Zlín ve svém druhém zápase přehrál pražský Roller Storm 7:5

Zlín ve svém druhém zápase přehrál pražský Roller Storm 7:5

PRAHA 11 - IHC Devils Zlín vyzvali ve svém druhém zápase v rámci prvního hracího dne celek IHC Roller Storm Praha. Stejně jako po první čtvrtině, bránili Zlínští těsný náskok i po polovině zápasu. Pražané se znovu dotáhli, Zlínští opět odskočili a do poslední čtvrtiny opět vstupovali s náskokem jediné branky. Devils přetahovanou v konečném výsledku zvládli a díky výhře 7:5 vyrovnali svou zápasovou bilanci na 1:1. Pražský celek si na svou první výhru musí počkat.

Vstup do zápasu vyšel mnohem lépe hostujícím hráčům Zlína. Domácí se nestačili pořádně rozkoukat a už prohrávali o dvě branky. Po čtyřiačtyřiceti sekundách hry dostal mezi kruhy výbornou přihrávku zlínský kapitán Jaroslav Janeba, jenž pohotovou střelou zápěstím poslal puk mezi Frodlovými betony až do sítě. Ani ne dvě minuty poté se po rychlé a přímočaré akci prosadil ranou z levého kruhu Jan Vyoral.

Domácí však studená sprcha ze začátku utkání nepoznamenala, ba právě naopak. V sedmé minutě se dostal ke slibné střele Dušek, jenže zamířil z mezikruží těsně nad horní tyč. O tři minuty později už se ale Storm dočkal snížení. Po krásné kombinaci přihrál před odkrytou bránu Dominik Bílek a našel úplně volného Martina Matějčeka, kterému stačilo jen nastavit čepel hole. Těsně před první sirénou mohl vyrovnat Kverka, ale po jeho pumelici jen zazvonila pravá tyč.

Krátce po přestávce bylo ovšem srovnáno. Parádní akcí se blýskl Dominik Bílek, který se prosmýkl středem hřiště mezi dvěma obránci a poslal kotouč přesně k pravé tyči Hufovy svatyně. Ještě před polovinou zápasu ale hostující Ďáblové znovu vedli. Lukáš Valášek si udělal prostor na brankovišti a dorazil do odkryté klece střílenou přihrávku Karafiáta.

Na startu třetí části však hráči Stormu znovu srovnali skóre. Frodl nejprve předvedl parádní zákrok a následně vyslal do úniku Natana Vráblíka, jenž neomylně prostřelil Hufa. O chvilku později mohl převážit misky vah na stranu Pražanů při přesilové hře Kverka, jenže podobně jako v první periodě nastřelil jen tyč. A tak si hosté, stejně jako ve druhé čtvrtině, vzali ještě do přestávky vedení zpět. Jiří Karafiát využil zaváhání domácích ve středu hřiště a po rychlém protiútoku Ďáblů poslal kotouč za bezmocného Frodla. Domácího gólmana mohl znovu překonat Pavlůsek, avšak ve stoprocentní šanci selhal.

Dvoubrankové vedení si tak vzali hosté až po přestávce. Jaroslav Janeba bleskově využil přesilovou hru tvrdou ranou, která prošla, skrz hradbu těl před Frodlem, až do sítě. Domácí se sice dostali ve 39. minutě na rozdíl jednoho gólu, když si na brankovišti Zlína našel poskakující puk Ondřej Solnička a doklepl jej do sítě. Radost Stormu trvala jen šestadvacet sekund, poté se z pravého kruhu trefil přesně ke vzdálenější tyči Vladimír Váňa.

O dramatický závěr zápasu se postarala trefa domácího kapitána Václava Klindery, který propasíroval puk do soupeřovy branky. V závěru zápasu se dostal v oslabení do samostatného úniku Zdeněk Petráš, jenže na gólmana Hufa si nepřišel. Pražané tak zkoušeli v závěru hru bez brankáře, jenže místo vyrovnání přišel pojišťující gól Jana Vyorala a Zlín si tak dokráčel pro vítězství.

Ohlasy po zápase:

Pavel Würtherle (IHC Roller Storm Praha): „Škoda, že jsme darovali soupeři tři góly po našich chybách. Tohle se v inline hokeji neodpouští. Máme tady ale šest mladých kluků, kteří se to teprve učí. Mezi dospělými je to o něčem jiném a měli jsme jen týden na přípravu, což na aklimatizaci nestačí. Chtělo by to od kluků větší bojovnost do dalšího zápasu. Musíme udělat hlavně tři body, protože z tohohle víkendu chceme bodů šest.“

Ivan Tomaštík (IHC Devils Zlín): „Jsme samozřejmě spokojení. Chtěli jsme dnes uhrát alespoň tři body. Věděli jsme, že zápas s Berounem nebude jednoduchý, což se potvrdilo. Beroun byl favorit, ale odehráli jsme dobrý zápas. Na zápas se Stormem jsme se soustředili hlavně na zisk tří bodů, což se nám nakonec podařilo. Chválím kluky za bojovnost, protože hrajeme jenom na dvě lajny. Teď toho mají určitě plné zuby, takže večer zrehabilitujeme a připravíme se na zítřek, abychom dovezli domů z tripu šest bodů.“


29.04.2017 15:00| 1.kolo| Praha 11| 17 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
IHC Devils Zlín
5:7
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:44IHC Devils Zlín-0:1Jaroslav JanebaMichal Gago
02:07IHC Devils Zlín-0:2Jan VyoralJiří Karafiát, Lukáš Valášek
09:46IHC Roller Storm Praha-1:2Martin MatějčekDominik Bílek, Dominik Dušek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:59IHC Roller Storm Praha-2:2Dominik BílekMartin Matějček
22:01IHC Devils Zlín-2:3Lukáš ValášekJiří Karafiát
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:40IHC Roller Storm Praha-3:3Jan ŠvejdaDominik Frodl
30:49IHC Devils Zlín-3:4Jiří KarafiátJan Vyoral
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:23IHC Devils ZlínPPG3:5Jaroslav JanebaJiří Karafiát
38:50IHC Roller Storm Praha-4:5Ondřej SolničkaVáclav Klindera
40:16IHC Devils Zlín-4:6Vladimír VáňaLukáš Valášek
43:28IHC Roller Storm Praha-5:6Václav KlinderaDaniel Klinecký
47:40IHC Devils Zlín-5:7Jan VyoralJiří Karafiát