Zlín porazil Mission Roller Brno poměrem 7:4

Zlín porazil Mission Roller Brno poměrem 7:4

ZLÍN - Zápas mezi IHC Devils Zlín a Mission Roller Brno byl duelem, jenž dlouho nepoznával svého vítěze, neboť ani jeden ze soupeřů se nedostával do většího brankového trháku.Ve 13. minutě domácí odskočili na rozdíl dvou branek, a právě tento moment se později ukázal jako klíčový. Po zápase se právě Devils, i díky hattricku Michala Gaga, radovali z výhry poměrem 7:4. (Autor fotky: Zlatka Vostrá)

Začátek zápasu byl velmi pozvolný. Hned ve třetí minutě šlo do vedení Brno, když se Ondřej Stehlík uvolnil v mezikruží a přesně umístěnou střelou nad vyrážečku nedal Hufovi šanci. O necelé dvě minuty později ale bylo vyrovnáno. Michal Gago napřáhnul a tvrdou střelou překonal Vybírala.

Brno si ale vzalo vedení zpět. V šesté minutě se velmi šťastným gólem prosadil František Kazlepka. I druhý gól Zlína se podařilo vsítit Michalu Gagovi, který vyrovnal na 2:2.

Hned v začátku druhé třetiny se Zlínu podařilo vstřelit gól v oslabení a Devils se tak dostali do vedení. Po kombinaci celé trojky se dostal puk k Janu Vyoralovi, který se tváří v tvář brněnskému brankáři nemýlil.

V sedmnácté minutě měli dvě velké šance na srovnání skóre hosté, ale Kazlepka, ani Drobný si na Hufa nepřišli. První jmenovaný v osamoceném úniku trefil tyč Hufovy branky. Jiří Drobný následně neproměnil ještě dvě další šance, když nejprve jel sám na Hufa a netrefil branku, následně ho Huf z bezprostřední blízkosti vychytal.

Z kraje třetí čtvrtiny udeřil počtvrté v zápase Zlín. Po individuální akci se prosadil David Hrazdira a Zlín již vedl o dvě branky. Další branka Zlína padla po skvělé kombinaci. Michael Hlaváč přihrál kotouč téměř přes celou šířku hřiště na Michala Gagu, který prostřelil Vybírala a zkompletoval tak hattrick.

V poslední čtvrtině to Brno ještě nevzdalo a snížilo na rozdíl dvou branek. Jakub Moučka procedil kotouč za záda Hufa. Tento stav ale dlouho nevydržel, když se Devils prosadili z přesilovky. Jiří Karafiát našel přihrávkou Davida Hrazdiru, který se střelou z první nemýlil. O malou chvíli přidal Zlín sedmý zásah, když si čtvrtý gól v zápase připsal Michal Gago a o osudu zápasu bylo prakticky rozhodnuto. V samotném závěru ještě kosmeticky upravil skóre na konečných 7:4 Jakub Moučka.

Ohlasy po zápase:

Ivan Tomaštík (Devils Zlín)Během celého průběhu zápasu jsme byli aktivnější, což se nakonec ukázalo. I když jsme z počátku prohrávali, tak jsme zápas dokázali otočit a držet si třígólový náskok. Jsou to pro nás důležité tři body.

Jakub Kachlík (Mission Roller Brno): Bohužel nás bylo pouze osm, jelikož dáváme tým teprve dohromady. Dali jsme první gól, soupeři to tam ale potom napadalo, nám se naopak přesilovky nedařily. Vyhrál šťastnější tým.


06.05.2017 13:00| 4.kolo| Zlín| 32 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
Mission Roller Brno
7:4
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:26Mission Roller Brno-0:1Ondřej StehlíkRoman Skácel
03:40IHC Devils Zlín-1:1Michal GagoJiří Karafiát
05:15Mission Roller Brno-1:2František KazlepkaJiří Drobný
08:30IHC Devils Zlín-2:2Michal GagoDavid Hrazdira
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:25IHC Devils Zlín-3:2Jan VyoralRichard Kobylík, David Hrazdira
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:24IHC Devils Zlín-4:2David Hrazdira
28:06IHC Devils Zlín-5:2Michal GagoMichael Hlaváč, Lukáš Valášek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:05Mission Roller Brno-5:3Jakub MoučkaLukáš Skácel
39:06IHC Devils Zlín-6:3David HrazdiraJiří Karafiát
40:02IHC Devils Zlín-7:3Michal GagoDavid Hrazdira
47:31Mission Roller Brno-7:4Jakub MoučkaOndřej Stehlík