Nový Jičín otočil zápas s Kladnem a připsal si další výhru

Nový Jičín otočil zápas s Kladnem a připsal si další výhru

NOVÝ JIČÍN - V souboji dvou celků, které vstoupily do nové sezony velice dobře, se v Novém Jičíně střetl domácí IHC s Kladnem. Domácí měli po pěti odehraných zápasech na svém kontě čtyři výhry a jednu porážku. Jednou doposud prohrálo i Kladno, které však naproti tomu vyhrálo jen třikrát, jelikož mělo odehráno o jeden zápas méně. Další výhru si nakonec připsali hráči Nového Jičína, kteří rozhodli o svém vysokém vítězství ve druhé polovině zápasu.

Úvod střetnutí nabídl poměrně opatrnou hru z obou stran. Více ze hry sice měli Novojičínští, ovšem vážnějších šancí bylo k vidění jako šafránu. Kladenští se totiž prezentovali precizní defenzívou, a když už nechali domácí hráče vystřelit, tak bez větších problémů zasáhl Josef Karlík. Ten čekal na těžší zákrok až do poloviny deváté minuty, kdy Chvostek našel bekhendovým pasem Sluštíka, ale s ním se hostující gólman stihl rychle vrátit a znemožnil mu puk zasunout puk za brankovou čáru.  V dalších vteřinách už se Karlík nenudil, na jeho branku přilétly střely z hokejek Sluštíka, Hrušky nebo Kovařčíka, proti kterému vytasil svůj beton. To hosté měli první nadějnější příležitost až v poslední minutě první čtvrtiny, když se ve třech hnali na jediného obránce, ale Kvapil po přihrávce od Plichty na nerozchytaného Fendricha recept nenašel.

Po první pauze se proti sobě dvakrát postavili Ostřížek a Karlík, který obě střely domácího útočníka zneškodnil. Ve čtrnácté minutě se jako první nechal vyloučit Adam Flok, ale Fendrich kromě prudké střely Adama Kubíka nic složitějšího řešit nemusel. O pár chvil později hosté zahrozili opět, nicméně Renému Fendrichovi po křižné střele Patrika Balcara pomohla levá tyč! Na konci devatenácté minuty si na soupeřových gólmanech vylámali zuby také Michal Pllichta a Robin Gebauer. První jmenovaný neproměnil svůj únik, načež novojičínský útočník rozezvučel horní tyčku.

Bezbrankové skóre tak přestalo platit až dvacet sekund před druhou přestávkou. Domácí defenzíva totiž během několika málo sekund udělala hned dvě velké chyby. Tu první zcela volný Michal Plichta ještě nepotrestal, ale po bezprostřední špatné rozehrávce se tentýž hráč sám před Fendrichem už nemýlil – 0:1.  Novojičínská odpověď na sebe ale nechala dlouho čekat, v čase 26:00 předložil Heralt přihrávku do gólové šance Davidu Ostřížkovi a ten zamířil přesně do odkryté poloviny branky.

O 107 sekund později bylo na domácí střídačce ještě veseleji. Zahradníčkovu nepřesnou střelu z osy hřiště odrazil zadní mantinel zpět do brankoviště a tam si baseballovým zakončením bravurně poradil Robin Gebauer – 2:1. Dvě inkasované branky hosty trochu opařily, po několika vlažnějších minutách mohl vyrovnat Adam Kubík, jehož nájezd gólovou tečkou ale neskončil. Ve 33. minutě se svěřenci Kamila Gebauera prosadili potřetí, o což se díky asistenci Jana Zahradníčka postaral Ondřej Kovařčík. I před ním se zjevila prázdná branka, před kterou se Karlík přesunoval marně.

Na startu poslední dvanáctiminutovky dostali Kladenští inline hokejisté výhodu přesilové hry, avšak Heraltovo hákování zůstalo nepotrestáno. Chvíli po oslabení naopak odskočili do tříbrankového vedení domácí, za které se podruhé v utkání prosadil David Ostřížek – 4:1.  Novojičínští se díky tomu uklidnili a začali hru kontrolovat. Jejich náskok navíc v čase 41:30 navýšil Ondřej Sluštík, který vřele poděkoval za gólovou nahrávku Janu Bartkovi. Čerti se zmohli na snížení o necelé tři minuty později, když Fendrich nezastavil protiútok zakončený ranou pod horní tyč v podání Damiena Hradila.

Domácí se ve zbylé části zápasu ale nenechali rozhodit a sami se ještě dvakrát radovali. Karlík se nejprve neměl šanci přesunout proti Gebauerově křižnému pasu a pokusu Ondřeje Kovařčíka, na kterého znovu zívala víceméně prázdná branka. Stylovou tečku za tímto zápasem udělal půl minuty před závěrečným klaksonem David Ostřížek, jenž využil nepozornosti obrany a švihem z osy hřiště zkompletoval svůj hattrick – 7:2.

Ohlasy po zápase:

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín): „Bylo to těžké utkání. Kladno přijelo s mladým týmem a soustředilo se hlavně na obranu. Do půlky zápasu jsme jejich obranu marně dobývali, ale jsem rád, že kluci hráli pořád stejně. Soupeři si přestali věřit, tím se to zlomilo a nakonec jsme ten zápas jednoznačně zvládli.“

Vladimír Kameš (IHC Čerti Kladno): „Dnešní porážku bych moc nekomentoval. Já jsem s výkonem svých hráčů spokojený. Máme obměněný tým, spoustu nových kluků z dorostu. Nový Jičín má naopak dlouhodobě dobrý tým, proti kterému se dá hrát hezky. Nakonec bych chtěl pochválit oba týmy za to, že hráli fér.“



07.05.2017 12:00| 6.kolo| Jičín| 90 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Čerti Kladno
7:2
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jakub Koziol, Václav Šutara

Branky

1. perioda
bez branek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
23:40IHC Čerti Kladno-0:1Michal PlichtaAdam Kubík
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:00IHC Nový Jičín-1:1David OstřížekJakub Heralt
27:47IHC Nový Jičín-2:1Robin GebauerJan Zahradníček
32:39IHC Nový Jičín-3:1Ondřej KovařčíkJan Zahradníček
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:01IHC Nový Jičín-4:1David OstřížekVít Christov
41:13IHC Nový Jičín-5:1Ondřej SluštíkJan Bartko
44:05IHC Čerti Kladno-5:2Damien HradilDaniel Procházka
45:15IHC Nový Jičín-6:2Ondřej KovařčíkRobin Gebauer
47:31IHC Nový Jičín-7:2David OstřížekAdam Flok