Finále si junioři po lekci od Tchaj-peje nezahrají

Finále si junioři po lekci od Tchaj-peje nezahrají

Semifinále Česka s Tchaj-pejí se stalo jasnou záležitostí soupeře. Asiaté českému juniorskému týmu nasypali deset branek a po zásluze si zahrají o zlato. Češi budou bojovat o bronz.

Jednadvacet vteřin trvalo českému soupeři, aby poprvé skóroval. Yen Chen Tung si vyměnil puk s Chengem Yu Kuo a pohodlně zavěsil. A mohlo být i hůř.  Tým Tchaj-peje hře dominoval a Ho Cheng Yang mohl rychle přidat další branku. Srovnat mohl na druhé straně Zapletal se Zdeňkem, jenže Zapletalovi ve skórování na poslední chvíli zamezil soupeř.

Neuspěl ani Skoupý, kterého vybídl Novotný, jenže brankář Hsu se štěstím puk vytáhl koncem své hole. Když Ho Cheng Yang a Bo Wei Wu zůstali zapomenuti před André Lequinem, mohlo to být o dvě branky na druhé straně, jenže kombinace jim nevyšla. Z další akce ještě zazvonila tyč české branky, aby následně už uspěl Yen Chen Tung, který střílel z prostoru mezi kruhy.

Do první poloviny tým Tchaj-pej ještě jednou skóroval. Cheng Yu Kuo ještě neuspěl, ovšem Chun Hsien Chien se uvolnil a dodal svým spoluhráčům klid do hry. Ten Chen Tung ještě jednou orazítkovat tyč, aby poločasový výsledek zůstal 3:0 pro Tchaj-pej.  

Nic se na obrazu hry nezměnilo ani ve zbytku zápasu. Bo Wei Wu využil přesilovou hru a brzy po něm pátý zásah přidal Wei Kai Sun, který byl zcela osamocen mezi kruhy po pasu od Chenga Yu Kuo.

Češi bojovali alespoň o snížení. Daniel Dunda ale trefil tyč, aby potvrdil bídnou českou koncovku. V oslabení ale Daniel Dunda už uspěl, když dotlačil do branky puk po nabídce Jakuba Kuchaře. To ale vůbec soupeře nepřibrzdilo. Přesilovku za půl minuty využil Bo Wei Wu. 

Cheng Yu Kuo zase milimetrově vymetl víko české branky a ani ne za další minutu Yi En Tsaie v poklidu skóroval po přihrávce skvělého Chenga Yu Kuo. Do branky následně naskočil David Brada, který vystřídal André Lequina, který vyjma inkasovaných osmi branek spoustu dalších šancí soupeře zlikvidoval.

Český náhradník ale také inkasoval. Jako první jej překonal Pin Ru Lai. A Pin Ru Lai se prosadil ještě jednou, když po nepřehledné situaci v brankovišti, kdy Brada parádně vychytal Bo Wei Wua, docpal puk do branky.

Česko – Tchaj-pej 1:10 (0:3)

Branky a nahrávky: 28. Dunda (Kuchař) – 1. Kuo (Tung), 17. Tung (Wu), 19. Chien (Kuo), 23. Wu (Kuo), 24. Sun (Kuo), 28. Wu (Tung), 30. Kuo, 31. Tsai (Kuo), 37. Lai (Tung), 39. Lai (Wu)

Česko: Lequin (31. Brada) – Kulhánek, Dunda, Kuchař, Abazaj, Komínek, Novotný, Zapletal, Voska, Halbych, Havlík, Zdeněk, Skoupý.

Tchaj-pej: Hsu (31. Ho) – Yang, Lin, Lai, Hsu, Kuo, Wu, Chu, Tsai, Chien, Sun, Tung.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/oa7XSCRhbKo" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>