Nový Jičín boj o nejvyšší příčky nevzdává! Nad Zlínem zvítězil 8:3

Nový Jičín boj o nejvyšší příčky nevzdává! Nad Zlínem zvítězil 8:3

ZLÍN – Hosté z Nového Jičína usilovali v dopoledním zápase o stažení svého manka na první příčky tabulky, byli to však Zlínští, kdo šel jako první do dvoubrankového vedení. Nový Jičín však zvládl dvakrát vyrovnat a ve třetí čtvrtině se poprvé ujal vedení, které vzápětí ještě navýšil. Domácí Zlín na odskočení svého soupeře odpovědět nedokázal, a ze svého prvního sobotního duelu odešel s porážkou 3:8. (Foto: Zlata Vostrá)

První čtvrtina vyšla lépe Devils. V šesté minutě poslal Kobylík svou přihrávkou do úniku Tomáše Pavlůska, jenž si počkal na pohyb brankáře a zakončil chladnokrevně k tyči. O pár desítek sekund později vedli Devils už o dvě branky. Prosadil se Richard Kobylík, který se tváří v tvář Fendrichovi nemýlil. Nový Jičín snížil velmi hezkou kombinací. Adam Flok nahrál zpoza branky Robinu Gebauerovi, jenž zblízka prostřelil Hufa. Hosté si v první čtvrtině vytvořili několik dalších brankových příležitostí, které ale zastavil skvěle chytající Huf.

Ve druhé čtvrtině měli nejdříve přesilovku Devils, kterou ale neproměnili. Naopak tomu bylo na druhé straně, kdy přesilovku hostů proměnil přesnou střelou David Ostřížek. Po zbytek druhé čtvrtiny byli aktivnější hosté, kteří si také vytvořili několik brankových příležitostí. Do vedení se ale dostali opět domácí. Vyoral přihrál zpoza brnaky kotouč Tomáši Pavlůskovi, jenž svou druhou brankou v utkání poslal svůj tým do vedení.

Devils dali hostům možnost hrát přesilovou hru a ti ji podruhé v zápase proměnili, a tím srovnali skóre zápasu. Podruhé v utkání se prosadil David Ostřížek střelou z osy hřiště. A jen pár sekund před koncem třetí čtvrtiny se Nový Jičín dostal poprvé do vedení. Jan Zahradníček se uvolnil a prostřelil Hufa mezi nohama.

Hned zkraje poslední čtvrtiny se dostali hosté do dvougólového trháku. Na konci pohledné kombinace stál Michael Chvostek, který střelou z první nedal Hufovi sebemenší šanci. Hráči Zlína se po zbytek zápasu snažili o zdramatizování, připsali si několik šancí, ale zuby si vylámali na skvěle chytajícím Fendrichovi. Ke konci zápasu dal Nový Jičín tři slepené góly. O první se zaloužil Pavel Zedník střelou do odkryté klece, když domácí hráli v pěti hráčích v poli. Sedmý gól přidal Jan Zahradníček a tři sekundy před závěrečnou sirenou ještě skóroval Ondřej Kovařčík.

Ohlasy po zápase:

Ivan Tomaštík (IHC Devils Zlín):  „Je to pořád stejná písnička. Začali jsme dobře, vedli jsme 2:0, kluci si mysleli, že je vše v naprostém pořádku. Já jsem jim říkal, že se hraje 48 minut. Do půlky to byly typicky vyronané inlinové utkání. Druhou půlku nám buď dojdou síly, nebo spíš to začnou hráči tahat. Soupeř si hraje pořád to samé a z protiútoků nám dává góly."

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín):  „Bylo to hodně těžké utkání, které jsme zlomili až v závěru. Začátek nám nevyšel, my máme zkušený mančaft, zatímco Zlín hraje s mladými kluky. Musím je ale pochválit, hráli výborně. Zápas rozhodla zkušenost."


20.05.2017 10:00| 7.kolo| Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Nový Jičín
3:8
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:2
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
05:51IHC Devils Zlín-1:0Tomáš PavlůsekRichard Kobylík
06:30IHC Devils Zlín-2:0Richard KobylíkJaroslav Janeba
11:16IHC Nový Jičín-2:1Robin GebauerAdam Flok, Ondřej Kovařčík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
16:19IHC Nový JičínSHG2:2David OstřížekOndřej Sluštík, Michael Chvostek
23:42IHC Devils Zlín-3:2Tomáš PavlůsekJan Vyoral
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:44IHC Nový JičínSHG3:3David OstřížekPavel Zedník, Ondřej Sluštík
35:53IHC Nový Jičín-3:4Jan Zahradníček
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:26IHC Nový Jičín-3:5Michael ChvostekDavid Ostřížek, Pavel Zedník
46:58IHC Nový Jičín-3:6Pavel ZedníkMichael Chvostek
47:39IHC Nový Jičín-3:7Robin GebauerOndřej Kovařčík
47:57IHC Nový Jičín-3:8Ondřej KovařčíkRobin Gebauer, Adam Flok