Devils otočili zápas s Přerovem a ustáli závěrečný nápor soupeře

Devils otočili zápas s Přerovem a ustáli závěrečný nápor soupeře

Zápas dvou odlišných poločasů se odehrál ve Zlíně, když Devils tahali v prvních dvaceti minutách za kratší konec, aby ve druhé části otočili zápas. Jenže Night Birds nesložili zbraně a v závěru ještě mocně usilovali o srovnání stavu. Jenže posledním minutám kralovali brankáři a první vítězství patří Zlínu.

Rychlá branka přerovského kapitána Pavla Hanáka v 1. minutě otevřela čtvrtfinále na zlínské PSG aréně, když Přerovští jednoduchou kombinací přehráli soupeře. Slabší začátek brzdil Devils a chvíli jim trvalo, než se dostali do tempa. V 8. minutě ale před branku dostal puk Filip Šindele, který dostal více času a prostoru na zakončení, než by měl mít a s poděkováním toho rád využil. Brzy na to navíc skóroval i aktivní Michal Brida, když v 10. minutě bekhendem našel prostor ve výstroji přerovského Machače.

Night Birds potřebovali půlminutový úsek, aby si vedení vzali zpět. Rychlou a nacvičenou akci po vhazování na vlastní polovině zakončil Karel Plášek a stejný hráč obstaral i gól na 3:2, když po přečíslení tentokrát Plášek střílel na vzdálenější tyč, kde se zlínský brankář Daniel Huf nedokázal natáhnout. Po polovině zápasu tak Přerov vedl a v úvodních minutách druhé části byl i herně lepším týmem.

Ovšem Přerovu se nepovedlo využít početní výhody a slibných šancí, aby Tomáš Pavlůsek v 27. minutě z nenadání střelou z pravého kruhu srovnal. A za čtrnáct vteřin dokonce Daniel Gazda opět vrátil Devils vedení. Když se ve 29. minutě prosadil i Jiří Karafiát a ve 33. minutě podruhé Daniel Gazda, mohlo se zdát, že Zlín má vítězství v kapse. Jenže Karel Plášek využil své dobré střely a ve 36. minutě snížil na rozdíl dvou branek. 

Situaci Zlínu v závěru mohlo ulehčit přerovského Krupy, ale v oslabení skvělý zákrok vytáhl Machač a nevyužité šance Zlínští litovali, protože z okamžitého protiútoku skóroval Daniel Indrák ve 38. minutě. To už ale bylo vše, protože poslední okamžiky držel Zlín brankář Daniel Huf.



17.06.2023 15:00| Čtvrtfinále 1| Zlín| 38 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Devils Zlín
5:6
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Petr Blaha, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:28IHC Night Birds Přerov-1:0Pavel HanákTomáš Hanák, Adam Holík
07:52IHC Devils Zlín-1:1Filip ŠindelekAdam Bachánek, Michal Brida
09:41IHC Devils Zlín-1:2Michal Brida
10:52IHC Night Birds Přerov-2:2Karel PlášekJakub Navrátil, Daniel Indrák
11:21IHC Night Birds Přerov-3:2Karel PlášekDaniel Indrák, Jakub Navrátil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:55IHC Devils Zlín-3:3Tomáš Pavlůsek
27:09IHC Devils Zlín-3:4Daniel GazdaJiří Suhrada, Adam Bachánek
28:57IHC Devils Zlín-3:5Jiří KarafiátDominik Luža
32:41IHC Devils Zlín-3:6Daniel GazdaRichard Hrazdira, Jiří Suhrada
35:22IHC Night Birds Přerov-4:6Karel PlášekTomáš Krupa
37:32IHC Night Birds PřerovSHG5:6Daniel Indrák