Bronz pro reprezentaci mužů! Itálie schytala osmičku

Bronz pro reprezentaci mužů! Itálie schytala osmičku

Poslední zápas českých týmů na mistrovství Evropy obstarala reprezentace mužů, která jej zakončila vítězně a nakonec bere bronz. Češi na soupeře vletěli a rychle získali převahu, z niž vytěžili úvodní branky. Itálie se sice zmohla na snížení, jenže to bylo z její strany vše. Český tým se prostřílel až k vysoké výhře 8:1.

Češi na svého soupeře nastoupili se vší vervou a úsilí se jim vyplatilo. Rubeše sice ještě Facchinetti zastavil, ovšem když dostal prostor ve 2. minutě Marek Loskot, italský brankář poprvé inkasoval. A ve 4. minutě puk ze sítě lovil znovu, protože přesně pálil i Patrik Šebek.

Komplikace přišla v 9. minutě. Italové sehráli přečíslení, na jehož konci byl Lorenzo Campulla a bylo to rázem o jednu branku. Snížení soupeře nastartovalo, jenže Čechy podržel brankář Schejbal, který vykopl Ferrariho střelu.

A tak přišla branka na 3:1, kterou obstaral Tomáš Rubeš, jenž si najel na pas Šebka, sám před italským brankářem hodil rameny a pověsil puk pod víko. Za dvanáct vteřin navíc uznal volný puk Marek Loskot, který se s ním nemazlil a o tyč jej poslal za Facchinetti.

V závěru první části Italové usilovali o snížení, jenže v cestě jim stál Michael Schejbal, který zlikvidoval dvě velké příležitosti Ferrariho. Co nešlo Italům, to padalo na hůl českým hráčům. Šimon Slavíček v první minutě druhé poloviny prchl italskému obránci, oklamal Pignattiho a zavěsil. Střídajícímu italskému brankáři se tak dostalo vřelému přivítání.

Ač se Italové nechtěli vzdát, proti jim nadále byl Schejbal, který už za sebe nenechal projít žádný puk. Na 6:1 pak ještě zvýšil Patrik Šebek, který si narazil s Rubešem. Podruhé se prosadil Šimon Slavíček a skóre uzavřel ve 36. minutě Marek Loskot.

Itálie – Česko 1:8 (1:4)

Branky a nahrávky: 9. L. Campulla (Berthod) – 2. Loskot (Bernad), 4. Šebek (Slavíček), 14. Rubeš (Šebek), 14. Loskot, 21. Slavíček (Rubeš), 30. Šebek (Rubeš), 35. Slavíček (Loskot), 36. Loskot (Kafka).

Itálie: Facchinetti (21. Pignatti) – L. Campulla, Calore, Berthod, Masiero, Barsanti, Ederle, Bellini (C), Vendrame (A), F. Campulla. Lettera (A), Dal, Ferrari (A), Rossetto, Baldan.

Česko: Schejbal – Jindra, Bernad (A), Slavíček, Školoud, Andrýsek, Šebek (A), Kafka (C), Rubeš, Vyoral, Loskot, Kuťák, Šimek.