Olomouc sahala po skalpu favorita, Rats ale v závěru soupeře přetlačili

Olomouc sahala po skalpu favorita, Rats ale v závěru soupeře přetlačili

Poslední nedělní zápas české nejvyšší soutěže nabídl hodně zajímavou podívanou. Olomouci se dařilo přes polovinu zápasu držet krok s lídrem tabulky a několikrát dokonce vedla. Ve třetí čtvrtině však došlo k několika emotivním situacím, po kterých se povedlo Pražanům využít dlouhou přesilovou hru, čímž definitivně zlomili odpor Hanáků.

Do utkání vstoupila lépe Olomouc, která se po několika příležitostech dostala do vedení. Pěknou kombinaci zakončil střelou k pravé tyči Tomáš Sršeň. Ihned po buly si vzali puk Pražané a po několika přihrávkách se do úniku rozjel Petr Šinágl, který bez větších problémů prostřelil Sedláře.

Ve druhé části mohl Šinágl přidat svoji druhou trefu, po objetí celé útočné poloviny ale mířil jen do tyče. Ve stejné minutě pak vyjel za vyhozeným pukem Michajlov, jenže to před útočníkem soupeře nestihl a nezastavil ho ani skokem. Nakonec mu zbylo už jen hodit hokejkou, za což rozhodčí nařídili trestné střílení. To si vzal na starosti Jakub Čuřík a rychlou střelou mezi betony překonal brankáře.

V 19. minutě se kotouč dostal až k volnému Viktoru Martínkovi, který z hranice brankoviště dokázal srovnat. O pouhou minutu později si najel až od své branky do dobré pozice Tobiáš Handl a prudkou ranou vrátil Olomouci vedení. V závěrečné minutě druhé části se podařilo Jakubu Čuříkovi prostřelit z mezikruží Michajlova. Pouhých pět sekund před pauzou pak tvrdou ranou uspěl na druhé straně i Petr Šinágl.

Do třetí části znovu vstoupili lépe hosté, po rychlé akci přes celé hřiště se totiž trefil Filip Hrbatý. Velmi rychle se však Pražanům povedlo dokonce srovnat. Nejdříve snížil náskok soupeře Jiří Brandejský, ani ne o minutu později vyrovnal Jakub Bernad.

Ve 35. minutě pak přišla situace, která ovlivnila zbytek duelu. Čuřík u mantinelu fauloval soupeře kolenem, což rozhodčí po poradě ohodnotili čtyřminutovým vyloučením. V následné početní výhodě se do šance dostal Martin Tvrzník a s přehledem ji proměnil. Olomoučtí hráči zároveň protestovali, Šimo tak nakonec od rozhodčích vyfasoval trest ve hře. Pro domácí to tak znamenalo další dlouhou přesilovku.

Rats tak využili své převahy a definitivně houževnatému soupeři odskočili do klidného náskoku. Krátce po sobě se trefili Jakub Bernad a Petr Šinágl. V závěru utkání pak ještě výsledek kosmeticky upravili Martin Tvrzník a Petr Šinágl, který si celkově připsal čtyři úspěšné zásahy.

Martin Mecera (trenér Prague Rats): „Přes jednoznačný výsledek vůbec nešlo o takový zápas. My jsme měli ve hře velkou spoustu nepřesností. Olomouc hrála velmi dobře a v první polovině i lépe kontrolovala hru. Jen díky výkonu našeho brankáře a nedisciplinovatostí soupeře se nám pak v závěru podařilo odskočit do náskoku, který jsme už udrželi.“

Igor Macharáček (vedoucí IHC Eagles Olomouc): „První dvě čtvrtiny jsme zaskočili favorita a po celou dobu jsme byli lepším týmem. Soupeř nás musel několikrát dotahovat. Závěr zápasu už byl poznamenaný naší únavou, která pramenila z velmi krátké doby na odpočinek mezi zápasy. Nevím, kdo tohle vymýšlý, protože se to úplně nedá zvládat. Všichni kluci chodí přes týden do práce a o víkendu pak odehrají jeden zápas a po nějakých třiceti minutách musí hrát další proti těžkému soupeři. Někdo by se nad tím při plánování zápasů měl zamyslet. Jinak se na to příští rok vykašleme, protože nebudeme riskovat, že nám někdo na ploše, obzvlášť v tomto horku, zkolabují.“



26.05.2019 18:00| 8.kolo| Praha 11| 34 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Eagles Olomouc
10:5
IHC Eagles Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
05:30IHC Eagles Olomouc-0:1Tomáš SršeňJakub Čuřík, Michal Šimo
06:18IHC Prague Rats-1:1Petr Šinágl
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:57IHC Eagles OlomoucPPG1:2Jakub Čuřík
18:03IHC Prague Rats-2:2Viktor MartínekPetr Šinágl
19:09IHC Eagles Olomouc-2:3Tobiáš HandlJakub Čuřík
23:01IHC Eagles Olomouc-2:4Jakub ČuříkTomáš Sršeň, Vratislav Vápeník
23:55IHC Prague Rats-3:4Petr ŠináglViktor Martínek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:25IHC Eagles Olomouc-3:5Filip HrbatýTomáš Sršeň, Dalibor Sedlář
30:40IHC Prague Rats-4:5Jiří BrandejskýJakub Bernad
31:24IHC Prague Rats-5:5Jakub BernadJiří Brandejský, Radek Pavlata
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:43IHC Prague Rats-6:5Martin Tvrzník
40:06IHC Prague RatsPPG7:5Jakub BernadPetr Šinágl
42:04IHC Prague RatsPPG8:5Petr ŠináglTomáš Rubeš, Martin Tvrzník
45:02IHC Prague Rats-9:5Martin TvrzníkOscar Flynn
46:13IHC Prague Rats-10:5Petr ŠináglTomáš Rubeš, Jakub Bernad