Hradec vysoko porazil Kladno

Hradec vysoko porazil Kladno

PARDUBICE - Hradečtí ve svém prvním nedělním zápase nezvládli závěr s Černošicemi, proti Čertům tak chtěli ztrátu napravit, což se jim nakonec i podařilo. Do zápasu sice lépe vstoupili hosté, Východočeši ovšem skóre otočili a zvítězili vysoko 10:4.

Kladnu se podařilo ve 3. minutě otevřít skóre, když Balcar předložil Ladislavu Vlčkovi parádní přihrávku a ten už zakončoval za ležícího gólmana Mahdala. Odpověď ze strany Hradce Králové přišla za minutu a čtyřicet vteřin, střelu Pilaře, která se jen odrazila od branky, dorazil do sítě David Malík. Čerti si mohli vzít své vedení zpět, dva hostující hráči jeli sami na gólmana, do nějž zakončil bekhendem Kubík a i další šanci zastavil brankář Mahdal.

Hradci vyšel vstup do druhé části hry, Filip Kuťák si najel s kotoučem mezi kruhy a zápěstím vypálil zhruba deset centimetrů nad zemí k levé tyčce. Domácí sice nedokázali využít početní výhodu, ve 20. minutě už se ale prosadili, po nahrávce od Voženílka pálil přesně mezi tři tyče Robin Netušil. Další Netušilův pokus v přesilovce vyrazil Černý svou maskou do ochranné sítě.

Tomáš Půlpán našel z pravé strany před branku si najíždějícího Aleše Půlpána, jenže ten zakončoval pouze do gólmana. První vyloučení Bureše ustál Hradec bez újmy, po něm následovalo druhé vyloučení opět Bureše a v něm se domácí celek dokonce dvakrát prosadil. Aleš Půlpán našel svým pasem z pravé strany před bránou Tomáše Půlpána, jemuž stačilo nastavit hokejku a kotouč zamířil do odkryté části branky. O druhou přesnou trefu v oslabení se postaral Filip Kuťák, který se zmocnil kotouče a po individuální akci překonal Černého. Hradečtí se rozstříleli, když dvě minuty po předchozí trefě zakončil rychlou souhru k levé tyčce Petr Pilař. Kladnu se povedlo snížit na rozdíl čtyř branek, Vlček nabil mezi kruhy Janu Kvapilovi, ten z první příklepem propálil Mahdala. Osm vteřin před třetí sirénou Hradec Králové přidal další zásah, Tomáš Půlpán svou dělovkou propálil brankáře hostů.

Ani to ale domácím nestačilo a pokračovali ve svém střeleckém představení, Bureš přihrál Filipu Kuťákovi, jenž dovršil svůj hattrick. Ve 41. minutě připravil Kuťák výbornou střeleckou pozici pro Robina Netušila, jenž už zakončoval za bezmocného gólmana. Čertům se podařilo alespoň mírně korigovat stav, Turek vystřelil z pravé strany a jeho pokus tečoval za záda Mahdala Patrik Balcar. Kapitán Kameš obešel dva protihráče a místo střely zvolil ještě nahrávku, což bylo to nejlepší, co mohl udělat, jelikož Ondřej Bláha už poté zakončoval z první do odkryté části klece. V samotném závěru čtyři vteřiny před koncem stanovil v přesilové hře Filip Kuťák svou čtvrtou trefou stav na konečných 10:4.

Ohlasy po zápase:

Vladimír Kameš (hrající trenér a kapitán Kladna): „První polovina od nás ještě docela šla, neproměnili jsme nějaké šance. My jsme přijeli ještě nasbírat nějaké zkušenosti s mladýma klukama, zapracováváme hlavně mladé hráče. Bohužel když bychom na začátku dali nějaké góly, tak by to možná vypadalo jinak. Pak z toho pro nás byl debakl, jelikož to tam Hradci padalo.“

Aleš Půlpán (kapitán Hradce Králové): „Byla už na obou stranách vidět trochu únava, ale myslím si, že v tomto zápase byla kvalita na naší straně a jsem rád, že nám to tam takhle napadalo a že jsme se s nimi zbytečně netrápili.“



21.05.2017 16:00| 8.kolo| Pardubice| 20 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Čerti Kladno
10:4
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 2:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:03IHC Čerti Kladno-0:1Ladislav VlčekPatrik Balcar
03:44ILHK Hradec Králové-1:1David MalíkPetr Pilař
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:20ILHK Hradec Králové-2:1Filip KuťákPetr Pilař
19:44ILHK Hradec Králové-3:1Robin NetušilMarek Voženílek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
31:08ILHK Hradec KrálovéSHG4:1Tomáš PůlpánAleš Půlpán
31:35ILHK Hradec KrálovéSHG5:1Filip Kuťák
33:26ILHK Hradec Králové-6:1Petr PilařAleš Půlpán, Tomáš Půlpán
34:15IHC Čerti Kladno-6:2Jan KvapilLadislav Vlček
35:52ILHK Hradec Králové-7:2Tomáš Půlpán
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:01ILHK Hradec Králové-8:2Filip KuťákNicolas Bureš
40:40ILHK Hradec Králové-9:2Robin NetušilFilip Kuťák
42:04IHC Čerti Kladno-9:3Patrik BalcarŠtěpán Turek
45:27IHC Čerti Kladno-9:4Ondřej BláhaVladimír Kameš
46:56ILHK Hradec KrálovéPPG10:4Filip KuťákZděnek Čáp