Přerovští Noční Ptáci Berounské Medvědy třikrát dolétli, počtvrté už se jim to nepovedlo

Přerovští Noční Ptáci Berounské Medvědy třikrát dolétli, počtvrté už se jim to nepovedlo

PŘEROV – Dohromady 13 branek nabídla bitva na Hané mezi celky Přerova a Berouna. Lépe si v ní počínali hosté ze středu Čech, kteří pokaždé dokázali zareagovat na protivníkovo vyrovnání a znovu mu gólově odskočili. Naposledy to Medvědi učinili v závěrečné pasáži duelu, kdy nerozhodný stav 5:5 třemi přesnými zásahy v relativně krátkém časovém sledu překlopili na svou stranu. Na přerovské půdě zvítězili 8:5.

Úvod zápasu nepředstavoval pro jeho aktéry žádnou opatrnou oťukávanou. Dvě desítky sekund po prvním buly se ke svižné střele odhodlal berounský Kafka, puk proletěl jen těsně nad domácí bránou. Přerovské to ale nezaskočilo a okamžitě vyrukovali s nebezpečnou protiakcí. Na jejím konci se ocitl Zbořil, s pokusem mezi betony gólmana Kolingera však neuspěl. Zanedlouho museli Noční Ptáci čelit oslabení, do kterého je svým nedovoleným zákrokem poslal Školoud. I v něm ovšem zvládli hostujícího muže s maskou ohrozit. Při přečíslení přihrával Zbořil Gremlicovi, jenž ale touš nedokázal zkrotit.

Bezprostředně po návratu z trestné lavice se připomněl rovněž Petr Školoud. Jeho průnik musel obranným zásahem hasit Tvrzník. Přerov i dále hýřil aktivitou, na níž jeho sok nenacházel efektivní odpověď. Paradoxně to však byli Berounští, kteří jako první v utkání skórovali. V osmé minutě se po kombinaci Rubeše s Šináglem dostal ke kotouči Petr Kafka zamířil nad ramenou přerovského brankáře Machače. Ten měl vzápětí co dělat, aby neinkasoval podruhé, ostrým dorážkám ale úspěšně odolal. A tak udeřilo na druhé straně. Jergl s rozvahou našel u tyče postaveného Jana Andrýska, který ranou z první rozvlnil síť v berounské svatyni.

Do druhého dějství si Přerov přinesl výhodu přesilovky, v níž se velmi dobrá příležitost naskytla Zbořilovi. Proti jeho křížnému zakončení ale osvědčil svůj dobrý postřeh Kolinger, který se zvládl včas přemístit a puk vyrazil pryč. Beroun se poté z tlaku z domácího týmu vymanil a znovu s gólovým direktem. Školoudovu ostrou jedovku zastavil brankář a z následné svižné hostující akce se přesnou střelou do odkryté části klece prosadil Petr Šinágl. Nutno podotknout, že mu dosti značnou měrou pomohli spoluhráči Kafka s Rubešem, kteří šikovnými přihrávkami eliminovali odpor přerovské defenzívy. Třetí trefu Medvědů mohl přidat opět Šinágl, hrdinou okamžiku se však stal gólman Nočních Ptáků Machač, který předvedl famózní reflex a kotouč dál než k úrovni brankové čáry nepustil. Co se nepovedlo Šináglovi, dokázal chvíli před druhou sirénou přesným pokusem k tyči Lukáš Popela, jemuž nabíjel Mantese.  

Nástup do třetí periody ovšem vyšel lépe přerovskému mužstvu. Petr Školoud se nerozpakoval a tvrdou pumelicí zamířil do vrchní části Kolingerovy branky. A u Hanáků mohlo být ještě veseleji. Zbořil se probil až před bránu, kde však ztroskotal na jejím strážci. Naproti tomu Beroun ve své první velké příležitosti této herní pasáže nezaváhal. Nikým nehlídaný zůstal v dobrém pozici Petr Kafka a střelou nad Machačův beton uklidil puk do sítě. Jenže poté přišla, naneštěstí pro Středočechy, nemilosrdná ptačí zteč. Medvědi jako by na chvíli usnuli opožděným zimním spánkem a rázem bylo vyrovnáno. Nejprve se šťastně přes Kolingerovu lapačku trefil Jakub Ferenc a minutu a 20 vteřin nato jej neomylnou střelou v blízkosti tyče napodobil Aleš Kuča. Dramatický průběh duelu tím však neskončil. Ve 32. minutě si Beroun vzal své vedení zpět. Šinágl oslovil Petra Kafku a ten ranou pod břevno zkompletoval hattrick.  

Nočním Ptákům se ovšem potřetí v zápase povedlo nepříznivé průběžné skóre dorovnat. Od začátku poslední čtvrtiny uběhlo jen 18 sekund a Mikuláš Zbořil po vyhraném souboji u hrazení nasadil Kolingerovi jesličky. Z gólového repertoáru Přerova to ale bylo vše. Ve zbytku hrací doby už se radovali pouze Medvědi. Jednobrankový náskok jim, taktéž pokusem mezi nohy, vrátil Lukáš Popela , na nějž po chvíli úspěšně navázali Petr Kafka a rovněž Tomáš Rubeš. Beroun ustál i hru Přerova bez brankáře a na jeho hřišti zvítězil 8:5.

Ohlasy po zápase:

Martin Mecera (IHC Berounští Medvědi): „Bylo to hodně vyrovnané utkání, ale myslím si, že v náš prospěch převážila trochu větší vyzrálost. Především první lajny. Vyzdvihl bych výkon brankáře Kolingera, který zachytal opravdu skvěle. Povedla se také hra druhé lajny, která nepřipustila nějaké komplikace.“

Patrik Škandera (IHC Night Birds Přerov): „Měli jsme v nohách sobotní zápas s Kladnem, který nám vyšel vítězně. Za stavu 5:5 jsme měli hrát zodpovědně zezadu, ale místo toho jsme to otevřeli. Soupeř nás potrestal a dopadlo to tak, jak to dopadlo.



07.05.2017 11:30| 5.kolo| Přerov| 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Berounští Medvědi
5:8
IHC Berounští Medvědi
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Marek Honza, Adam Kika

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
07:21IHC Berounští Medvědi-0:1Petr KafkaPetr Šinágl, Tomáš Rubeš
09:53IHC Night Birds Přerov-1:1Jan AndrýsekAleš Jergl
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:02IHC Berounští Medvědi-1:2Petr ŠináglPetr Kafka, Tomáš Rubeš
23:00IHC Berounští Medvědi-1:3Lukáš PopelaClaudio Mantese
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:37IHC Night Birds Přerov-2:3Petr Školoud
27:02IHC Berounští Medvědi-2:4Petr KafkaTomáš Rubeš
28:27IHC Night Birds Přerov-3:4Jakub FerencMikuláš Zbořil, Pavel Hanák
29:47IHC Night Birds Přerov-4:4Aleš KučaPetr Školoud, Aleš Jergl
31:27IHC Berounští Medvědi-4:5Petr KafkaPetr Šinágl, Jan Kolinger
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:18IHC Night Birds Přerov-5:5Mikuláš ZbořilPavel Hanák
41:08IHC Berounští Medvědi-5:6Lukáš PopelaJan Kolinger
42:14IHC Berounští Medvědi-5:7Petr KafkaTomáš Rubeš
43:27IHC Berounští Medvědi-5:8Tomáš RubešPetr Šinágl