Přestřelku ovládlo Brno. Díky Strýčkově hattricku zdolalo Přerov 6:5

Přestřelku ovládlo Brno. Díky Strýčkově hattricku zdolalo Přerov 6:5

BOSKOVICE - Dramatickou přestřelku mezi Missionem Roller Brno a Night Birds Přerov ovládl v poměru 6:5 jihomoravský celek. Domácí v boskovickém azylu vždy byli o krok napřed, hosté z Přerova ale hned čtyřikrát dokázali smazat soupeřovo manko. Vítězství nakonec vystřelil Brnu necelou půlminutu před koncem normální hrací doby navrátilec z Francie Pavel Strýček, jenž tak zkompletoval hattrick. Hostům nepomohla ani výjimečná efektivita při proměňování přesilových her. Přerované využili čtyři z pěti přesilových her. (foto: Daniel Kinc)

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří dokázali využít svůj tlak a do vedení je poslal Roman Skácel, jenž usměrnil přihrávku Jiřího Drobného do sítě. Jednobrankový náskok domácím nestačil a 85 vteřin poté se dokázali prosadit znova. Návrátilec z Francie, Pavel Strýček, dostal přihrávku od Zdeňka Kubici a neměl problém s posláním kotouče do sítě. Další branku mohl přidat Luboš Skácel, ale jeho teč nezamířila přesně. Při vyloučení domácího kapitána se hostujícímu týmu povedlo vytvořit si tlak, Ferenc přihrál přes brankoviště na Mikuláše Zbořila, jenž dokázal prostřelit brankáře domácích. Zvýšit domácí náskok mohl Jakub Kadlec, hrdina sobotního duelu s Olomoucí ale po dlouhé kličce nedokázal dostat puk za záda brankáře.

Na začátku druhé čtvrtiny mohl otevřít skóre periody Kadlec, ale Machač si dokázal poradit. Následně přišlo další vyloučení domácích a srovnání. Jakub Ferenc si zpracoval kotouč u levé tyčky, nabil Mikuláši Zbořilovi, jenž se nemýlil. Vyrovnaný stav nevydržel příliš dlouho, kapitán Mission Rolleru Zdeněk Kubica vzal situaci na sebe, vypálil přes obránce a rozvlnil síť v brance Machače. Brňané nenapravili svoji nedisciplinovanost a opět se nechali vyloučit a Přerov trestal. Zbořil našel u tyčky branky Martina Gremlicu, jenž umístil touš do sítě. Přerovským sovám narostla křídla a Jirkův si musel připadat jako na kolotoči. Po gólu volala zejména šance Galetky, jemuž předložil kotouč před branku Zbořil, ale prvně jmenovaný neposlal kotouč do branky. V zavěru třetiny si domácí zahráli přesilovku, ale Machač svůj tým dokázal podržet.

Na začátku třetí části se povedlo Brnu ubránit poprvé v zápase přesilovou hru soupeře a zanedlouho poté sami otočili v početní převaze. Dvě vteřiny před jejím koncem našel Drobný před bránou Jakuba Kadlece, jenž zblízka překonal Machače. Ve 37. minutě se navíc domácí dostali podruhé v duelu do dvoubrankového vedení. Pavel Strýček napřáhl za kruhy a jeho projektil zamířil přesně k bližší tyči.

Hostům se ještě povedlo dvoubrankové manko ve čtvrté čtvrtině smazat. Duel zdramatizoval ve 43. minutě přesnou střelou z levého kruhu pod víko Pavel Hanák. Ve 47. minutě poté v početní převaze srovnal Martin Gremlica po přesné Ferencově přihrávce před bránu. Autor srovnávací trefy byl ale následně v poslední minutě normální hrací době vyloučen a domácí jeho vyloučení potrestali. Šestadvacet vteřin před koncem nabil za kruhy Pavel Strýček a svým třetím gólem v duelu definitivně strhl misky vah duelu na stranu domácího celku. 

Ohlasy po zápase:

Zdeněk Kubica (Brno): Byl to vyrovnaný zápas až do poslední minuty. Udělali jsme hodně faulů, všechny góly jsme dostali v oslabení, takže to nás trochu srazilo. Naštěstí ale přijel Pavel Strýček, který dal hattrick a postaral se díky němu o vítězství. Všichni ale hráli dobře.

Jakub Ferenc (Přerov): Stejně jako včera nás trápilo neproměňování šancí. Mrzí nás výsledek, k bodům jsme dnes neměli daleko.




30.04.2017 13:00| 3.kolo| Boskovice| 7 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Night Birds Přerov
6:5
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:3 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:40Mission Roller Brno-1:0Roman SkácelJiří Drobný
05:05Mission Roller Brno-2:0Pavel StrýčekZdeněk Kubica
08:25IHC Night Birds PřerovPPG2:1Mikuláš ZbořilJakub Ferenc, Martin Gremlica
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:03IHC Night Birds PřerovPPG2:2Mikuláš ZbořilJakub Ferenc, Pavel Hanák
15:11Mission Roller Brno-3:2Zdeněk KubicaPavel Strýček, Jakub Kadlec
17:21IHC Night Birds PřerovPPG3:3Martin GremlicaMikuláš Zbořil
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
30:23Mission Roller BrnoPPG4:3Jakub KadlecJiří Drobný, Zdeněk Kubica
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:58Mission Roller Brno-5:3Pavel Strýček
42:51IHC Night Birds Přerov-5:4Pavel Hanák
46:09IHC Night Birds Přerov-5:5Martin GremlicaJakub Ferenc, Pavel Hanák
47:35Mission Roller BrnoPPG6:5Pavel StrýčekJakub Kadlec