Hradec má druhou výhru, ve vypjatém utkání porazil Hořovice

Hradec má druhou výhru, ve vypjatém utkání porazil Hořovice

Hráči Hradce Králové dokázali vyhrát i druhý zápas letošní extraligové sezony divize Západ, když v Třebechovicích porazili Cvočkaře Hořovice 6:3. Zápas se odehrál v poněkud emotivnější atmosféře, z čehož rezultovalo i vyloučení Tomáš Půlpána, který zápas nedohrál.

Oproti dopolednímu zápasu měl královéhradecký trenér k dispozici o tři hráče navíc, což ale v úvodu nebylo úplně znát a ve třetí minutě se už radovali z první branky v soupeřově síti hosté. Po asistenci Jindry se prosadil Jakub Žmola. Domácí s odpovědí nečekali příliš dlouho a do konce úvodní poloviny z toho byla odpověď dokonce trojitá. Všechny branky měl na svědomí Filip Kuťák, který rozvlnil síť v 6., 12. a 17. minutě. Ještě před úvodní sirénou stihl v přesilové hře snížit skóre Adamec. Po první půlce tak vedli domácí 3:2.

V úvodu druhého poločasu se prosadil Tomáš Půlpán, jehož bratr se vzápětí dokázal posadit na trestnou lavici potřetí za necelých pět minut hry. Při hře ve třech dokázal navýšit vedení Královéhradeckých nezadržitelný Filip Kuťák. Ani vedení 5:2 nedostalo domácího asistenta kapitána Tomáše Půlpána do dostatečné pohody, aby se nenechal vyloučit za nesportovní chování na 2 minuty a vzápětí i do konce zápasu. Vzruch poté už nabídl pouze samotný závěr, kdy naději pro hosty vykřesal druhou brankou Adamec a přesně o minutu později ji gólem na konečných 6:3 definitivně uhasil Aleš Půlpán.

Hradec Králové je po dvou vyhraných zápasech ze dvou na stříbrné příčce tabulky, Hořovicím s jedinou výhrou patří místo bramborové. 



14.05.2022 13:30| 2.kolo| Třebechovice| 10 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
HC Cvočkaři Hořovice
6:3
HC Cvočkaři Hořovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 1:1
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:06HC Cvočkaři Hořovice-0:1Jakub ŽmolaJan Jindra I.
05:54ILHK Hradec Králové-1:1Filip KuťákPavel Šimek
11:22ILHK Hradec Králové-2:1Filip KuťákPavel Šimek
16:06ILHK Hradec KrálovéPPG3:1Filip KuťákTomáš Půlpán, Pavel Šimek
18:55HC Cvočkaři HořovicePPG3:2Andrej Adamec
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
22:20ILHK Hradec Králové-4:2Tomáš PůlpánŠtěpán Havránek
24:44ILHK Hradec KrálovéSHG5:2Filip Kuťák
37:23HC Cvočkaři HořoviceSHG5:3Andrej Adamec
38:23ILHK Hradec Králové-6:3Aleš PůlpánFilip Pavlík, Zdeněk Čáp