Krysy v pohodě došly do Final Four, v odvetě rozstřílely Roller Storm 8:1

Krysy v pohodě došly do Final Four, v odvetě rozstřílely Roller Storm 8:1

Odvetné utkání čtvrtfinále mezi Prague Rats a Roller Storm Praha nabídlo klidný zápas s jasnou postupovou tečkou pro Prague Rats. Martin Lukeš v domácí brance přišel o čisté konto až necelou minutu před závěrečnou sirénou a Rats se po roční odmlce opět budou účastnit finálového turnaje.

Domácí krysy se poučily z nepovedeného úvodu prvního zápasu a ve druhém začaly rozhodně lépe. Ve třetí minutě se nechal vyloučit hostující Kuchař a v závěru využil nabídnutou přesilovou hru Lukáš Plos. Domácí se poté trefili ještě dvakrát během jedné minuty díky brankám Lukáše Bednaříka a Štěpána Turka. Poté se do dvou větších šancí dostali hostující hráči, ale jak Dominik Bílek po nahrávce zpoza branky, tak ani Vojtěch Malínek ze samostatného úniku nedokázali brankáře Lukeše prostřelit. Konečnou formu poločasovému výsledku tak dal na kraji sedmnácté minuty David Bernad.

Do druhého poločasu se snažili hostující trenéři oživit svůj tým střídáním brankářů. Ondřeje Gabrišku nahradil mezi třemi tyčemi Josef Havel. Brankář s padesátkou na zádech se musel činit. Jeho spoluhráči se nechali dvakrát vyloučit v úvodní polovině druhého poločasu a Havel parádními zákroky podržel svůj tým. Poprvé inkasoval náhradní brankář Roller Storm až pět minut před koncem, když ho prostřelil Petr Hašek po pasu od Plose. Následně se ještě v rychlém sledu trefili Hašek, Turek, Bednařík a Flynn. Domácí brankář Lukeš přišel o čisté konto až v poslední minutě z hole Kvasničky.



17.06.2023 14:00| Čtvrtfinále 2| Nikolajka| 18 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Roller Storm Praha
8:1
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:16IHC Prague RatsPPG1:0Lukáš PlosMartin Tvrzník
04:44IHC Prague Rats-2:0Lukáš BednaříkOscar Flynn
05:04IHC Prague Rats-3:0Štěpán TurekDavid Bernad
16:09IHC Prague Rats-4:0David BernadMartin Tvrzník
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
34:27IHC Prague Rats-5:0Petr HašekLukáš Plos
36:24IHC Prague Rats-6:0Štěpán TurekPetr Hašek
37:12IHC Prague Rats-7:0Lukáš BednaříkOscar Flynn
37:31IHC Prague Rats-8:0Oscar FlynnJakub Bernad, Lukáš Plos
39:17IHC Roller Storm Praha-8:1Matěj KvasničkaVojtěch Malínek