Přerov titul neobhájí, těsně padl s Rats

Přerov titul neobhájí, těsně padl s Rats
autor fotografie: Markéta Křížová

Přerovští inline hokejisté titul v extralize neobhájí, když v semifinále těsně nestačili na Prague Rats, kteří Night Birds nepustili v zápase ani jednou do vedení. Zápas nakonec rozhodla jediná branka druhé poloviny, kterou obstaral Lukáš Plos ve 23. minutě. Přerovu nepomohla ani hra bez brankáře v posledních minutách.

Oba týmy vystoupily do utkání hodně opatrně, na obou soupeřích bylo vidět že nikdo nechce udělat chybu a že se jedná o semifinále Final Four. Úvodní branku prvního semifinálového zápasu viděli diváci až v závěru sedmé minuty, když se z bezprostřední blízkosti trefil Lukáš Bednařík a odstartoval gólové hody. Druhou branku Rats přidal Tomáš Rubeš, aby vzápětí snížil přerovský Tomáš Hanák. Vyrovnáno bylo v času 14:44. Ve dvojnásobné přesilovce se trefil Jakub Navrátil, který zůstal volný u tyče. 

Rats brzy vrátil vedení ve vlastním oslabení Lukáš Plos. I přes druhý gól Tomáše Hanáka šli ale do poločasové přestávky v lepší náladě domácí díky gólu Petra Haška z poslední minuty. Vedení Rats však dlouho nevydrželo, v první minutě druhé poloviny dostal Aleš Jergl parádní nahrávku od Tomáše Hanáka a na chvíli zase vyrovnal. Proti vyrovnanému stavu byl ovšem Lukáš Plos, který vrátil vedení svému týmu a na delší dobu začal gólový půst. Ten trval až do samotného konce zápasu a i přes šance na obou stranách a závěrečné powerplay Přerova branka už nepadla. Přerovský tým tak titul neobhájí, finále si zahrají pražští Rats.


24.06.2023 12:10| Semifinále| 80 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Night Birds Přerov
5:4
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Petr Karlík, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:47IHC Prague Rats-1:0Lukáš BednaříkŠtěpán Turek, Petr Hašek
07:12IHC Prague Rats-2:0Tomáš RubešDavid Bernad, Oscar Flynn
09:50IHC Night Birds Přerov-2:1Tomáš HanákAleš Jergl
14:44IHC Night Birds PřerovPPG2:2Jakub NavrátilAleš Jergl, Karel Plášek
15:32IHC Prague RatsSHG3:2Lukáš Plos
16:53IHC Night Birds Přerov-3:3Pavel HanákAdam Holík
19:37IHC Prague Rats-4:3Petr HašekLukáš Plos, Jakub Bernad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:41IHC Night Birds Přerov-4:4Aleš JerglPavel Hanák
22:04IHC Prague Rats-5:4Lukáš PlosDavid Bernad

Fotogalerie

Zobrazit fotografie