Mission Roller Brno je prvním účastníkem Final Four! Boskovice na soupeře nestačily

Mission Roller Brno je prvním účastníkem Final Four! Boskovice na soupeře nestačily

V odvetě sice už Boskovice nevyšly gólově naprázdno a po pětašedesáti vteřinách šly do vedení, ovšem na výraznější drama to ve druhém čtvrtfinále nestačilo. V brněnském dresu totiž znovu exceloval Filip Král, k němuž se opět přidal i Zdeněk Kubica a Mission Roller už se může začít těšit na účast na finálovém turnaji v Chrudimi po vítězstvích 6:0 a 6:2.

Domácí tým hodil nevydařený první zápas za hlavu a rychle se dostal do vedení v odvetě. Po minutě a pěti vteřinách se ihned prosadil Erik Pospíšil. Euforii na straně Boskovic ale soupeř brzy zatrhl. V deváté minutě se totiž posadil rozjetý Filip Král, a to dokonce ve vlastním oslabení. Pak už se hra domácích sesypala jako domeček z karet. To vedlo k tomu že se zanedlouho prosadil i Radek Kučeřík a následně po něm ještě znovu Filip Král, kteří Brnu dodali klid do druhé půle.

Druhý poločas zpočátku nevypadal, že by měl být gólovým představením, jenže po faulu Dominika Hrachoviny byly Boskovice blízko ke snížení, a to v moment, kdy trefil Jiří Šmahel horní tyč branky Chvátala. Přesilová hra pak navíc po faulu Göndöra skončila ještě dříve, než vůbec pořádně začala. Následně toto zaváhání potrestal téměř přesně deset minut před zazněním závěrečné sirény František Kazlepka. Obě strany v následujících minutách dokázaly využít nabídnutých početních výhod. Branku navíc přidal ještě znovu Filip Král a skóre uzavřel kapitán Pavel Strýček. Snížení Jiřího Šmahela jen kosmeticky upravilo výsledek zápasu.

Hráči Brna se tak mohou radovat z hladkého postupu do dalšího kola play-off, na druhé straně je naopak znát velký smutek a zklamání. Výraznou postavou čtvrtfinálové série je ale Filip Král. Ten se totiž, podobně jako v prvním utkání, podepsal pod téměř všemi brankami.


17.06.2023 12:00| Čtvrtfinále 2| Boskovice
HC Boskovice
HC Boskovice
Mission Roller Brno
2:6
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Tomáš Šico, Ilona Novotná

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:05HC Boskovice-1:0Erik PospíšilDavid Bílý
08:47Mission Roller BrnoSHG1:1Filip KrálZdeněk Kubica
10:20Mission Roller Brno-1:2Radek KučeříkPavel Strýček, Filip Král
13:14Mission Roller Brno-1:3Filip KrálPetr Obdržálek, Radek Kučeřík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
30:05Mission Roller Brno-1:4František KazlepkaJakub Kachlík, Tomáš Sedláček
32:18Mission Roller Brno-1:5Filip KrálZdeněk Kubica, Luboš Rosendorf
33:26HC BoskovicePPG2:5Jiří ŠmahelLukáš Šmíd, Erik Pospíšil
35:57Mission Roller BrnoPPG2:6Pavel StrýčekFilip Král