S Velkou Británií devatenáctka nezaváhala, ale musela opět otáčet zápas

S Velkou Británií devatenáctka nezaváhala, ale musela opět otáčet zápas

Ani zápas s Velkou Británií nezačali Češi ideálně a do vedení šel soupeř. Jenže čeští junioři zabrali a rozhodli zápas ve druhé části, kdy soupeři nasypali pět branek. Zlepšený výkon vedl k výsledku 6:2, který český tým posouvá blíž k Prezidentskému poháru, pokud zvládne i zápasy s Německem a Švýcarskem.

Do zápasu s Velkou Británií se znovu do české branky postavil Jakub Hejpetr. Byl to ale jeho protějšek, který měl více práce od samého začátku utkání. Jenže jako první se prosadili Britové, když se ve 13. minutě prokličkoval před Hejpetra Rushby, kterému se povedlo akci dotáhnout až ke gólové tečce. Češi ale nadále pokračovali s herní převahou, z niž v poslední minutě první poloviny vytěžili gól na 1:1. První gól na turnaji zaznamenal Pavel Šimek devět vteřin před sirénou.

Tým z britských ostrovů v první minutě druhé části ale znovu získal vedení na svou stranu, když po několika dorážkách Covey dostal puk až za Hejpetra. Český tým to ale nezlomilo, naopak nastartovalo. Ve 23. minutě skóroval Lukáš Novák a po něm i Miroslav Dobner. Ve 25. minutě se navíc trefil i Jakub Žmola. Velké Británii nepomohla ani početní výhoda dvou hráčů, aby branky na 5:2 a 6:2 přidal Daniel Dunda a Jakub Žmola.  

Velká Británie – Česko 2:6 (1:1)

Branky a nahrávky: 13. Rushby, 21. Covey (Rushby) – 20. Šimek (Hamrla), 23. Novák (Komínek), 23. Dobner (Žaba), 25. Žmola (Novák), 35. Hamrla (Dunda), 37. Žmola.

Velká Británie: Miksiewicz – Sweenie-Fuller, Davies, Bonn, Rushby, Brammer (A), Dixon, Matthew, Covey, Coote, Harper, Tombs (C), Somerton (A), Hopcroft.

Česko: Hejpetr (Lequin) – Šimek (C), Dobner, Hanák, Vosmík, Zdeněk (A), Komínek (A), Novák, Žmola, Beran, Hamrla, Dunda, Žaba.