedil kotouč – 6:1. V závěrečné části se pak Čertům ještě podařilo přidat další dva přesné zásahy. Petr Patyk nejprve předvedl šikovný bekhendový blafák – 7:1. Adam Kubík vzápětí procedil kotouč kolem bližší tyče a završil skóre úvodního střetnutí – 8:1.

Druhé střetnutí už bylo o poznání vyrovnanější a nabídlo vypjatou a vyrovnanou bitvu, přestože domácí znovu rychle vedli. Michal Plichta se prosadil před brankoviště a protlačil kotouč do sítě – 1:0. Hned nato navíc předvedl svoji sílu i Petr Patyk a rovněž dostal puk za hostujícího gólmana – 2:0. S dalším úderem ale přišli následně hráči Boskovic. Lukáš Šmíd se prosadil do úniku a krásným bekhendovým blafákem snížil – 2:1. O srovnání se mohl ve druhém dějství postarat Pilát, ale zasáhl jen tyč za Černým. Až v závěru pak využil Šmídovu přihrávku Jakub Němec, který rozvlnil síť – 2:2.

Třetí čtvrtina přinesla dovršení velkého boskovického obratu. Lukáš Šmíd nastavil hůl do střílené přihrávky a usměrnil puk do branky – 2:3. Čerti si poté mohli vylámat zuby na výborně zformované obraně hostí. V závěru pak části pak dohrál Michal Plichta, který neudržel nervy na uzdě a po druhém osobním desetiminutovém trestu za nesportovní chování zamířil do kabin. Závěrečná dvanáctiminutovka přinesla veliké kladenské dobývání boskovické defenzivy. To prolomil až po velkém tlaku Jan Kvapil, který překonal gólmana – 3:3. Zakrátko předvedl parádní individuální akci Jakub Strnad, který projel před brankoviště a zasunul puk za bezmocného brankáře – 4:3. Poté ještě mohl opět srovnat Němec, avšak Černý předvedl výborné zákroky. V závěru ještě pojistil vítězství Michal Petrák střelou z pravého kruhu – 5:3.

Ohlasy po osmifinále:

Michal Petrák (IHC Čerti Kladno): Osmifinále jsme začali výborně, vyhráli jsme první utkání s převahou a hráli jsme úplně v klidu. Zase jsme si samozřejmě mysleli, že druhé utkání pro nás bude jednoduché, protože jim přijelo jen sedm hráčů a jeden postarší brankář. Jemu patří všechna čest, že odchytal takové utkání. Ale oni ve druhém utkání bránili ve čtyřech, my jsme se přes ně nedokázali prosadit a oni dávali brejky. Prohrávali jsme dokonce 2:3, ale nakonec jsme to otočili v poslední čtvrtině a jsme rádi, že jsme postoupili.

David Šebek (HC Boskovice inline): V prvním zápase jsme hráli otevřený inline, proto jsme tak vysoko prohráli. Druhý zápas jsme hráli spíš odzadu, stáhli jsme se do obrany a vyčkávali jsem, co udělá Kladno. Dopadlo to tak, jak to dopadlo. Škoda, že už jsme to v poslední čtvrtině neustáli fyzicky.

Foto: Petr Hubáček