Čtyři zápasy na Nikolajce, Zlín míří do Uherského Brodu. Běží už 1. liga

Čtyři zápasy na Nikolajce, Zlín míří do Uherského Brodu. Běží už 1. liga

Inline hokejisté Hradce Králové a Zlína se po prvním kole Stilmat extraligy nacházejí na prvních místech skupin Západ a Východ. Východočeši, v jejichž dresu před týdnem úřadoval šestigólový Filip Kuťák, se tentokrát utkají se dvěma soupeři z Prahy. Na Moravě se proti bývalým spoluhráčům ze Zlína postaví v barvách Uherského Brodu mimo jiné Jiří Suhrada. Jeho Kanci ztrácejí na Devils dva body.

Stilmat extraliga – Západ

Na smíchovské Nikolajce během soboty vyzve lídr skupiny Západ – ILHK Hradec Králové nejprve Roller Storm Praha (11:00) a poté Prague Rats (13:00). Na stejném místě následně od 14:30 narazí Hořovice na Černošice a program završí městské derby mezi Roller Storm a Rats se začátkem v 16 hodin.

Hradec v prvním kole zvítězil nad Hořovicemi 13:5. Šesti góly a jednou asistencí se na tom podílel útočník Filip Kuťák, kterému tak ve skupině Západ patří průběžné první místo kanadského bodování. Po pěti bodech si zase připsali Kuťákovi spoluhráči Aleš (3+2) a Tomáš Půlpánové (1+4). Černošice jako jediný tým české skupiny startovaly v úvodním extraligovém kole dvakrát. Proti Prague Rats ani Roller Storm Praha ale nebodovaly.


Stilmat extraliga – Východ

Ve skupině Východ poprvé zasáhne do průběhu této sezony Přerov. Night Birds v sobotu na své půdě narazí na Boskovice (11:00) a Mission Roller Brno (13:00). Na stadionu v Uherském Brodu se pak od 11 hodin střetnou domácí Kanci se zlínskými Devils. Právě Zlín po prvním kole vede tabulku moravské skupiny, když porazil jak Boskovice, tak Brno. O dva body méně zatím získal jeho nadcházející protivník. Uherský Brod po mizerném loňském ročníku vyzrál na Brno v samostatných nájezdech i na Boskovice v prodloužení.

Právě Uherskému Brodu se vyplácí angažování Jiřího Suhrady. Třiadvacetiletý obránce v dosavadních dvou zápasech zaznamenal čtyři góly a stejný počet asistencí a je momentálně nejproduktivnějším hráčem skupiny Východ. Následují jej bývalí spoluhráči ze Zlína Tomáš Pavlůsek (5+2) s Richardem Hrazdirou (2+4).


1. liga

V první lize se tentokrát bude hrát pouze ve skupinách Střed a Západ. Lídr Středu – Hradec Králové B má volno, průběžně druzí Eagles Chrudim v neděli (18:00) změří síly v Poličce s domácími Rebels. Třetí Blackfin Chrudim nastoupí ve stejný čas v Pardubicích proti Úhřeticím. V rámci skupiny Západ se v hale Nikolajka představí od nedělních 17:30 rezervy Roller Storm Praha a Hořovic. V 18 hodin pak na severu Čech odstartuje lovosické derby mezi IHC ESSE a ASK ILH Lovosice a v 19 hodin na Smíchově zápas týmů Jsmeinline a Hořovice B. Neúplnou prvoligovou západní tabulku vede IHC ESSE Lovosice o skóre před béčkem Roller Storm Praha, které však odehrálo o zápas více.

Fotogalerie

Zobrazit fotografie