První odvety: Zlín čeká Brno a Boskovice, Hořovice se pokusí překvapit Rats

První odvety: Zlín čeká Brno a Boskovice, Hořovice se pokusí překvapit Rats

Inline hokejisté Zlína zůstávají po třech kolech Stilmat extraligy jediným týmem, který ještě ani jednou neprohrál. V prvních odvetách nejvyšší soutěže se Devils doma utkají s Brnem a Boskovicemi. Ve skupině Západ budou mít dva pokusy na premiérovou výhru a body z letošní sezony Hořovice. K druhému duelu přijede na jejich hřiště lídr Prague Rats.

Skupina Západ

První dva zápasy české skupiny začnou v 11 hodin. Poslední Hořovice hostí třetí Roller Storm Praha a druhý Hradec Králové se představí na hřišti čtvrtých Černošic. Cvočkaři všechna čtyři dosavadní utkání prohráli v základní hrací době. Roller Storm v prvním vzájemném duelu podlehli o jediný gól (2:3), když nedokázali dohnat tříbrankovou ztrátu, kterou nabrali během necelých 22 minut.

Černošice vyzvaly loňského finalistu před týdnem a na východě Čech si připsaly bod. Pomýšlet přitom mohly i na výraznější bodový zisk, na konci 28. minuty se dostaly do vedení 7:3. Hradec ale poté čtyřmi trefami v řadě srovnal a v samostatných nájezdech zařídil úřadujícímu vicemistrovi druhý bod a výhru 7:6 Šimon Marha. Nejproduktivnější hráč skupiny Západ Filip Kuťák k ní pomohl šesti body za pět gólů a jednu asistenci. Černošice mají po čtyřech odehraných duelech v rámci tří kol v tabulce stejně bodů jako jejich sobotní soupeř i pražský Roller Storm. Týmy od sebe dělí pouze průběžné skóre.

Ve 13 hodin pak Hořovice vyzvou Prague Rats, jimž před začátkem čtvrtého kola patří vedoucí pozice západní skupiny. Na trio Hradec Králové, Roller Storm, Černošice si drží dvoubodový náskok. V první polovině základní části Krysy porazily Cvočkaře 4:2. Po necelé čtvrthodině sice prohrávaly o dva góly, ještě do přestávky však snížily a ve druhém poločase skóre otočily.

ROZPIS UTKÁNÍ | TABULKA | STATISTIKY


Skupina Východ

Na Moravě proběhnou v rámci čtvrtého kola čtyři utkání. Volno má obhájce titulu z Přerova, do akce naopak dvakrát vyjede lídr tabulky skupiny Východ Zlín. Devils od 10 hodin narazí na momentálně čtvrté Brno, které jim zatím jako jediné dokázalo sebrat alespoň bod za prohru v prodloužení (6:7), ve 14 hodin pak na své půdě nastoupí proti Boskovicím. Ty před čtrnácti dny deklasovali 14:3, nejlepší střelec východní skupiny Daniel Gazda zaznamenal dvojitý hattrick.

Boskovice, které po třech extraligových kolech figurují ve skupině Východ na druhém místě, se před zápasem ve Zlíně střetnou s posledním Uherským Brodem (10:00). Kanci čekající na první body i výhru jsou dosud jediným soupeřem, kterého Jihomoravané porazili v normální hrací době (6:3). Tři body ale zpětně získali i za duel proti Brnu, který byl zkontumován v jejich prospěch v poměru 5:0.

Uherský Brod se ve svém druhém sobotním utkání postaví od 14 hodin Brnu. V polovině května Mission Roller rozstřílel Kance 9:2, sedm z devíti branek přitom stihl nastřílel za osmnáct minut prvního dějství. Po dvou trefách tehdy zaznamenali Jan Dufek, František Kazlepka a aktuálně nejproduktivnější hráč Brňanů Dominik Hrachovina.

ROZPIS UTKÁNÍ | TABULKA | STATISTIKY