Roller Storm po slibném začátku nestačil na Prague Rats

Roller Storm po slibném začátku nestačil na Prague Rats

Vítězství, které se nerodilo lehce, ovšem Prague Rats berou první výhru ve čtvrtfinálové sérii s Roller Stormem. Prague Rats totiž vyšla výborně druhá polovina, ve které Rats k výhře posunuli sourozenci Jakub a David Bernadové. Roller Storm po slibné první části nedokázal zápas dotáhnout k výhře, ale bude mít šanci na reparát v odvetě.

Do prvního utkání čtvrtfinále vykročili lépe domácí hráči Roller Storm. Už po třech minutách hry otevřel skóre Šimon Slavíček, aby o dvě minuty ještě navýšil vedení svého týmu. Jenže brzy přišla odpověď. Za Rats se v deváté minutě prosadil Lukáš Plos, který zavěsil po pasu Jakuba Bernada. Stejný hráč se trefil i pět minut před poločasem, tentokrát po nahrávkách Flynna a Bednaříka. O pauze však bylo veseleji na domácí straně. Po pasu Šimona Slavíčka se totiž ještě v poslední minuty první části trefil Filip Bílek a vrátil svému týmu opět vedení. 

Druhý poločas ovlivnila zpočátku vyloučení. Do té doby disciplinované utkání okořenily hned tři menší tresty. Hra tří proti třem svědčila více Rats, David Bernad totiž dokázal srovnat na 3:3. V čase 26:40 pak poslal poprvé v utkání do vedení Prague Rats Jakub Bernad po individuální akci. Vedení vítěze základní části západní skupiny pak ještě navýšil David Bernad a vteřinu před koncem uzavřel skóre utkání Lukáš Plos přesnou střelou z poloviny hřiště do prázdné branky.


17.06.2023 11:00| Čtvrtfinále 1| Nikolajka| 25 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
IHC Prague Rats
3:6
IHC Prague Rats
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:05IHC Roller Storm Praha-1:0Šimon SlavíčekJiří Stejskal
05:07IHC Roller Storm Praha-2:0Šimon SlavíčekJiří Stejskal, Lukáš Strnad
08:18IHC Prague Rats-2:1Lukáš PlosJakub Bernad
14:58IHC Prague Rats-2:2Lukáš PlosOscar Flynn, Lukáš Bednařík
19:12IHC Roller Storm Praha-3:2Filip BílekŠimon Slavíček
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:14IHC Prague Rats-3:3David BernadPetr Hašek, Jakub Bernad
26:40IHC Prague Rats-3:4Jakub Bernad
31:37IHC Prague Rats-3:5David BernadPetr Hašek
39:59IHC Prague Rats-3:6Lukáš Plos