Vítězný vstup do Světových her! Češi otočili zápas s Lotyšskem

Vítězný vstup do Světových her! Češi otočili zápas s Lotyšskem

Český tým zahájil Světové hry vítězně. V prvním utkání skupiny A dokázali Češi otočit zápas s Lotyšskem. Soupeř sice dokázal ve 2. minutě rychle využít první nabídnout přesilovou hru, jenže brzy přišla odpověď a ještě do poločasu vedl český národní tým 4:1. Ve druhé části Lotyšsko vystřídalo brankáře, který inkasoval ještě jednou a po výsledku 5:1 berou body Češi!

Česko – Lotyšsko 5:1 (4:1)

Branky a nahrávky: 3. Kafka (Loskot), 7. Kuťák (Kafka), 16. Šebek (Kafka), 18. Loskot (Kafka), 33. Vyoral (Fiala) – 2. Bazevics (Begovs).
Česko: Frodl – Chamrád, Zbořil, Bernad, Turek, Flynn, Šebek, Kafka, Fiala, Rubeš, Vyoral, Loskot, Kuťák.
Lotyšsko: Kruklitis (od 21. Tomass) – Begovs, Cimermanis, Grauds, Bormanis, Golubovics, Salija, Bazevics, Zvirbulis, Lipsbergs, Berzins N., Berzins A. 

Hodnocení trenéra Martina Tvrzníka: "Zaspali jsme začátek a dostali gól v lotyšské přesilovce. Od té doby jsme ale byli jednoznačně lepší a potvrdili jsme nějakou kvalitu a hru jsme od stavu 4:1 kontrolovali. Určitě je ale ještě prostor ke zlepšování v koncovce i v pohybu. Jsme rádi, že máme ještě dva zápasy, abychom se srovnali s hřištěm, které je menší."

Ostatní výsledky:

A | Itálie – Švýcarsko 1:4
B | Francie – Kolumbie 5:0
B | Kanada – USA 3:8