Nový Jičín dominoval druhé polovině a Brno porazil o pět branek

Nový Jičín dominoval druhé polovině a Brno porazil o pět branek

BOSKOVICE - Šestigólovou smrští ve druhé půli inline hokejisté Nového Jičína rozhodli o přesvědčivé výhře nad Mission Roller Brno v poměru 8:3. Brňané sice do poloviny zápasu byli favorizovanému soupeři vyrovnaným soupeřem, ovšem nezachytili start třetí čtvrtiny, a hosté se dostali do rozhodujícího náskoku. Dvěma trefami se na výhře svého celku podíleli Adam Flok a Robin Gebauer. (foto:Daniel Kinc)

Lepší vstup do duelu měli hokejisté Nového Jičína, když v polovině páté minuty otevřel skóre duelu při rychlém protiútoku Ondřej Sluštík. Domácím se ovšem povedlo záhy srovnat. V polovině osmé minuty zaskočil Fendricha střelou přes obránce Roman Skácel. Rovnovážný stav trval jen okamžik. Minutu a půl po vyrovnávací trefě našel Ostřížek efektní zadovkou volného Adama Floka, který zblízka prostřelil Jirkůva. Brňané opět našli odpověď. Na konci jedenácté minuty uvolnil Kadlec Jakuba Moučku, jenž se zblízka nemýlil.

V následné pasáží se hrálo dlouho bez branek, oba celky si dávaly pozor na zadní vrátka. V polovině duelu tak byl stav nerozhodný. Po přestávce ovšem začali na hřišti dominovat hosté. Ve 27. minutě poslal Nový Jičín potřetí v zápase do vedení Robin Gebauer přesnou střelou z mezikruží do horní poloviny brány Jirkůva. Ve 33. minutě se poprvé v duelu dostali hosté do trháku. Ostřížek se vecpal před brankáře Brna, jehož sice nepřekonal, ovšem Adam Flok z dorážky již ano. Ostřížek následně trefil tyč. To však extraligového útočníka mrzet nemuselo. Nedlouho poté byl totiž na začátku pohledné kombinace, při níž nahrál Flokovi, jenž ještě vylepšil pozici pro Jana Zahradníčka, který měl zblízka do odkryté klece jednoduchou práci.

Brňané ještě dokázali alespoň částečně zareagovat ve 40. minutě, když Drobný v rychlém protiútoku našel Romana Skácela, jenž poslal puk pod přesouvajícího se Fendricha. Závěr duelu ovšem patřil bezezbytku Novému Jičínu. Zedník našel před bránou volného Jana Zahradníčka, který tváří v tvář překonal Jirkůva. Ve 46. minutě hosté znovu vyšachovali obranu domácího celku, Kovařčík přihrál Vítu Christovovi, ten se z dobré pozice nemýlil. Skóre utkání uzavřel patnáct vteřin před koncem Pavel Zedník přesnou střelou bekhendem pod víko. Nový Jičín tak přesvědčivě zvítězil 8:3.  

Ohlasy po zápase:

Zdeněk Kubica (Brno): Snažili jsme se dnes bránit. Je nás málo, chyběli nám důležití hráči. Bohužel se ukázala síla Nového Jičína, který nás přebruslil a vlastně nás ani k ničemu nepustil.

Kamil Gebauer (Nový Jičín): Perfektní zápas. Cenné tři body, Brno je kvalitní mančaft. Mám radost za celý víkend. Všechny zápasy jsme dokázali zlomit těsně po půlce. Proti Brnu nás to těší obzvlášť, protože je to finalista z minulého roku a má opravdu kvalitní tým. 



30.04.2017 10:00| 2.kolo| Boskovice| 2 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Nový Jičín
3:8
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Novotný, Stanislav Cik

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:21IHC Nový Jičín-0:1Ondřej SluštíkJakub Hruška, Pavel Zedník
07:28Mission Roller Brno-1:1Roman Skácel
09:52IHC Nový Jičín-1:2Adam FlokDavid Ostřížek
10:52Mission Roller Brno-2:2Jakub MoučkaJakub Kadlec, František Kazlepka
2. perioda
bez branek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:37IHC Nový Jičín-2:3Robin GebauerOndřej Sluštík
32:33IHC Nový Jičín-2:4Adam FlokDavid Ostřížek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:27IHC Nový Jičín-2:5Robin GebauerAdam Flok, David Ostřížek
39:36Mission Roller Brno-3:5Roman SkácelJiří Drobný, Luboš Rosendorf
43:06IHC Nový Jičín-3:6Jan ZahradníčekPavel Zedník
45:36IHC Nový JičínPPG3:7Vít ChristovOndřej Kovařčík, Robin Gebauer
47:45IHC Nový Jičín-3:8Pavel ZedníkOndřej Sluštík