Do nabitého víkendového programu zasáhne i celá 1. liga

Do nabitého víkendového programu zasáhne i celá 1. liga

Pokud je vám o víkendu extraligový program málo, máme pro vás skvělou zprávu. V sobotu i v neděli se rozhoří boje ve všech divizích druhé nejvyšší české inline hokejové soutěže, 1. ligy. Hned deset zápasů je na programu východní divize a není tedy možné, aby si správný fanoušek svůj zápas nevybral. Pojďte se podívat, jakou podívanou nám 1. liga nachystala. (Foto: Zlatka Vostrá)

Divize Střed

Dva duely v Chrudimi, jeden v Poličce. Přesně takový je nedělní program divize Střed, v rámci něhož se také střetnou Mad Parrots Úhřetice spolu s Wild Ponies Hlinsko. Pro Ponies to bude teprve druhý zápas a právě proti Mad Parrots se pokusí urvat své první vítězství. Reprezentanti Úhřetic drží první příčku své skupiny s náskokem dvou bodů na Spartak Polička a budou si jistě chtít své vedoucí postavení pohlídat. V dresu Mad Parrots se o to pokusí i nejproduktivnější hráč divize Střed, Ondřej Poul.

Právě Spartak Polička, druhý celek této divize, změří své síly s týmem Pardubic a postará se tak o druhý duel nedělního programu. V případě zaváhání Úhřetic se Polička může vyhoupnout na čelo své divize, a to má ještě stále zápas k dobru.

Závěrečnou bitvou bude souboj mezi hráči HC Eagles Chrudim a In-line team Skuteč. Právě domácí Chrudim patří do skupiny těch, kteří za sebou mají největší porci odehraných duelů. Skuteč naopak odehrála prozatím pouze dva zápasy s negativní bilancí a jediným bodem na svém kontě.

Zápasový program divize Střed – neděle 14. května

Divize Východ

Východní divize bude mít vskutku napilno. Jak v sobotu, tak v neděli čeká na příznivce týmů patřících do této skupiny hned pět duelů. Sobotní klání hostí města Břeclav a Přerov, neděle bude patřit již pouze přerovské palubovce. Díky vcelku vyrovnané tabulce nebudou mít týmy o motivaci nouzi.

Tu největší mají jistě hráči Uherského Hradiště, neboť zabojují o odskočení na vedoucím místě tabulky. Druzí Kings z Valašského Meziříčí odehrají v rámci víkendu pouze jediné utkání a je tedy možné, že po jeho skončení budou na svého rivala vzhlížet s ještě větším bodovým odstupem.

Hned čtyřzápasová porce čeká na „B“ tým Přerova, jehož Night Birds by, díky příhodné shodě náhod, mohli vzlétnout do vyšších pater tabulky.

Zápasový program divize Východ – sobota a neděle (13. a 14. května)

Divize Západ

V západní divizi bude pro tento víkend hracím dnem pouze neděle 14. května. Zápasy se uskuteční v Černošicích, Praze a Rakovníku. Stejně, jako divize Východ, je i západní skupina velmi vyrovnaná a i tady lze očekávat boje o každý bod.

Nejlepší výchozí pozici má Roller Storm Praha, jehož hráče ale čeká pouze jediný zápas proti Rakovníku, a pokud Černošice dokáží vyhrát oba své domácí duely, budeme mít nového lídra západní divize. V jejich počínání jim jistě pomůže útočné duo Roman a David Formánkovi, kteří vévodí tabulce produktivity. Na záda jim ale dýchá zástupce pražských Warriors, Jakub Mahel. Ve hře o nejvyšší stupínek jsou ještě Cvočkaři Hořovice, kteří se nyní nachází na 2. místě tabulky s odstupem jediného bodu na vedoucí Pražany. I Cvočkaře ale čeká v rámci neděle jediné utkání.

Na druhém konci tabulky se ode dna budou chtít odlepit celky Rakovníku a Warriors Praha. Ani ty jistě nedají svým soupeřům nic zadarmo.

Zápasový program divize Západ – neděle 14. května