Semifinálové dvojice: Švýcarsko – USA, Česko – Kanada

Semifinálové dvojice: Švýcarsko – USA, Česko – Kanada

Závěrečný víkend šampionátu FIRS ve francouzském Toulouse je tady! Tři ze čtyř semifinalistů získají medaili a všichni čeští soupeři udělají všechno pro to, aby národnímu týmu překazili obhajobu mistrovského titulu. Už si není z koho vybírat. V semifinále vyzvou Češi v sobotu ve 21:10 Kanadu, která jim bude chtít oplatit loňskou krutou finálovou porážku 2:8.

Česká reprezentace je na MS jediným týmem, který zatím vyhrál všechny své zápasy. V pátek se do sestavy vrátil zkušený Patrik Šebek, kterého v závěru střetnutí už trenéři pošetřili na víkend. Stejně tak dopřáli odpočinek i brankáři Danielu Brabcovi a zachytat si mohl Ondřej Jirkův.

Semifinálový soupeř z Kanady bude hodně tvrdým oříškem. Obě strany si dobře pamatují finále loňského šampionátu v Anaheimu, kde Češi frustrovaným hokejistům javorového listu naložili na cestu domů osm gólů. Je víc než jasné, že Kanaďané budou i tentokrát zkoušet, co jim rozhodčí dovolí, a záleží také na české reprezentaci, jak se s hrou mimo zákony inline hokeje zvládne vypořádat. Disciplína společně s uhlídáním první kanadské formace bude hlavním klíčem k postupu!

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Švýcarsko a Spojené státy americké. Favoritem souboje jsou zámořští hokejisté, jejichž výkony jdou postupem turnaje stále nahoru. Švýcaři ale nejsou žádní nazdárci – vždyť před rokem vybojovali bronz a v semifinále tehdy málem položili na lopatky český výběr, který vyrovnával až v power-play a výhru získal gólem v prodloužení. A navíc Švýcarsko na letošním šampionátu ještě nikdo nedokázal porazit!

Program zápasů o medaile na MS FIRS v Toulouse

Sobota 11. 7. – semifinále

19:40 Švýcarsko – USA
21:10 Česká republika – Kanada

Neděle 12. 7.

17:10 zápas o bronz
18:40 finále