Do mládežnických bojů vstupují dva obhájci titulu

Do mládežnických bojů vstupují dva obhájci titulu

Ve dnech minulých odstartovaly zápasy v rámci první ligy a své první duely mají odehrány i celky starších žáků, spadajících do kategorie mládeže. Poslední dubnový víkend má v plánu odstartovat své soutěže přípravka a do hry se zapojí i mladší žáci. Všichni se mohou těšit na vystoupení týmů, které loni své kategorie vyhrály. V rámci starších žáků poté Lomnice nad Popelkou zabojuje o udržení neporazitelnosti.

Přípravka

Západní divize má ještě čas na přípravu, neboť její soutěžní zápasy vypuknou až 14. května, naproti tomu divize Východ odstartuje již tuto sobotu. Jako první vstoupí do boje vítěz minulého ročníku, tým IHC Devils Zlín, který změří své síly s celkem IHC Uherský Brod. Následující program nabídne dva zápasy Boskovic. Ty se postupně utkají s Uherským Brodem a přerovskými Night Birds. Hráči Přerova poté vyzvou celky IHC Devils Zlín a IHC Uherský Brod. Celé sobotní klání v kategorii přípravky uzavře duel Zlína a Boskovic. 

Zápasy prvního kola divize Východ - kategorie přípravky

Mladší žáci

I v této soutěži je start divize Západ naplánován později, konkrétně na 6. května. Příznivci mladších žáků ale o svou podívanou nepřijdou, neboť východní divize rozehraje svou soutěž již 30. dubna. I zde otevře nedělní program vítěz minulé sezony, tým IHC Night Birds Přerov. Přerovští žáci odehrají v tento den tři zápasy, v nichž postupně vyzvou celky IHC Devils Zlín, IHC Uherský Brod a Boskovice. Ostatní týmy se rovněž utkají v jeden den stylem každý s každým. Celou nedělní podívanou uzavře souboj Zlína s Uherským Brodem. 

Zápasy prvního kola divize Západ - kategorie mladších žáků

Starší žáci

Západní divize kategorie starších žáků má v neděli na programu své druhé kolo, v rámci něhož vstoupí do sezony týmy IHC Čerti Kladno, SK Černošice a HC Cvočkaři Hořovice. Všechny tyto celky poměří síly s dosud neporaženými reprezentanty Lomnice nad Popelkou, jejímž nejproduktivnějším hráčem je po třech odehraných zápasech obránce Martin Kotyk. V jeho statistikách je zatím čtrnáct bodů (10+4) a je tedy jasné, že se bude na co dívat. V kádru Lomnice nad Popelkou najdeme i brankáře Vojtěcha Vondráčka, jenž naskočil do branky svého týmu ve všech odehraných zápasech a připsal si již jedno čisté konto, které přišlo hned v prvním zápase proti Nové Pace. 

Duely druhého kola divize Západ - kategorie starších žáků


Foto: IHC Devils Zlín