Statistické okénko po sedmém a osmém kole Stilmat Extraligy

Statistické okénko po sedmém a osmém kole Stilmat Extraligy

Nejvyšší soutěž inline hokeje má za sebou už sedmé a osmé kolo, během kterých se na kolbištích odehrálo dvanáct zápasů, a ty přinesly další gólové hody. V tabulce si na prvním místě vybojovali Prague Rats už tříbodový náskok na Night Birds Přerov, na druhém konci tabulky jsou KANCI Uherský Brod, ti se konečně dočkali prvních extraligových bodů.

V devíti zápasech padlo celkem 167 branek, což činí průměr 13,92 gólu na zápas, zase opravdu parádní číslo. Střelecky nejbohatším zápasem byl duel mezi Černošicemi a Novým Jičínem, kde padlo hned 25 branek a domácí tým se radoval z výhry 16:9. Naopak nejméně gólů padlo v utkání mezi Roller Storm Praha a Eagles Olomouc, kde se diváci dočkali pouze sedmi tref a moravský celek vyhrál 5:2.

V kanadském bodování se absolutní čelo neměnilo, i po tomto víkendu je ve vedení Filip Kuťák z Hradce králové, když zaznamenal 37 bodů (20+17).  Na druhém místě je Petr Školoud z Night Birds Přerov  s 32 body (25+7), třetím nejpilnějším sběratelem je Petr Šinágl z Prague Rats. Ten připsal taktéž 32 bodů (13+19).  Nejlepším střelcem soutěže je již zmíněný Petr Školoud s 25 brankami.

V brankovišti se zatím nejvíce daří Dominiku Frodlovi z Roller Storm Praha, ten po pěti odehraných zápasech drží průměr 3,83 branky na zápas. Pod průměr čtyř branek se dostal i Jakub Dohnal z Night Birds Přerov (3,95), těsně nad je Martin Michaljov z Prague Rats (4,05).

V soutěži slušnosti jsou na tom nejlépe hráči Boskovic, 24 trestných minut za osm zápasů, to je opravdu nízké číslo. Do třiceti trestných minut se vešli i Devils Zlín (28,5) a Prague Rats (rovných 30). Nejtrestanějším celkem je Hradec Králové (79,5), na záda tomuto týmu už ale dýchá Nový Jičín, ten má nasbíráno 78 trestných minut. Nejlepším týmem v přesilovkách jsou Prague Rats, v početní výhodě už skórovali celkem jedenáctkrát. O branku méně dali inlinehokejisté Mission Roller Brno a o ještě jednu méně SK Černošice. Likvidovat přesilovky se daří Boskovicím, ty inkasovaly v oslabení pouze dvakrát! Komu to moc nejde, jsou Černošice, tento mančaft dostal v oslabení už deset branek.

V soutěži slušnosti se o víkendu hodně propadl Michal Šimo z Eagles Olomouc, který v prohraném utkání s Prague Rats neudržel nervy na uzdě a po inkasovaném gólu počastoval rozhodčí vulgárními výrazy, které rozhodně nepatří do slovníku gentlemana. V tom ho nezastavilo ani udělení trestu ve hře a při odchodu do kabin neměl při dalším výlevu daleko k inzultaci, neboť máchal hokejkou rozhodčímu před obličejem a jedno takové máchnutí sudího takřka trefilo.