Devils čeká v extralize Brno, Hradec Králové čeká domácí série

Devils čeká v extralize Brno, Hradec Králové čeká domácí série

Inline hokejisté Zlína a Brna nasbírali v dosavadním průběhu STILMAT extraligy shodně sedm bodů. Po sobotních zápasech může jeden z těchto týmů figurovat na čele tabulky skupiny Východ, kde se momentálně nachází Přerov, na který tentokrát vyšel volný los. V sobotu dopoledne nastoupí Devils a Mission Roller ve Zlíně proti sobě. Ve skupině Západ 1. ligy na sebe podruhé v sezoně narazí dva účastníci z Lovosic.

Stilmat extraliga – Západ

V rámci skupiny Západ Stilmat extraligy se dvakrát představí doma Hradec Králové, který dosud odehrál jen zápasy venku. V Třebechovicích se v sobotu utká s Roller Storm Praha (11:00) a Prague Rats (13:00). V Černošicích měli Tygři změřit od 11:00 síly s Hořovicemi, jenže utkání se odkládá na středu 29.5. od 20:00. První místo tabulky drží s devíti body Prague Rats, na druhý Hradec a třetí Roller Storm mají jeden bod k dobru. Nejlepším střelcem skupiny Západ je hradecký útočník Filip Kuťák, který k deseti trefám přidal ještě tři asistence. O první místo kanadského bodování české poloviny nejvyšší soutěže se dělí s produktivním Mikulášem Skoupým z Roller Stormu. Ten si dosud připsal pět branek a osm asistencí.

Stilmat extraliga – Východ

Ve skupině Východ vyzve Zlín v sobotu na své půdě Brno a Boskovice netradičně již v 9:00 a12:00. Ve stejné časy hostí tyto soupeře i Uherský Brod, ale v opačném pořadí. Tabulku skupiny Východ vede po čtyřech kolech s devíti body Přerov, který má o nadcházejícím víkendu volno. Druhé Brno a třetí Zlín ztrácejí na Night Birds dva body. Na čele produktivity moravské části extraligy se nachází obránce uherskobrodských Kanců Jiří Suhrada, který ve čtyřech zápasech nastřílel pět gólů a přidal k nim i sedm asistencí. O bod méně si zatím stihl nasbírat brněnský Radek Kučeřík a útočník Přerova Jakub Navrátil – oba s bilancí 3+8.


1. liga

První liga pokračuje zápasy skupin Střed a Západ. Ve skupině Západ se ve čtvrtém kole uskuteční od čtvrtečních 19:00 lovosické derby mezi ASK ILH Lovosice a IHC ESSE Lovosice. O hodinu později pak ve smíchovské hale Nikolajka začne duel mezi rezervou Roller Storm Praha a celkem Jsmeinline. Na čele tabulky figuruje IHC ESSE Lovosice, který získal sedm bodů. Od druhých Hořovic B ho ale dělí pouze skóre. Cvočkaři v pátém kole přivítají v neděli na svém hřišti Jsmeinline a Roller Storm Praha B (17:30, 19:00).

Na oba zápasy ve skupině Střed dojde také v neděli, a to od 18:00. Druhý Hradec Králové B se v Třebechovicích postaví třetí Poličce, v Pardubicích se střetnou páté Úhřetice se čtvrtými Eagles Chrudim. Vedoucí mužstvo skupiny Blackfin Chrudim má nyní volno, stejně jako účastníci prvoligové skupiny Východ.