Stilmat extraliga opět mění lídra. Na čele tabulky se nyní usadili hráči Olomouce

Stilmat extraliga opět mění lídra. Na čele tabulky se nyní usadili hráči Olomouce

Stilmat extraliga mužů má za sebou druhý delší hrací víkend, který se tentokráte odehrál ve východní části republiky. Stejně jako minule, tak i dnes nám došlo ke změně na čele tabulky, kde černošický klub vystřídali hráči Olomouce.

IHC Devils Zlín -  IHC Čerti Kladno 8:3 (3:3, 3:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Werbik (Pavlůsek, Vyoral), 9. Hrazdira, 12. Gago (Hrazdira, Urbanec), 13. Kobylík (Pavlůsek, Werbik), 18. Pavlůsek (Vyoral, Kobylík), 24. Urbanec (Hlaváč, Hrazdira), 29. Gago (Hrazdira), 44. Pavlůsek (Kobylík, Vyoral) – 2. Strnad (Rudovský), 7. Kameš (Redlich, Vlček), 8. Strnad

Utkání Zlína s Kladnem po vyrovnané první třetině bylo pod taktovkou domácích hráčů. Ti si ve druhé třetině vytvořili klíčový náskok, který ve zbytku zápasu dokázali ještě navýšit. Zlín si v zápase proti Kladnu zaslouženě vybojoval tři body.

HC Boskovice inline - IHC Roller Storm Praha 5:6 (0:1, 2:3, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Skácel, 20. Král (Skácel, D.Hrachovina), 25. Král (D.Hrachovina, Šebek), 34. Veselý (Král), 47. Veselý (Hrachovina, Skácel) – 7. Gremlica (Žovinec, Bílek), 15. Würtherle (Gremlica, Klinecký), 16. Antončík (D.Bílek), 19. Belay (D.Bílek), 36. Antončík (Belay, Žovinec), 45. Klindera (Žovinec, Antončík)

Hosté byli v utkání favoritem. V 7. minutě to potvrdil Martin Gremlica a poslal Roller Storm do vedení. Ve druhé periodě se strhla divoká přestřelka. Po bankách Würtherleho a Antončíka šli Pražané už do tří brankového vedení. Vzápětí snížil boskovický Kamil Skácel, ale za necelé dvě minuty to po brance Beleye bylo znovu o tři branky. Filip Král za chvíli snížil a Boskovice se dostali do laufu. Ve třetí části se prosadil znovu Král a Petr veselý a bylo srovnáno. Necelou minutu před třetí sirénou vrátil Roller Stormu vedení Antončík. Pár minut před koncem závěrečné části se prosadil Klindera a zdálo se být rozhodnuto. Domácí ještě zkusili hru bez brankáře, která ale přinesla pouze snížení na konečných 5:6.

IHC Tempish Olomouc - ILHK Hradec Králové 14:5 (3:2, 1:0, 5:1, 5:2)

Branky a nahrávky: 2. Cadis jr., 10. Cik J. (Cadis), 12. Šimo (Cadis, Cik J.), 13. Cik L. (Cadis jr.), 25. Cik J. (Cadis jr.), 29. Cadis jr. (Šimo), 29. Roupec (Paška), 31. Drobný ml., 36. Cadis jr. (Roupec, Paška), 39. Cik J. (Cadis jr., L.), 43. Cadis jr., 44. Čuřík (Cik L.), 46. Cik L. (Cadis jr., Šimo), 48. Cik L. (Sedlář) – 6. Svoboda, 12. Půlpán T. (Novák L., Svoboda), 27. Novák J. (Novák L.), 42. Půlpán T. (Novák J.), 47. Půlpán A. (Novák J., Bezděk)

Den po první letošní porážce si olomoučtí inline hokejisté spravili chuť. V domácím prostředí se utkali s Hradcem Králové, tedy dalším celkem z horní části tabulky. Stejně jako v sobotu byl duel v prvních dvou čtvrtinách vyrovnaný, zatímco o den dříve ale Olomoučtí na svého soupeře v druhé polovině střetnutí nestačili, tentokrát se karta obrátila. Během třetí čtvrtiny si Hanáci vypracovali šestibrankový náskok, který v posledním dějství už jen navyšovali. Konečné skóre bylo pro hosty velmi kruté, z Olomouce si odvezli výprask 5:14.

IHC Night Birds Přerov – Mission Roller Brno 5:6 p (1:1, 0:2, 1:1, 3:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Hanák (Školoud), 36. Andrýsek (Kubal, Ditrich), 42. Školoud (Zbořil), 43. Hanák, 47. Školoud (Hanák) – 7. Strýček, 16. Obdržálek, 20. Šebek (Brzobohatý, Kadlec), 31. Strýček (Šebek), 44. Šebek, 51. Šebek (Strýček)

V hodně vyrovnaném utkání se domácí Night Birds brzy ujali vedení, avšak poté o něj přišli a až do čtvrté čtvrtiny se drželi vpředu Brňané. Těm ale ani náskok o tři góly nestačil. Přerov se totiž dostal znovu na dostřel a v závěru rozhodl o zasloužené dělbě bodů. Rozuzlení duelu tak přineslo až prodloužení, v němž bod navíc ukořistili hosté zásluhou Patrika Šebka, jenž si do statistik připsal tři góly a jednu asistenci. Za domácí nejvíce bodovali Pavel Hanák s Petrem Školoudem, oba se trefili dvakrát a přidali po jedné asistenci.

