Češi přehráli Kolumbii, hattrickem přispěl Šebek

Češi přehráli Kolumbii, hattrickem přispěl Šebek

Zápas s Kolumbií měl takřka jednoznačný průběh. Od začátku až do konce utkání Češi dominovali a nepustili soupeře do vážnějších šancí. Tři ze sedmi branek obstaral zkušený Patrik Šebek. První start si připsal brankář Jiří Matoušek, pro kterého to byl reprezentační debut.

Český tým šel v 5. minutě do vedení. Petr Kafka s Markem Loskotem využili přečíslení dva na jednoho a Loskot pohodlně otevřel skóre, když si ještě nestihl ani brankář Céspedes sáhnout na puk. V 8. minutě se Loskot proměnil v nahrávače, aby ke gólu vybídl Patrika Šebka, jenž byl na konci rychle sehrané akce.

Když soupeř Čechům nabídl přesilovou hru, bylo to už 3:0. Ve 14. minutě se dostala Kolumbie pod obrovský tlak, který vyústil ve třetí gól, který obstaral přesnou střelou Martin Fiala. A ještě do poločasu přidal čtvrtou branku Patrik Šebek, který si sjel před branku na pas od Loskota, aby přesně zamířil k tyči.

Ve druhém poločase Kolumbie ustála oslabení a dokázala ve 26. minutě taky snížit. Matoušek měl zřejmě zakrytý výhled, čehož využil Samuel Rodriguez. To ale bylo od Kolumbijců vše. Na 5:1 ve 31. minutě zvýšil Jakub Cik, kterému puk do gólové šance nachystal Jakub Bernad.

Matouškovi pomohla tyč proti Rubenu Gonzalezovi. A hned na druhé straně úřadoval Patrik Šebek, jenž ve 32. minutě zkompletoval hattrick, když jej znovu našel Marek Loskot. V závěru výhru ještě pojistil Martin Fiala.

Česko – Kolumbie 7:2 (4:0)

Branky a nahrávky: 5. Loskot (Kafka), 8. Šebek (Loskot), 14. Fiala (Školoud), 17. Šebek (Loskot), 31. Cik (Bernad), 32. Šebek (Loskot), 39. FIala – 27. Rodriguez.

Česko: Matoušek – Strýček, Šebek, Kafka, Loskot – Vyoral, Cik, Bernad, Fiala – Andrýsek, Kuchař, Školoud, Skácel.

Kolumbie: Céspedes – González H. A., Uribe, Sarmiento, Rodriguez, Isaza, Marquez, Littfack, Lugo, Ochoa, González R.