Černošice vyřadily finalistu, Přerov může nadále pomýšlet na obhajobu. Na Final Four míří spolu s Rats a Brnem

Černošice vyřadily finalistu, Přerov může nadále pomýšlet na obhajobu. Na Final Four míří spolu s Rats a Brnem

Osm zápasů a jedno extra prodloužení. Čtvrtfinálové boje o postup na Final Four Stilmat extraligy nabídly dramatické momenty. Zatímco Brno snadno přehrálo Boskovice, drama se odehrálo ve Zlíně, kde nejlepší tým základní části možná trošku překvapivě nezvládl odvetu s Přerovem a vypadl v extra prodloužení. Lépe si vedl pražský tým Rats, který zvládl zápasy s Roller Stormem. A dva výborné výkony Černošic týmu vynesly postup přes Hradec Králové.

IHC Prague Rats – IHC Roller Storm Praha 2:0 (6:3, 8:1)

Vítěz skupiny Západ Rats v prvním zápase čtvrtfinále s Roller Storm prohrával po dvou gólech Šimona Slavíčka 0:2 a po vyrovnání díky dvěma trefám Lukáše Plose ještě na konci prvního poločasu 2:3. Po přestávce Krysy předvedly obrat. Pomohly jim především branky bratrů Jakuba a Davida Bernadových a městského rivala porazily 6:3. 

Ve druhém utkání pak Storm smetly sedmigólovým rozdílem. Už v prvním dějství si vytvořily čtyřbrankové vedení a soupeři dovolily skórovat teprve za stavu 8:0 43 sekund před koncem. Rats k postupu mezi nejlepší čtyři pomohli také Štěpán Turek s Lukášem Bednaříkem, oba se prosadili dvakrát. 


SK Černošice – ILHK Hradec Králové 2:0 (5:3, 8:7)

Druhá série v rámci české skupiny nabídla souboj celků, které v základní části získaly stejně bodů. Černošice v prvním duelu využily výhody domácího prostředí a i zásluhou dvou tref Petrů Kafky a Josefuse vedly ve 26. minutě 5:1. Východočechům nepomohla ani dvě přesná zakončení Filipa Hronka a prohráli 3:5.

Druhé utkání v Černošicích nabídlo patnáctigólovou přestřelku. Tygři v první půli drželi náskok 3:1 a 5:3, po pauze pak 6:4. Hradec odvracející vyřazení ale dokázal zareagovat, i dílem hattricku kanonýra Filipa Kuťáka srovnal na 6:6 a ve 33. minutě dokonal v přesilovce obrat. Hubené vedení však neudržel a v čase 39:39 zařídil Černošicím výhru 8:7 a postup Petr Kafka, jenž zkompletoval hattrick. 


Mission Roller Brno – HC Boskovice 2:0 (6:0, 6:2)

Výsledkem 2:0 na zápasy skončila také moravská série druhého s třetím mezi Boskovicemi a Brnem. Mission Roller potvrdil, že letos na protivníka ze stejného kraje umí. V prvním duelu mu uštědřil „kanára“, po dvou trefách zaznamenali Filip Král a Zdeněk Kubica a brankář Jaroslav Chvátal se jako první gólman ve vyřazovací fázi letošní sezony blýskl čistým kontem. 

Skóre druhého zápasu sice otevřely Boskovice, Brno ale ještě do přestávky odpovědělo dvěma góly Filipa Krále a zároveň brankou Radka Kučeříka. Ve druhém dějství si poté náskok pohlídalo a ještě ho o jeden gól navýšilo. Filip Král dovršil hattrick a Mission Roller zamířil triumfem 6:2 do Final Four. 


IHC Devils Zlín – IHC Night Birds Přerov 1:2 (6:5, 3:4, 0:1 pr.)

Nejdramatičtější průběh měla ve čtvrtfinále série, která začala jako poslední. Přerov v prvním střetnutí na zlínské ploše neudržel vedení 3:2 z prvního poločasu a navzdory hattricku Karla Pláška lídrovi skupiny Východ podlehl 5:6. Za Devils se dvakrát trefil nejlepší střelec moravské skupiny v základní části Daniel Gazda. 

Těsný výsledek se zrodil i ve druhém utkání. Tentokrát ale obhájce titulu z Hané v první dvacetiminutovce dvakrát vyrovnal a v čase 19:43 skóre otočil. Po přihrávkách Pláška a Jakuba Navrátila se o to postaral Daniel Indrák, který ve 34. minutě vsítil také nakonec rozhodující branku zápasu. Zlín už pouze snížil a po přerovském vítězství 4:3 muselo o posledním účastníkovi Final Four rozhodnout extra prodloužení. 

To v Baťově městě trvalo čtyři minuty a 36 sekund. Zlínské tažení za titulem ukončila dvojice Tomáš Hanák – Karel Plášek. Prvně jmenovaný poslal hostujícího útočníka do úniku a Night Birds se mohli začít radovat. O start ve finálovém duelu budou bojovat s Prague Rats, ve druhém utkání Final Four na sebe narazí Černošice a Brno. 


Fotogalerie

Zobrazit fotografie