HC Boskovice inline - IHC Berounští Medvědi 2:6 (1:0, 1:1, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 10. Šebek (Hrachovina), 13. Antal (Skácel, D.Hrachovina) – 20. Bernad (Brandejský, Pouska), 27. Bernad (Brandejský), 31. Kafka (Pavlata, Fiala), 42. Kafka (Pavlata, Rubeš), 44. Kafka (Fiala), 48. Kafka (Fiala)

Do utkání vstoupili lépe domácí. V 10. minutě se prosadil domácí kapitán David Šebek. Krátce po začátku druhé části se navíc prosadil Antal a domácí vedli už o dvě branky. Od té doby ale začali střílet branky pouze hosté. Ještě ve druhé periodě snížil Jakub Bernad aby chvíli po začátku třetí části svou druhou brankou vyrovnal skóre na 2:2. Ke slovu se pal dostal Petr Kafka, který čtyřmi brankami rozhodl o osudu utkání a dal skóre konečnou podobu 2:6. Boskovice tak stále čekají na první body mezi českou elitou.

IHC Tempish Olomouc - SK Černošice (1:2, 4:0, 2:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 2. Čuřík (Paška, Roupec), 14. Cadis (Šimo), 16. Šimo (Cadis, Cik L.), 21. Fiedler (Cik L., Čuřík), 23. Šimo (Cadis), 27. Čuřík (Fiedler), 32. Roupec (Fiedler), 43. Cadis (Šimo), 48. Fiedler (Čuřík) – 9. Loskot (Wurm), 12. Wurm (Loskot), 27. Loskot, 36. Malý (Loskot), 38. Sem (Loskot, Wurm), 39. Loskot (Tondr)

V souboji dvou dosud nejlepších celků inline extraligy se proti sobě postavila mužstva Olomouce a Černošic. Utkání od úvodního buly nabízelo atraktivní podívanou, které nechyběly ani branky. Po první čtvrtině hosté dokonce vedli, ovšem druhá pasáž patřila hanáckému celku, který čtyřmi brankami soupeři odskočil. Ačkoli ještě ve dvaatřicáté minutě vedli Moravané o čtyři branky, byl závěr duelu dramatický. Pražané se totiž dokázali vrátit do hry, na začátku posledního dějství jim ke srovnání chyběl už jen jeden gól. Ten ale parta okolo kapitána Loskota nevsítila, naopak domácí své vítězství podtrhli dvěma brankami a zvítězili 9:6.

IHC Uherský Brod - IHC Čerti Kladno 2:13 ((0:1, 1:3, 0:5, 1:4)

Branky a nahrávky: 23. Mrázik, 48. Mrázik – 3. Kameš, 13. Vlček, 15. Redlich, 20. Redlich, 25. Redlich, 26. Strnad, 29. Bezouška, 31. Christl, 33. Redlich, 39. Kameš, 41. Bezouška, 45. Kameš, 46. Redlich

Hned od prvního hvizdu dostalo utkání rychlý náboj. Oba celky se snažily prosadit, ale více šancí měli hosté. To se projevilo výhrou v první čtvrtině 0:1 pro Kladno. Druhá část zápasu byla jen hostů. Uherský Brod značně strádal a trápily ho nepřesné přihrávky. Ve zbytku utkání, tedy ve posledních dvou čtvrtinách, působili domácí odevzdaným dojmem a tak utkání plně ovládlo Kladno. Bylo rychlejší, přesnější a produktivnější, což se odrazilo na konečném skóre 2:13.

IHC Nový Jičín - Mission Roller Brno 10:4 (2:1, 2:0, 1:3, 5:0)

Branky a nahrávky: 4. Zahradníček (Ondřej Kovařčík), 12. Zedník, 16. Chvostek (Zahradníček), 18. Ondřej Kovařčík (Zahradníček), 29. Michael Chvostek (Michal Kovařčík), 39. Kovařčík (Andrýsek), 44. Kovařčík, 45. Michael Chvostek (Bartko, Hruška), 45. Zedník (Andrýsek, Zahradníček), 47. Kubičík (Gebauer) – 6. Obdržálek (Kadlec), 27. Šebek (Kadlec), 34. Obdržálek (Šebek), 35. Kadlec (Kazlepka, Šebek)

V posledním nedělním utkání byli papírovým favoritem hráči Brna. Na hřišti byl ale opak pravdou. Jičín soupeři nebezpečně ujížděl podél mantinelu a nemilosrdně trestal každou chybu soupeře. Během zápasu kromě třetí čtvrtiny byl lepší a zaslouženě v utkání zvítězil. Do tabulky si připsal velmi důležité tři body a postoupil na pátou příčku tabulky.

foto: Petr Hubáček