Kladno nedalo Zlínu šanci

Kladno nedalo Zlínu šanci

KLADNO - Souboj Čertů s Ďábly nabídl duel Kladna se Zlínem, v němž domácí žádné drama nepřipustili. Po dvou čtvrtinách měli jasný náskok v poměru 8:2 a utkání měli jasně ve svých rukách. Zlínští se snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ale dohnat ztrátu se jim již nepodařilo. Kladnu podlehli 3:10. (foto: Zlata Vostrá)

Kladno nastoupilo, po sobotním vítězství, do první části velmi sebevědomě a prakticky si za úvodních 12 minut zajistilo výhru. Přesně po šesti minutách se odhodlal ke střele ze středu Vladimír Kameš, který otevřel skóre – 1:0. Hned po deseti vteřinách navíc zůstal na pravé straně nepokrytý Petr Patyk, který ranou z první zvýšil skóre – 2:0. Zakrátko navíc rozvlnil síť svojí střelou i Ladislav Vlček – 3:0. Hosté si však nechtěli nechat soupeře víc odskočit a dokázali snížit. Poněkud nenápadnou akci zakončil gólem Jan Vyoral – 3:1. Hned nato se ale prosadil opět Ladislav Vlček, který ukořistil zpět vysoké vedení Čertů – 4:1. Kladenští ale neměli ani nadále dost a udeřili při přesilové hře, kterou využil Michal Petrák – 5:1. V samém závěru ještě předvedl parádní trefu Tomáš Brém, který vymetl z levého kruhu protější růžek – 6:1.

 Vstup do druhého dějství patřil opět domácím Čertům. Strnad poslal dobrou přihrávkou do úniku Jana Kvapila a ten prostřelil hostujícího brankáře – 7:1. Při následující přesilové hře pak dokázali zlínští Devils znovu snížit. Michal Gago zakončil z pravé strany a podél bližší tyče dostal puk do sítě – 7:2. Při další přesilovce se mohli hosté znovu prosadit, jenže Karlík vytáhl výborný zákrok lapačkou. Na druhé straně naopak vybruslil do mezikruží Jakub Strnad, jehož rána propálila brankáře Hufa – 8:2.

Třetí část přinesla rychlou branku Zlína, když Jiří Karafiát nádhernou střelou vymetl bližší růžek kladenské brány – 8:3. Na druhé straně pak Huf výborně vychytal Hulcra, proti Jakubu Strnadovi už ale neměl nárok. Kladenský šikula si vyjel před brankoviště a obloučkem přehodil nataženou lapačku hostujícího gólmana – 9:3. Strnad mohl v závěru třetí čtvrtiny ještě zkompletovat hattrick, Huf byl však proti a střelu do protipohybu zastavil.

Závěrečná perioda začala trestem na straně domácích, ti se ovšem bez problémů ubránili. Na druhé straně naopak vedla hezká kombinace až na hůl Petra Patyka, který svojí druhou brankou v zápase završil desítku na straně Kladna – 10:3. Čerti ale ani s vysokým náskokem nepřestali hrát a nadále zkoušeli zahrozit. Kubík nastřelil protější tyč soupeřovy branky a když se po chvíli domácí znovu radovali, sudí rozpažil. Puk se pravděpodobně odrazil od horní tyče zpět do hry.

Ohlasy po zápase:

Vladimír Kameš (IHC Čerti Kladno): Zkoušíme protočit co nejvíc hráčů, takže je to úplně stejné jako včera. Nechtěl bych nikomu ubližovat tím, že budu hodnotit vyloženě výkon. Ten můžu hodnotit až po sezoně.

Ivan Tomaštík (IHC Devils Zlín): Rozhodla první čtvrtka, kde jsme inkasovali spoustu gólů. Od toho se odrazil celý vývoj zápasu. Nám se hned při rozbruslení zranil osmý hráč, takže jsme hráli jen na sedm hráčů. 


30.04.2017 10:00| 2.kolo| Kladno| 30 diváků
IHC Čerti Kladno
IHC Čerti Kladno
IHC Devils Zlín
10:3
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: David Klouček, Jan Jaroš

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:00IHC Čerti Kladno-1:0Vladimír KamešMichal Petrák
06:10IHC Čerti Kladno-2:0Petr PatykVáclav Janeček, Patrik Balcar
07:19IHC Čerti Kladno-3:0Ladislav VlčekAdam Kubík
08:40IHC Devils Zlín-3:1Jan VyoralVladimír Váňa
08:56IHC Čerti Kladno-4:1Ladislav VlčekPatrik Balcar
11:34IHC Čerti KladnoPPG5:1Michal PetrákVladimír Kameš
11:52IHC Čerti Kladno-6:1Tomáš BrémLukáš Hulcr, Patrik Balcar
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:36IHC Čerti Kladno-7:1Jan KvapilJakub Strnad, Vladimír Kameš
14:29IHC Devils ZlínPPG7:2Michal GagoRichard Kobylík
23:20IHC Čerti Kladno-8:2Jakub StrnadJan Kvapil, Ladislav Vlček
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:47IHC Devils Zlín-8:3Jiří KarafiátLukáš Valášek
30:58IHC Čerti Kladno-9:3Jakub Strnad
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
40:30IHC Čerti Kladno-10:3Petr PatykLukáš Hulcr, Václav Janeček