Přerov šokoval Devils a bude obhajovat na Final Four! Hrdinou Plášek

Přerov šokoval Devils a bude obhajovat na Final Four! Hrdinou Plášek

Slibně rozehrané čtvrtfinále Zlín ztratil, když v odvetě dvakrát vedl, ale podlehl Přerovu 3:4. Vítěz základní části východní skupiny Stilmat extraligy tak končí předčasně a naopak Night Birds z poslední postupové pozice míří na finálový turnaj do Chrudimi. O postupu Přerova rozhodl Karel Plášek, který byl u všech branek Přerova utkání.

Zlín začal aktivně a od prvních minut si tvořil šance, jenže Chludil v úniku neuspěl, Suhrada trefil jen tyč a Šindelka vychytal Machač. Otevřít skóre se povedlo až Adamu Bachánkovi, kterého našel v 7. minutě Daniel Gazda. Přerov chtěl rychle odpovědět, ovšem Plášek trefil tyč. V 11. minutě už ale pálil přesně po kombinaci s Navrátilem – 1:1. Stav ale dlouho nevydržel, protože se před Machače ve 12. minutě protlačil Filip Šindelek a zavěsil.

Přerov mohl opět rychle odpovědět, ale Huf se vyznamenal. V 15. minutě ale využil zaváhání zlínské obrany Jakub Navrátil, který sám před Hufem nezaváhal.  Night Birds si stejně jako v prvním utkání vypracovali do poločasu jednobrankové vedení. Sedmnáct vteřin před koncem první části zůstal volný Daniel Indrák a prostoro jako správný střelec využil.

Že se hraje o hodně bylo vidět ve druhé polovině zápasu. Přerov mohl dvakrát udeřit, jenže Daniel Huf zlikvidoval velké šance Pavla Hanáka i Tomáše Hanáka. Indrák nevyužil pasu Pláška. Daniel Indrák měl ale více možností a tu další už využít dokázal, ve 34. minutě se prosadil střelou z pravé strany. Jenže Zlín se nevzdal a o minutu později ještě naději vykřesal Tomáš Pavlůsek. To ale bylo vše a Přerov i díky výbornému Machačovi srovnal po vítězství 4:3 stav série.

Rozhodnout sérii mezi Zlínem a Přerovem muselo až extra prodloužení, které bylo velmi opatrné z obou stran. Dvě šance měl nejlepší hráč této série Karel Plášek a když jej v té druhé do úniku vysunul Tomáš Hanák, tak se Plášek a jeho tým mohli radovat z postupu na Final Four! Huf i Zlín v čase 4:36 kapitulovali.  



17.06.2023 17:15| Čtvrtfinále 2| Zlín| 41 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Night Birds Přerov
3:4
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Petr Blaha, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:19IHC Devils Zlín-1:0Adam BachánekDaniel Gazda, Jiří Suhrada
10:05IHC Night Birds Přerov-1:1Karel PlášekJakub Navrátil, Daniel Indrák
11:38IHC Devils Zlín-2:1Filip ŠindelekMichal Brida
14:40IHC Night Birds Přerov-2:2Jakub Navrátil
19:43IHC Night Birds Přerov-2:3Daniel IndrákJakub Navrátil, Karel Plášek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
33:25IHC Night Birds Přerov-2:4Daniel IndrákTomáš Andrýsek, Karel Plášek
34:52IHC Devils Zlín-3:4Tomáš PavlůsekFilip Šindelek